Lediga jobb som Tekniskt arbete i Hammarö

Se lediga jobb som Tekniskt arbete i Hammarö. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Hammarö som finns hos arbetsgivaren.

Labingenjör

Na2CO3 + Ca(OH)2 (s) ? 2 NaOH + CaCO3 (s) Går du i gång när du ser den här formeln? Då kan vi vara rätt för varandra! Vi söker en Labingenjör till sektionen Lab inom divisionen Packaging Materials. Du kommer att vara stationerad i Skoghall och rapportera till Sektionschef Lab. Karriär för ett bättre klimat. Varje dag. Som Labingenjör är du ansvarig för att utföra analys och att rapportera resultat till uppdragsgivare inom ett eller flera av labbets ans... Visa mer
Na2CO3 + Ca(OH)2 (s) ? 2 NaOH + CaCO3 (s)
Går du i gång när du ser den här formeln? Då kan vi vara rätt för varandra!
Vi söker en Labingenjör till sektionen Lab inom divisionen Packaging Materials. Du kommer att vara stationerad i Skoghall och rapportera till Sektionschef Lab.

Karriär för ett bättre klimat. Varje dag.


Som Labingenjör är du ansvarig för att utföra analys och att rapportera resultat till uppdragsgivare inom ett eller flera av labbets ansvarsområden. Analyserna utförs dels enligt överenskomna frekvenser i provtagningsprogram med hjälp av internt publicerade metoder och på begäran från uppdragsgivare. Du kommer även driva och leda arbetet med att utveckla nya labmetoder och arbetsprocesser. Du kommer även vara delaktig i utredningar, projekt och provkörningar och samarbeta med externa företag och universitet.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har en 3-årig universitets eller högskoleutbildning inom naturvetenskap eller relevant arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du har jobbat med kemi, kemiteknik eller process.
För att lyckas i denna roll, har du även goda kunskaper i Office 365 paketet. Som person är du nyfiken, initiativtagande och självgående samt kan leda och fördela arbetsuppgifter. Då arbetet utförs i produktionsmiljö är du noggrann och utför ditt arbete utifrån gällande skyddsföreskrifter. Du gillar att lära dig nya saker och trivs med att arbeta självständigt men skapar också goda relationer och kan samarbeta med andra.
För denna tjänst är det viktigt att du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Tjänsten kan komma att innebära övertidsarbete.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad vi erbjuder
Hos oss blir du en del i vår mångfaldsfrämjande arbetskultur som hjälper dig att utforska nya perspektiv och att utvecklas professionellt. Du kommer att tillsammans med dina kollegor bidra till en mer hållbar värld, eftersom vi tror att allt som görs av fossilbaserade material idag kan göras av ett träd imorgon. För att hålla dig säker på arbetet stöttar vi ditt fysiska och psykiska välbefinnande.

Hur kan du ansöka till denna tjänst?
Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, ansök därför så snart som möjligt, dock senast den 29 oktober. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst samt hur du har jobbat med kemi.
Rekryterande chef Kristin Johansson, 072- 23 777 40, [email protected] svarar gärna på dina frågor om positionen. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.

Beroende av tjänst kan det hända att vi bjuder in dig till vårt videointervjuverktyg och/eller ber dig göra tester. Vår rekryteringsprocess kan också innefatta andra aktiviteter inför anställning, såsom bakgrundkontroll, referenstagning och hälsotest såväl som drogtest.

Kom och jobba i The renewable materials company!
Stora Enso är del i den globala bioekonomin och en ledande leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial och träprodukter, samt en av världens största privata skogsägare. Vi är övertygade om att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd i morgon. Vi har cirka 21 000 medarbetare.
Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder. Visa mindre

Automationstekniker

Har du ett stort intresse för teknik och underhåll, gillar att jobba tillsammans med människor och söker ett omväxlande arbete med möjlighet att påverka? Just nu söker vi en Automationstekniker till vår avdelning Underhåll. Din arbetsplats kommer vara Skoghalls bruk och du kommer rapportera till Arbetsledare Automation Massa, inom divisionen Packaging Materials. Arbetsplats för ett bättre klimat. Varje dag. Som Automationstekniker med inriktning instru... Visa mer
Har du ett stort intresse för teknik och underhåll, gillar att jobba tillsammans med människor och söker ett omväxlande arbete med möjlighet att påverka? Just nu söker vi en Automationstekniker till vår avdelning Underhåll. Din arbetsplats kommer vara Skoghalls bruk och du kommer rapportera till Arbetsledare Automation Massa, inom divisionen Packaging Materials.

Arbetsplats för ett bättre klimat. Varje dag.

Som Automationstekniker med inriktning instrument kommer du att arbeta främst på Sulfatfabriken och tillsammans med dina kollegor utgör du en mycket viktig kugge för företagets framgång.

En arbetsdag hos oss består i huvudsak av planerade och schemalagda arbeten ute på bruket men du kommer även arbeta med akuta ärenden. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av att arbeta med underhåll när det gäller instrument och reglerteknisk utrustning inom Automation. I arbetet ingår också att ge service till driftorganisationen genom förebyggande och avhjälpande underhåll inom sulfatfabriken på el och automationsutrustningar.
Du kommer även att få delta i projekt där du ingår som teknisk kunnig och deltar i utcheckningar.

Vem söker vi?

Vi söker dig med drivkraft som tycker om och känner dig trygg med samarbete och kommunikation på olika nivåer i organisationen. För att klara av jobbet krävs minimum en teknisk gymnasieutbildning med betoning på el. Vi tror du har en utbildning inom elprogrammet alternativt YH-utbildning med inriktning el och automation.

Tidigare erfarenhet från processindustrin och underhållsarbete är meriterande. Vi är särskilt intresserade av personer med erfarenhet från liknande industrier och som har arbetat med felsökning, kalibrering och utbyte av instrumentutrustning. Viss skiftgång kan förekomma.

Vi tror att du är strukturerad, relationsskapande och stabil samt vågar komma med förbättringsförslag inom arbetsgruppen. Du kan jobba både i grupp och individuellt och är engagerad. Som person har du stort intresse för teknik och en drivkraft att få utvecklas. Om du har rätta viljan och engagemanget så har du stora möjligheter att gå långt och passa bra in i gruppen. För att klara av jobbet så måste du ha goda IT-kunskaper samt behärska svenska och engelska, i både tal och skrift.

Vad vi erbjuder

Hos oss blir du en del i vår mångfaldsfrämjande arbetskultur som hjälper dig att utforska nya perspektiv och att utvecklas professionellt. Du kommer att tillsammans med dina kollegor bidra till en mer hållbar värld, eftersom vi tror att allt som görs av fossilbaserade material idag kan göras av ett träd imorgon. För att hålla dig säker på arbetet stöttar vi ditt fysiska och psykiska välbefinnande.

Hur kan du ansöka till denna tjänst?

Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, ansök därför så snart som möjligt, dock senast den 29 oktober. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Rekryterande chef Marcus Pettersson, 072-54 724 47, [email protected] svarar gärna på dina frågor om positionen. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.

Beroende av tjänst kan det hända att vi bjuder in dig till vårt videointervjuverktyg och/eller ber dig göra tester. Vår rekryteringsprocess kan också innefatta andra aktiviteter inför anställning, såsom bakgrundkontroll, referenstagning och hälsotest såväl som drogtest.

Kom och jobba i The renewable materials company!

Stora Enso är del i den globala bioekonomin och en ledande leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper, samt en av världens största privata skogsägare. Vi är övertygade om att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd i morgon. Vi har cirka 21?000 medarbetare.

Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.


Se våra filmer: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t
https://www.youtube.com/watch?v=zttNKT_vZaM Visa mindre

Konstruktör till Mericon

Nytt
Är du en innovativ Konstruktör med passion för mekanik? Ta chansen att bli en del av Mericon idag! Om dig För att lyckas i rollen som konstruktör hos Mericon förväntar vi oss att du har en ingenjörsutbildning eller motsvarande erfarenhet från tidigare arbete, företrädesvis inom mekanik. Du har kunskap inom 3D modellering, framförallt inom Autodesks miljö. Erfarenhet från producerande verksamhet är meriterande men inget krav. Som person är du självgående... Visa mer
Är du en innovativ Konstruktör med passion för mekanik? Ta chansen att bli en del av Mericon idag!

Om dig

För att lyckas i rollen som konstruktör hos Mericon förväntar vi oss att du har en ingenjörsutbildning eller motsvarande erfarenhet från tidigare arbete, företrädesvis inom mekanik. Du har kunskap inom 3D modellering, framförallt inom Autodesks miljö. Erfarenhet från producerande verksamhet är meriterande men inget krav.

Som person är du självgående och har en stark kommunikativ förmåga. Du bör vara inriktad på att hitta lösningar och vara anpassningsbar i ditt arbetssätt. Eftersom flera av Mericons kunder och leverantörer kommunicerar på engelska, är det viktigt att du behärskar det engelska språket i både tal och skrift. I urvalet kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.

Om tjänsten

Som konstruktör kommer du vara en central person i hela Mericons leveranskedja för att säkerställa framgångsrika och effektiva leveranser. I rollen kommer du ta fram ritningsunderlag för intern produktion och försäljning av enskilda detaljer men även vara del av en större helhet, där du tillsammans med kund och leverantör tar fram lösningar som ingår i omfattande leveransprojekt.

Din förmåga att tänka lösningsorienterat kommer att vara av stor betydelse, eftersom du regelbundet behöver anpassa och vidareutveckla produkterna för att tillgodose kundernas behov.

Din roll kommer också involvera direkt kontakt med kunder för att presentera de lösningar som tagits fram tillsammans med försäljningsavdelningen. Dessutom kommer du att hantera kommunikationen med leverantörer när Mericons leveranser utgör en del av en övergripande lösning. Det blir ditt ansvar att tillsammans med produktionschef ta fram produktionsplaner och säkerställa att de utvecklade lösningarna uppfyller de krav, standarder och specifikationer som är nödvändiga.

Mericon erbjuder en dynamisk och spännande tjänst med stor frihet där du har möjlighet att påverka och bidra till utvecklingen av Mericons produkter och produktionsprocesser.

Om Företaget

Mericon Sverige AB säljer produkter, designar och konstruerar lösningar och system för strömfördelning, åskskydd och jordning. Med över 20 medarbetare, som arbetar inom teknik/försäljning, marknad, logistik och ekonomi, strävar företaget efter att hjälpa sina kunder att briljera inom strömfördelning, åskskydd och jordning. Genom att fokusera på mål och visionen, arbetar teamet på Mericon tillsammans för att möjliggöra för sina kunder att nå sina mål.

Företaget strävar efter att attrahera människor som delar deras innovativa syn på problemlösning och utmaningar. Genom att ständigt stärka sina möjligheter att erbjuda det allra senaste inom sina respektive affärsområden, arbetar Mericon med att erbjuda sina kunder de bästa möjliga lösningarna. Med över 20 års erfarenhet inom branschen fortsätter de att utveckla och anpassa sina produkter så att varje applikation når sin optimala funktionalitet.

Detta gör Mericon till ett inspirerande och roligt företag att arbeta hos och tillsammans med, där de ständigt strävar efter att göra det bästa för sina kunder och anställda.

Om processen

Om du har några frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta Johan Cederholm på telefon 072 216 04 51, [email protected]

Sista ansökningsdag är 31 december.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och placeringsort är Hammarö.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Product Safety Manager

Are you passionate about food and product safety continues improvements, and collaborating with a wide variety of stakeholders? Do you want to take part on our strategic ambition to lead in sustainability by managing our product safety as a Product Safety manager? Then this position is an exciting role for you! We are looking for a Product Safety Manager to Stora Enso Skoghall Mill where you will report to Quality Manager. Career for a better climate. Ev... Visa mer
Are you passionate about food and product safety continues improvements, and collaborating with a wide variety of stakeholders? Do you want to take part on our strategic ambition to lead in sustainability by managing our product safety as a Product Safety manager? Then this position is an exciting role for you! We are looking for a Product Safety Manager to Stora Enso Skoghall Mill where you will report to Quality Manager.

Career for a better climate. Every day.
In this role you will lead in the delivery of an effective food and product safety system that mitigates any risks. Work cross-functionally to develop food and product safety policies and procedures that align to and support operational ways of working and manage up-stream supplier compliance. You will also evaluate and measure operational and commercial implementation of processes to close compliance gaps and continually improve the established food and product safety system. Support the wider business in the development of new products and work collaboratively with internal as well as external stakeholders.
Main responsibilities:
· Lead, develop and coordinate product safety system for production of liquid- and carton board.
· Continuously monitor legislation and standards and make sure that product statements and standard operating procedures comply with the requirements.
· Be the main contact with customers in product safety related topics.

Who are we looking for?
Are you the one? In order to succeed in this role, you have a bachelor’s or master’s degree, preferably in chemistry. You have a background in product safety or research, and you have experience in interpreting laws and regulations. You are a good communicator used to customer contacts and you communicate fluently in English.

What we offer
By joining us, you will be part of our diverse working culture supporting you to explore new perspectives and develop professionally. You will contribute towards a more sustainable world, as we believe that anything made from fossil-based materials today can be made from a tree tomorrow. To keep you going safely, we support your physical and mental wellbeing.


How can you apply for this role?
You can only submit your application to us by using our recruitment tool. As we are assessing our candidates on an ongoing basis, we hope to hear from you as soon as possible but at the latest by 5th of November.

Depending on the role, we might invite you to a video interview and/or aptitude tests. Also, our recruitment process could include pre-employment actions such as background, reference and health checks as well as a drug test.
Hiring Manager Kristian Goldszer is happy to answer your questions regarding the role +46 70 28 368 64, [email protected]

Welcome to work in the renewable materials company!
Part of the global bioeconomy, Stora Enso is a leading provider of renewable products in packaging, biomaterials and wooden construction, and one of the largest private forest owners in the world. We believe that everything that is made from fossil-based materials today can be made from a tree tomorrow. We employ approximately 21,000 people.
We believe diversity strengthens our competitiveness and contributes to better decision-making. Diverse working teams help us to explore different perspectives and challenge our way of thinking. We work actively to increase diversity in the workplace and welcome applicants from diverse backgrounds. Stora Enso is an equal opportunity employer and follows non-discriminatory practices.
See our film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t Visa mindre

Wind farm maintenance technician

Mission Surrounded by a team of experienced technicians with expertise in different wind turbine brands (Enercon, Winwind1, Winwind3, XEMC, Lagerwey), you will be responsible for carrying out: • annual and semi-annual preventive maintenance on different types of wind turbines • corrective maintenance • installation of measurement equipment (Sodar or Lidar) • technical improvements (automatic restarters for delivery substations, structural retrofits on wind... Visa mer
Mission
Surrounded by a team of experienced technicians with expertise in different wind turbine brands (Enercon, Winwind1, Winwind3, XEMC, Lagerwey), you will be responsible for carrying out:
• annual and semi-annual preventive maintenance on different types of wind turbines
• corrective maintenance
• installation of measurement equipment (Sodar or Lidar)
• technical improvements (automatic restarters for delivery substations, structural retrofits on wind turbines, etc.)
• intervention reports
Although the primary mission of our technicians is to produce wind energy, the diversity of InnoVent's roles allows them to leverage their skills in multiple sectors and in numerous countries.
Profile
• 2-year university level
• Experience in wind turbine maintenance and service required
• Computer knowledge of Pack Office
• No incompatibility with height
• Strong commitment to safety, both in general and within the work environment.
• Training in working at heights or GWO would be a plus
• Frequent regional and international travel and flexibility
• Dynamism, commitment, rigor, autonomy, teamwork and team spirit.
• Curiosity
Salary and benefits
• Gross salary of 37 000 SEK
• 50% company mutual insurance
• 10€ packed lunch
• Employee savings scheme (profit-sharing)
• Company car
And if joining InnoVent is much more than just taking up a position?
Joining us means:
• Enjoying a friendly working environment in a company with a human scale.
• Being part of an international setting with numerous projects abroad.
• Having the opportunity to grow within a mission-driven company that is constantly evolving and has a significant impact on the planet.
• Becoming a part of a rapidly growing company where there is still much to be built.
• Joining a young, dynamic, and ambitious team. Visa mindre

Planarkitekt 50% längre vikariat

Ansök    Aug 25    Hammarö kommun    Planarkitekt
Välkommen till oss på Hammarö! Hammarö är en kommun med framåtanda och stark tillväxt som ligger vid Vänern omgiven av klippor och vatten. Många väljer att flytta till oss vilket gör att vi ständigt växer och utvecklas. Något som speglar allt som sker i vår kommun är närheten till staden, invånarna, vattnet och till varandra. Hos oss får du en arbetsplats mitt i vår vackra skärgård! Inom kommunstyrelsen arbetar du nära de beslut som fattas i kommunen... Visa mer
Välkommen till oss på Hammarö!

Hammarö är en kommun med framåtanda och stark tillväxt som ligger vid Vänern omgiven av klippor och vatten. Många väljer att flytta till oss vilket gör att vi ständigt växer och utvecklas. Något som speglar allt som sker i vår kommun är närheten till staden, invånarna, vattnet och till varandra. Hos oss får du en arbetsplats mitt i vår vackra skärgård!

Inom kommunstyrelsen arbetar du nära de beslut som fattas i kommunen. Genom att se till helheten och vart vi är på väg arbetar vi med allt som kan tänkas beröra kommunens invånare och anställda. Det är vi som arbetar bakom kulisserna och håller ihop den röda tråden som leder kommunen i rätt riktning in i framtiden.ARBETSUPPGIFTER
Mark- och planavdelningen består i dag av planarkitekter, kart- och mätingenjör, GIS-samordnare, miljöstrateg och enhetschef. Är du en erfaren och kreativ planarkitekt med ett brinnande intresse för detaljplane- och stadsutvecklingsfrågor? I så fall är du varmt välkommen till oss.

I rollen som planarkitekt arbetar du huvudsakligen med att handlägga och upprätta detaljplaner, planprogram och översiktsplaner. Du arbetar självständigt och är bra på att hantera flera ärenden samtidigt. Som planarkitekt kommer du att ansvara för och arbeta med hela detaljplaneprocessen, från planbesked till antagandehandlingar.

Utöver planarbetet ges möjlighet att arbeta med samhällsutvecklingsfrågor ihop med andra förvaltningar inom kommunen men även genom kontakt med sakägare, allmänhet, politiker, myndigheter och konsulter.
Du förväntas bidra med en positiv attityd och kunskap inom områdena.

Tjänsten är ett 50% vikariat på två år som kan komma att utökas i sysselsättningsgrad.


KVALIFIKATIONER
detaljplanehandläggning.

Krav för tjänsten är slutförd utbildning/examen som fysik planerare, arkitekt, samhällsplanerare eller motsvarande. Du är väl förtrogen med PBL och annan relevant lagstiftning. Det är meriterande om du har vana av Focus detaljplan och kartverktyget MyCarta.

Du har förmågan att uttrycka dig mycket väl i tal och skrift och kunna förklara komplexa samband på ett begripligt sätt. Vana av att skriva tjänsteskrivelser som beslutsunderlag till politiken är meriterande.

För att lyckas i rollen behöver du vara lösningsorienterad, målmedveten, serviceinriktad och strukturerad. Eftersom det ingår många kontakter i tjänsten både internt och externt, så behöver du ha god samarbetsförmåga, vara lyhörd och ha förmågan att skapa förtroende.
Vi förutsätter också att du uppskattar kontakt med andra människor och att samverka med andra kompetenser. Du drivs av att göra ett bra jobb och ingå i en härlig arbetsgrupp med likasinnade! Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intervjuer kan förekomma innan ansökningstidens utgång.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hammarö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Hammarö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Produktionsplanerare till Stora Enso

Om tjänsten Som Produktionsplanerare kommer du att planera produktionen inom ett visst tilldelat område. Du kommer att leverera och uppdatera produktionsplaner löpande till produktionen. I arbetsuppgifterna ingår det även att ha ständig kommunikation mot försäljnings- och logistikavdelningen vid ändringar av produktionsplanen som stör leveranser. Du kommer ha ett operativt ansvar över planeringen där du förväntas driva det tilldelade planeringsområdet fra... Visa mer
Om tjänsten
Som Produktionsplanerare kommer du att planera produktionen inom ett visst tilldelat område. Du kommer att leverera och uppdatera produktionsplaner löpande till produktionen. I arbetsuppgifterna ingår det även att ha ständig kommunikation mot försäljnings- och logistikavdelningen vid ändringar av produktionsplanen som stör leveranser.

Du kommer ha ett operativt ansvar över planeringen där du förväntas driva det tilldelade planeringsområdet framåt. Där du ska arbeta med hänsyn taget till leveranstidskrav, maskineffektivitet samt övriga påverkande faktorer. Du har även ansvar mot att se till så att lagernivåerna når uppsatta mål för att tillgodose kundens leveransförmåga.

I din roll som produktionsplanerare kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
- Operativ Produktionsplanering
- Koordinering mellan produktion, försäljning samt övriga funktioner inom supply chain
- Förbättringsarbete.

Arbetstiderna är dagtid 08.00-17.00 med möjlighet till flextid.

Tjänsten som Produktionsplanerare är ett konsultuppdrag i Skoghall på heltid med start omgående och sträcker sig över 1 år.

Urval kommer ske löpande så vi uppmuntrar dig att söka snarast.

Om dig
Vi söker dig som tidigare arbetat i en liknande roll som produktionsplanerare, annan planerande roll inom industrin eller utbildning som anses likvärdig. Vi ser även fördelen med att ha tidigare erfarenhet av att driva förbättringsarbeten kopplad till produktionslinjer.

Du som person behöver vara strukturerad i ditt arbetssätt och hålla ordning och reda. Då du kommer vara en spindel i nätet så behöver du som person ha ett stort eget driv och trivas med många kontaktytor. Du behöver även vara en lösningsorienterad person då problemlösning är kärnan i denna tjänst.

Du kommunicerar även obehindrat på svenska och engelska.

Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet kopplat till arbete i SAP eller liknande affärssystem

Viktigt för tjänsten är:
- Eget driv
- Problemlösning
- Trivas med många kontaktytor

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om Adecco
Som konsult får du en anställning i Adecco Sweden. Adecco är ett av världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Självklart har vi kollektivavtal. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatt på träningskort m.m. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen
att kontakta ansvarig rekryterare:

Sara Pagré via Adecco 054-771 85 47 alt. sara.pagré@adecco.se.

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via [email protected]

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Produktionsplanering, Industri, Värmland, Skoghall, Adecco Visa mindre

Kundansvarig fastighetsförvaltare till Hammarö kommun

Ansök    Mar 6    Hammarö kommun    Fastighetsförvaltare
Välkommen till oss på Hammarö! Hammarö är en kommun med framåtanda och stark tillväxt som ligger vid Vänern omgiven av klippor och vatten. Många väljer att flytta till oss vilket gör att vi ständigt växer och utvecklas. Något som speglar allt som sker i vår kommun är närheten till staden, invånarna, vattnet och till varandra. Hos oss får du en arbetsplats mitt i vår vackra skärgård! Inom serviceförvaltningen arbetar du varje dag med att ge den bästa ... Visa mer
Välkommen till oss på Hammarö!

Hammarö är en kommun med framåtanda och stark tillväxt som ligger vid Vänern omgiven av klippor och vatten. Många väljer att flytta till oss vilket gör att vi ständigt växer och utvecklas. Något som speglar allt som sker i vår kommun är närheten till staden, invånarna, vattnet och till varandra. Hos oss får du en arbetsplats mitt i vår vackra skärgård!

Inom serviceförvaltningen arbetar du varje dag med att ge den bästa servicen på Hammarö. Som tillväxtkommun står vi inför en utveckling av kommunens service vilket berör en mängd områden och platser som besöks dagligen. Vi arbetar nära våra invånare och finns här för alla människor som bor och vistas på vår ö.ARBETSUPPGIFTER
Nu finns möjligheten att få jobba med oss på fastighetsenheten på Hammarö!

Enheten består av 18 personer och vi har hand om kommunens fastighetsbestånd som består av skolor, förskolor, idrottsanläggningar, kontor och vårdboenden. Totalt förvaltar vi ca. 130 000 kvadratmeter.

Som kundansvarig fastighetsförvaltare hos oss på fastighetsenheten kommer du med stort kundfokus ta hand om våra hyresgästers olika lokalbehov och lokaler. Du ansvar för att konkretisera behoven, sammanställa behovsbeskrivningar samt skapa en bra relation och dialog med kunden. Långsiktiga beslut gällande lokalerna är en del av arbetet samtidigt som du hanterar dagliga kundfrågor med stor ödmjukhet. En viktig del av ditt uppdrag är även att bidra till utvecklingen av fastighetsenhetens arbetssätt.

Tjänsten innefattar att du håller i arbetet gällande framtagandet av objektsbudgetar, underhållsplaner för ditt bestånd samt att du även projektleder genomförandet av de planerade underhållsåtgärderna. Till din hjälp att utveckla och förädla kommunens fastighetsbestånd har du såväl interna som externa resurser. I de fall det krävs en om-, ny- eller tillbyggnad kommer du exempelvis att lämna över underlag till vår interna projektenhet för genomförande.

Du rapporterar till fastighetschefen och ingår i fastighetsenhetens ledningsgrupp. Du arbetar gemensamt med fastighetschef, övriga kundansvariga fastighetsförvaltare, driftledare och medarbetare för att enheten ska leverera resultat både på kort och lång sikt.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en fastighetsekonomisk utbildning på högskolenivå eller annan utbildning eller yrkeserfarenhet från bygg och fastighetsbranschen som bedöms likvärdig av arbetsgivaren.

Det är meriterande med kunskaper inom:
• Byggteknik
• Hyresjuridik
• Energi- och miljö
• IT-baserade förvaltningssystem
• Förhandling
• Projektledning

Som person är du kommunikativ, flexibel och tillmötesgående. Du är van vid att arbeta metodiskt och strukturerat och kan prioritera bland arbetsuppgifter i enlighet med verksamhetens mål och fatta snabba beslut. Dessutom är du bra på att samarbeta samt tänka lösningsfokuserat.

B-körkort samt att du är bra på att uttrycka dig väl i tal och skrift är ett krav. Vi kommer även lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hammarö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Hammarö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Underhållsingenjör Automation till Stora Enso!

I samarbete med Stora Enso söker vi nu efter deras nästa Underhållsingenjör som kommer tillhöra sektionen Automation. Här har du möjligheten att ta nästa kliv i karriären där du blir en nyckelperson hos en ledande, global aktör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Information om tjänsten Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs di... Visa mer
I samarbete med Stora Enso söker vi nu efter deras nästa Underhållsingenjör som kommer tillhöra sektionen Automation. Här har du möjligheten att ta nästa kliv i karriären där du blir en nyckelperson hos en ledande, global aktör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper.

Information om tjänsten
Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs direkt hos Stora Enso.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Stora Ensos önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till [email protected].

Du erbjuds

• En varierande arbetsvardag i högteknologisk industrimiljö
• Tillhöra en otroligt kompetent sektion
• Väldigt goda utvecklingsmöjligheter

Arbetsuppgifter
Som Underhållsingenjör på Stora Enso kommer du genom din kunskap analysera och dokumentera arbetsuppgifter på ett så rationellt och effektivt sätt som möjligt för att säkerställa den tekniska tillgängligheten inom automationsunderhållet. 

Exempel på arbetsuppgifter: 

• Utveckling och optimering av underhållsåtgärder samt uppföljning av resultat
• Upprätta och underhålla anläggningens LCA-planer beträffande automationsutrustning.
• Agera teknikstöd i det dagliga och utvecklande arbetet.
• Delta i investeringsprojekt
• Utredningar kopplat till reservdelar

Vi söker dig som:
Har en eftergymnasial utbildning på minst 2 år inom automation, el, styr- och reglerteknik och underhåll eller annan utbildning/erfarenhet som kan bedömas likvärdig.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Stora Enso. Du är en ansvarstagande och analytisk kollega som genom ditt engagemang är en stöttepelare för andra på sektionen. 
Att du som person i fråga är noggrann och strukturerad är också egenskaper som är värdefulla för rollen. 

Övrigt: Stora Enso eftersträvar mångfald & inkludering med en jämnare könsfördelning.

START: Omgående
OMFATTNING: Tillsvidare, heltid
STAD: Skoghall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Jesper Wingqvist, 070-889 09 06

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på [email protected] Visa mindre

Produktionsplanerare till Stora Enso

Om tjänsten Som Produktionsplanerare kommer du att planera produktionen inom ett visst tilldelat område. Du kommer att leverera och uppdatera produktionsplaner löpande till produktionen. I arbetsuppgifterna ingår det även att ha ständig kommunikation mot försäljnings- och logistikavdelningen vid ändringar av produktionsplanen som stör leveranser. Du kommer ha ett operativt ansvar över planeringen där du förväntas driva det tilldelade planeringsområdet fra... Visa mer
Om tjänsten
Som Produktionsplanerare kommer du att planera produktionen inom ett visst tilldelat område. Du kommer att leverera och uppdatera produktionsplaner löpande till produktionen. I arbetsuppgifterna ingår det även att ha ständig kommunikation mot försäljnings- och logistikavdelningen vid ändringar av produktionsplanen som stör leveranser.

Du kommer ha ett operativt ansvar över planeringen där du förväntas driva det tilldelade planeringsområdet framåt. Där du ska arbeta med hänsyn taget till leveranstidskrav, maskineffektivitet samt övriga påverkande faktorer. Du har även ansvar mot att se till så att lagernivåerna når uppsatta mål för att tillgodose kundens leveransförmåga.

I din roll som produktionsplanerare kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
- Operativ Produktionsplanering
- Koordinering mellan produktion, försäljning samt övriga funktioner inom supply chain
- Förbättringsarbete.

Arbetstiderna är dagtid 08.00-17.00 med möjlighet till flextid.

Tjänsten som Produktionsplanerare är ett konsultuppdrag i Skoghall på heltid med start omgående och sträcker sig över 1 år.

Urval kommer ske löpande så vi uppmuntrar dig att söka snarast.

Om dig
Vi söker dig som tidigare arbetat i en liknande roll som produktionsplanerare, annan planerande roll inom industrin eller utbildning som anses likvärdig. Vi ser även fördelen med att ha tidigare erfarenhet av att driva förbättringsarbeten kopplad till produktionslinjer.

Du som person behöver vara strukturerad i ditt arbetssätt och hålla ordning och reda. Då du kommer vara en spindel i nätet så behöver du som person ha ett stort eget driv och trivas med många kontaktytor. Du behöver även vara en lösningsorienterad person då problemlösning är kärnan i denna tjänst.

Du kommunicerar även obehindrat på svenska och engelska.

Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet kopplat till arbete i SAP eller liknande affärssystem

Viktigt för tjänsten är:
- Eget driv
- Problemlösning
- Trivas med många kontaktytor

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om Adecco
Som konsult får du en anställning i Adecco Sweden. Adecco är ett av världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Självklart har vi kollektivavtal. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatt på träningskort m.m. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen
att kontakta ansvarig rekryterare:

Sara Pagré via Adecco 054-771 85 47 alt. sara.pagré@adecco.se.

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via [email protected]

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Produktionsplanering, Industri, Värmland, Skoghall, Adecco Visa mindre

Projektledare inriktning Process, Mek och Rör

Ansök    Dec 21    Stora Enso AB    Civilingenjör, VVS
Har du ett stort intresse för projekt och teknik, gillar att jobba tillsammans med människor och söker ett omväxlande arbete med möjlighet att påverka? Just nu söker vi en Projektledare inom Process, Mek och Rör till vår avdelning Technology & Investment. Du kommer rapportera till Sektionschef T&I Sweden Projekt P/M/B med placeringsort Skoghall. Arbetsplats för ett bättre klimat. Varje dag. Som Projektledare har du ett övergripande ansvar att leda, samord... Visa mer
Har du ett stort intresse för projekt och teknik, gillar att jobba tillsammans med människor och söker ett omväxlande arbete med möjlighet att påverka? Just nu söker vi en Projektledare inom Process, Mek och Rör till vår avdelning Technology & Investment. Du kommer rapportera till Sektionschef T&I Sweden Projekt P/M/B med placeringsort Skoghall.
Arbetsplats för ett bättre klimat. Varje dag.
Som Projektledare har du ett övergripande ansvar att leda, samordna och driva projekt inom industrin. Arbetet omfattar ett flertal processområden där du tillsammans med arbetsgruppen har möjlighet att vara med och påverka i stort som smått. Arbetet utförs tillsammans med en projektgrupp i nära samarbete med drift och underhåll. Som projektledare hos oss kommer du att arbeta med allt från förstudier till projektgenomförande. Du leder och samordnar administration, projektering, montage, kontroll, idrifttagning samt genomför löpande uppföljning både tekniskt och ekonomiskt av projekt utifrån angiven projektbeskrivning.
Vem söker vi?
Vi söker dig med drivkraft som tycker om och känner dig trygg med samarbete och kommunikation på olika nivåer i organisationen. Din kunskap inom området bygger på en civilingenjörsexamen eller motsvarande utbildning på högskole- eller universitetsnivå med gedigen erfarenhet av att leda projekt inom industrin. Du bör även ha en affärsmässighet med intresse för teknik och vara insatt i EU-direktiv, lagstiftning och föreskrifter som har påverkan på olika teknikområden. Rollen kräver mycket goda IT-kunskaper samt svenska och engelska i tal och skrift.
Vad vi erbjuder
Hos oss blir du en del i vår mångfaldsfrämjande arbetskultur som hjälper dig att utforska nya perspektiv och att utvecklas professionellt. Du kommer att tillsammans med dina kollegor bidra till en mer hållbar värld, eftersom vi tror att allt som görs av fossilbaserade material idag kan göras av ett träd imorgon. För att hålla dig säker på arbetet stöttar vi ditt fysiska och psykiska välbefinnande.
Hur kan du ansöka till denna tjänst?
Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, ansök därför så snart som möjligt, dock senast den 15 januari. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Rekryterande chef Mikael Forseryd, 070-30 441 82, [email protected] svarar gärna på dina frågor om positionen. Frågor om processen kan ställas till Rekryteringsspecialist Jessica Barse, [email protected]. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.
Kom och jobba i The renewable materials company!
Stora Enso är del i den globala bioekonomin och en ledande leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper, samt en av världens största privata skogsägare. Vi är övertygade om att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd i morgon. Vi har cirka 22?000 medarbetare.
Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.
Se våra filmer: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t
https://www.youtube.com/watch?v=zttNKT_vZaM Visa mindre

Produktionsplanerare till kund i Skoghall

Om tjänsten Som Produktionsplanerare kommer du att planera produktionen inom ett visst tilldelat område. Du kommer att leverera och uppdatera produktionsplaner löpande till produktionen. I arbetsuppgifterna ingår det även att ha ständig kommunikation mot försäljnings- och logistikavdelningen vid ändringar av produktionsplanen som stör leveranser. Du kommer ha ett operativt ansvar över planeringen där du förväntas driva det tilldelade planeringsområdet fra... Visa mer
Om tjänsten
Som Produktionsplanerare kommer du att planera produktionen inom ett visst tilldelat område. Du kommer att leverera och uppdatera produktionsplaner löpande till produktionen. I arbetsuppgifterna ingår det även att ha ständig kommunikation mot försäljnings- och logistikavdelningen vid ändringar av produktionsplanen som stör leveranser.

Du kommer ha ett operativt ansvar över planeringen där du förväntas driva det tilldelade planeringsområdet framåt. Där du ska arbeta med hänsyn taget till leveranstidskrav, maskineffektivitet samt övriga påverkande faktorer. Du har även ansvar mot att se till så att lagernivåerna når uppsatta mål för att tillgodose kundens leveransförmåga.

I din roll som produktionsplanerare kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
- Operativ Produktionsplanering
- Koordinering mellan produktion, försäljning samt övriga funktioner inom supply chain
- Förbättringsarbete.

Arbetstiderna är dagtid 08.00-17.00 med möjlighet till flextid.

Tjänsten som Produktionsplanerare är ett konsultuppdrag i Skoghall på heltid med start omgående och sträcker sig över 1 år.

Urval kommer ske löpande så vi uppmuntrar dig att söka snarast.

Om dig
Vi söker dig som tidigare arbetat i en liknande roll som produktionsplanerare, annan planerande roll inom industrin eller utbildning som anses likvärdig. Vi ser även fördelen med att ha tidigare erfarenhet av att driva förbättringsarbeten kopplad till produktionslinjer.

Du som person behöver vara strukturerad i ditt arbetssätt och hålla ordning och reda. Då du kommer vara en spindel i nätet så behöver du som person ha ett stort eget driv och trivas med många kontaktytor. Du behöver även vara en lösningsorienterad person då problemlösning är kärnan i denna tjänst.

Du kommunicerar även obehindrat på svenska och engelska.

Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet kopplat till arbete i SAP eller liknande affärssystem

Viktigt för tjänsten är:
- Eget driv
- Problemlösning
- Trivas med många kontaktytor

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om Adecco
Som konsult får du en anställning i Adecco Sweden. Adecco är ett av världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Självklart har vi kollektivavtal. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatt på träningskort m.m. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen
att kontakta ansvarig rekryterare:

Sara Pagré via Adecco 054-771 85 47 alt. sara.pagré@adecco.se.

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via [email protected]

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Produktionsplanering, Industri, Värmland, Skoghall, Adecco Visa mindre

Elingenjör - Hammarö kommun

Om tjänsten Som elingenjör hos oss tillhör du fastighetsenheten där du kommer ansvara för och äga våra elanläggningar i hela kommunen samt arbeta med kravställning och energieffektivisering av dessa. Du arbetar strategiskt och långsiktigt som en förvaltare av elanläggningarna samtidigt som du fungerar som stöd i det dagliga arbetet till exempelvis förvaltare, ingenjörer och serviceförvaltningens olika driftenheter. Rollen är varierad med stor möjlighet a... Visa mer
Om tjänsten

Som elingenjör hos oss tillhör du fastighetsenheten där du kommer ansvara för och äga våra elanläggningar i hela kommunen samt arbeta med kravställning och energieffektivisering av dessa. Du arbetar strategiskt och långsiktigt som en förvaltare av elanläggningarna samtidigt som du fungerar som stöd i det dagliga arbetet till exempelvis förvaltare, ingenjörer och serviceförvaltningens olika driftenheter.

Rollen är varierad med stor möjlighet att forma sitt eget arbetssätt där ägandeskap och ansvarstagande är nyckeln.

Om dig

Som person är du flexibel och lösningsfokuserad. Du tar dig an ditt arbete med stor känsla för professionalitet och förståelse för storheten i dina ansvarsområden och befogenheter. Du drivs av att samarbeta och kan lätt få med dig medarbetare framåt med god kommunikation som främsta verktyg.

För att lyckas i rollen ser vi att du har elingenjörsutbildning på högskolenivå eller annan motsvarande utbildning samt flerårig erfarenhet inom el- och elinstallationsbranschen. Du har även auktorisation för lågspänning (AL). Du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift och har B-körkort.

Det är meriterande om du har erfarenhet från projektering, projektledning och besiktning.

Om oss

Hammarö kommun är en attraktiv boendekommun. Kommunen har drygt 16 000 invånare och huvudorten är Skoghall. Med 54 kvadratkilometer är vi är till ytan en av Sveriges minsta kommuner, vilket gör att det alltid är nära till naturen såväl som till kommunens service. Hammarö kommun växer, har goda resultat och bra verksamheter med stolt personal.

Fastighetsenheten tillhör serviceförvaltningen och i denna tjänst ansvarar du för 135 000 kvadratmeter el, som inkluderar VA-enheten med två reningsverk och ett stort antal pumpstationer samt Gatuljussidan som inkluderar 60 elskåp och 6000 belysningspunkter.

Om processen

I den här rekryteringen samarbetar vi med Testhuset där alla rekryteringskonsulter är certifierade enligt DNVs (https://www.dnv.com/se/services/certifierad-rekryterare-iso-10667-och-arbetspsykologiska-tester-56338) standard samt arbetar med fördomsfri rekrytering. Med hjälp av kapacitetstester och personprofilanalyser gör de en objektiv bedömning på hur du kan komma att hantera dina nya arbetsuppgifter hos oss och samtidigt minimera risken för diskriminering och särbehandling.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Åse Granfeldt på telefon 070-220 62 60 eller Elin Skau på 073-529 69 67.

Du är varmt välkommen in med din ansökan senast den 8 januari. Visa mindre

Processingenjör energi inom massaproduktion till Stora Enso Skoghall

Processingenjör energi inom massaproduktion till Stora Enso Skoghall På Skoghalls bruk är vi 650 anställda och vi producerar årligen ca 800 000 ton kartong och ca 650 000 ton massa. Vi tillhör divisionen Packaging Materials och har ambitionen att vara världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa förnybara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Genom att tillgodose behov hos dagens miljömedvetna konsumenter, hjäl... Visa mer
Processingenjör energi inom massaproduktion till Stora Enso Skoghall

På Skoghalls bruk är vi 650 anställda och vi producerar årligen ca 800 000 ton kartong och ca 650 000 ton massa. Vi tillhör divisionen Packaging Materials och har ambitionen att vara världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa förnybara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Genom att tillgodose behov hos dagens miljömedvetna konsumenter, hjälper vi kunder och varumärkesägare att hitta det bästa förpackningsmaterialet och ersätta fossilbaserade material med förnybara och återvinningsbara alternativ med lågt klimatavtryck. Vårt breda urval av barriärbeläggningar möjliggör design och optimering av förpackningar för olika krävande användningsområden inom konsumentprodukter och industriella förpackningar.

Vad behöver vi?

Just nu söker vi en processingenjör med inriktning mot energi till vår massaproduktion. Har du erfarenhet av beräkning och optimering av energiflöden? Är du en utpräglad lagspelare och ingenjör som brinner för utvecklingsarbete inom energifrågor? Då är det dig vi söker!

Vad kommer du att göra då?

Som processingenjör inom energi kommer du ansvara för att upprätta energibalanser, tillse laguppfyllnad inom energiområdet och utföra energirapportering samt driva utvecklingsarbete i energifrågor för Skoghalls bruk. Du bidrar med din förståelse av energiflöden och bränslevärden och tillsammans med övriga medarbetare inom avdelningen arbetar du med att löpande optimera våra processer och utveckla driften. För att säkerställa verksamhetens strategiska mål, initierar och deltar du i utredningar och förbättringsprojekt på hela bruket. Du sitter med som representant i de investeringsprojekt som faller under ditt ansvarsområde och är en viktig kugge i planeringen av driftunderhåll och driftstopp. Att översätta teori till praktik, tänka i nya banor och gå till botten med energiutredningar är något du triggas av.

Vad behöver du ha med dig i ryggsäcken?

För att lyckas i rollen bör du vara civilingenjör inom energi, miljö, kemi eller liknande, alternativt ha annan utbildning som tillsammans med erfarenhet kan värderas likvärdigt. Du har minst 5 års fabrikserfarenhet samt har arbetat med energifrågor. Vidare bör du ha goda kunskaper i svenska och engelska.

Vi fäster stor vikt vid att hitta en medarbetare med rätt personliga egenskaper. För att vi ska bli en bra matchning behöver du vara en god relationsskapare, vara strukturerad och analytisk och drivas av att hitta nya, oprövade lösningar på problem som dessutom är energi- och kostnadseffektiva. Du är prestigelös vilket innebär att du gärna delar med dig men också, minst lika viktigt, lär av andra. Du tar gärna egna initiativ och har modet att ifrågasätta gamla rutiner och instruktioner. Har du tidigare erfarenheter inom vår bransch så ökar dina chanser ytterligare.

Vi förstår att vi kräver mycket men i gengäld utlovas en spännande tjänst med oanade utvecklingsmöjligheter.

Låter det här spännande för dig? Sök omedelbart! I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Technogarden. Du ansöker genom att gå in på annonsen eller technogarden.se. På grund av GDPR kan vi ej ta emot ansökningar via e-post. Vi arbetar med löpande urval varför tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. För mer information om tjänsten, är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Emma Domare som nås på 073 - 148 91 16 eller [email protected].

Varmt välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag är 4 december. Visa mindre

Elingenjör - Hammarö kommun

Om tjänsten Som elingenjör hos oss tillhör du fastighetsenheten där du kommer ansvara för och äga våra elanläggningar i hela kommunen samt arbeta med kravställning och energieffektivisering av dessa. Du arbetar strategiskt och långsiktigt som en förvaltare av elanläggningarna samtidigt som du fungerar som stöd i det dagliga arbetet till exempelvis förvaltare, ingenjörer och serviceförvaltningens olika driftenheter. Rollen är varierad med stor möjlighet a... Visa mer
Om tjänsten

Som elingenjör hos oss tillhör du fastighetsenheten där du kommer ansvara för och äga våra elanläggningar i hela kommunen samt arbeta med kravställning och energieffektivisering av dessa. Du arbetar strategiskt och långsiktigt som en förvaltare av elanläggningarna samtidigt som du fungerar som stöd i det dagliga arbetet till exempelvis förvaltare, ingenjörer och serviceförvaltningens olika driftenheter.

Rollen är varierad med stor möjlighet att forma sitt eget arbetssätt där ägandeskap och ansvarstagande är nyckeln.

Om dig

Som person är du flexibel och lösningsfokuserad. Du tar dig an ditt arbete med stor känsla för professionalitet och förståelse för storheten i dina ansvarsområden och befogenheter. Du drivs av att samarbeta och kan lätt få med dig medarbetare framåt med god kommunikation som främsta verktyg.

För att lyckas i rollen ser vi att du har elingenjörsutbildning på högskolenivå eller annan motsvarande utbildning samt flerårig erfarenhet inom el- och elinstallationsbranschen. Du har även auktorisation för lågspänning (AL). Du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift och har B-körkort.

Det är meriterande om du har erfarenhet från projektering, projektledning och besiktning.

Om oss

Hammarö kommun är en attraktiv boendekommun. Kommunen har drygt 16 000 invånare och huvudorten är Skoghall. Med 54 kvadratkilometer är vi är till ytan en av Sveriges minsta kommuner, vilket gör att det alltid är nära till naturen såväl som till kommunens service. Hammarö kommun växer, har goda resultat och bra verksamheter med stolt personal.

Fastighetsenheten tillhör serviceförvaltningen och i denna tjänst ansvarar du för 135 000 kvadratmeter el, som inkluderar VA-enheten med två reningsverk och ett stort antal pumpstationer samt Gatuljussidan som inkluderar 60 elskåp och 6000 belysningspunkter.

Om processen

I den här rekryteringen samarbetar vi med Testhuset där alla rekryteringskonsulter är certifierade enligt DNVs (https://www.dnv.com/se/services/certifierad-rekryterare-iso-10667-och-arbetspsykologiska-tester-56338) standard samt arbetar med fördomsfri rekrytering. Med hjälp av kapacitetstester och personprofilanalyser gör de en objektiv bedömning på hur du kan komma att hantera dina nya arbetsuppgifter hos oss och samtidigt minimera risken för diskriminering och särbehandling.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Åse Granfeldt på telefon 070-220 62 60 eller Elin Skau på 073-529 69 67.

Du är varmt välkommen in med din ansökan senast den 13 november. Visa mindre

Stora Enso skog söker flera produktionsledare

Vill du växa med oss? Vi befinner oss i ett skede där vi rustar för framtiden, där vi hoppas att du vill vara med på denna resa i rollen som produktionsledare hos oss – en tjänst med flera möjligheter och utmaningar! Som produktionsledare spelar du en viktig roll för råvaruförsörjningen från skog till kund. Du styr flödet, leder människor och utvecklar våra processer. Vi erbjuder ett spännande jobb med stor variation där du får vara med att arbeta för en h... Visa mer
Vill du växa med oss? Vi befinner oss i ett skede där vi rustar för framtiden, där vi hoppas att du vill vara med på denna resa i rollen som produktionsledare hos oss – en tjänst med flera möjligheter och utmaningar! Som produktionsledare spelar du en viktig roll för råvaruförsörjningen från skog till kund. Du styr flödet, leder människor och utvecklar våra processer. Vi erbjuder ett spännande jobb med stor variation där du får vara med att arbeta för en hållbar framtid.
Vi söker nu produktionsledare till kontoren Ljusdal/Sveg samt Skoghall/Sunne. Du kommer att rapportera till områdeschefen för Drivning. Anställningsformerna för dessa tjänster är både tillsvidare- och projektanställningar på minst sex månader med goda möjligheter till förlängning.
Karriär för ett bättre klimat. Varje dag.
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.
Om tjänsten
Som produktionsledare ansvarar du för att planera och styra virkesflödet inom ditt område i ett nära samarbete med det drivningsteam som du tillhör. Tillsammans med teamet och områdeschefen har ni även ansvar för företagets totala virkesflöde. Målet är att planera en produktion som säkerställer en leverans av rätt volymer med rätt produktsortiment i rätt tid till våra kunder.
För att möta kundernas beställningar gällande produktionstakt och sortiment på bästa sätt genomför du virkesprognoser och operativ flödesplanering. I rollen har du ett stort kontaktnät i hela försörjningskedjan, från det att skogen avverkas till dess att virket levereras. Det innebär kontakter och löpande dialoger både internt och externt.
I det dagliga arbetet har du ett nära samarbete med avverkningsresurserna. Du jobbar även med prissättning, avräkning av avverkningsobjekt och uppföljningar ute i fält.
Vad vi erbjuder
Vi tror att våra medarbetare är nyckeln till framgång, därför erbjuder vi ett komplett förmånspaket för att engagera och motivera våra medarbetare samt möjliggöra professionell utveckling, karriärsteg och välbefinnande.
Som medarbetare, får du också vara med på resan som Stora Enso är på - att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett tillväxtföretag inom förnybara material - en industri med stor potential som drivs av globala megatrender.
På Stora Enso Skog erbjuder vi stimulerande arbete i en öppen, prestigelös och kreativ miljö där möjlighet till personlig utveckling är stora. I den här rollen får du även möjlighet till samarbete samtidigt som du har mandat att egna initiativ och fatta beslut.
Vem söker vi
För att trivas och lyckas i den här rollen är det viktigt att du vågar driva förändring, är lösningsorienterad och ha förmåga att fatta beslut som är värdeskapande för verksamheten. Du trivs att jobba operativt både på kontor och i fält som en del av ett team.
Du är strukturerad i ditt arbetssätt och drivs av att nå uppsatta mål. Som person känner du dig trygg i att ha en ledande roll. Du har en god kommunikativ förmåga där du både är motiverande, entusiasmerande och tydlig.
Du tycker om att arbeta tillsammans i lag, kan ta ansvar för att sätta mål och uppnå resultat
Du är analytisk med god förståelse för helheten
Du är ansvarsfull och tar egna initiativ för att utveckla verksamheten bland annat genom optimering av produktionsplaner och lagernivåer med kunden i fokus
Du drivs av en nyfikenhet och en vilja av att utvecklas
Du tycker att ett hållbart skogsbruk är framtiden och vill arbeta för ett företag som sätter värderingar högt på agendan, oavsett om det gäller hälsa och säkerhet, eller hållbarhet och affärsnyttaVi söker dig som har skoglig högskoleutbildning eller annan relevant utbildning samt några års yrkeserfarenhet inom arbetsledning. Du har god datorvana, goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift och har B-körkort.
Övrig information
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta chef för stab Drivning Per Olsson på tel. 070-266 15 39. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringsspecialist Linda Andersson på tel. 073 – 845 41 49.
Sista ansökan är den 7 juni men urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan nu. Tjänsten kan komma att tillsättas under pågående annonsering. Vi tar endast emot ansökningar som lämnas in genom vårt rekryteringssystem.
Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.
Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.

Se vår film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t Visa mindre

Kundansvarig fastighetsförvaltare till Hammarö kommun

Ansök    Aug 9    Hammarö kommun    Fastighetsförvaltare
Vill du bli en del i vår växande framtidskommun? Hammarö växer och är en attraktiv boendekommun. Det ställer krav på oss som jobbar här, något som återspeglas i vårt sätt att jobba och det finns en tydlig framåtanda. Kommunen har drygt 16 000 invånare, är 54 kvadratkilometer stor och huvudorten är Skoghall. Vi är bra på mycket! Här väntar vi inte på att framtiden ska komma, vi är där och skapar den varje dag! Vi ser medarbetarna som vår viktigaste resu... Visa mer
Vill du bli en del i vår växande framtidskommun?

Hammarö växer och är en attraktiv boendekommun. Det ställer krav på oss som jobbar här, något som återspeglas i vårt sätt att jobba och det finns en tydlig framåtanda. Kommunen har drygt 16 000 invånare, är 54 kvadratkilometer stor och huvudorten är Skoghall.

Vi är bra på mycket! Här väntar vi inte på att framtiden ska komma, vi är där och skapar den varje dag! Vi ser medarbetarna som vår viktigaste resurs. Med en gemensam värdegrund och medarbetarpolicy är arbetsglädjen hos oss stor och våra medarbetare tycker att de har ett meningsfullt och viktigt arbete.


Serviceförvaltningens medarbetare ger våra Hammaröbor och våra kommunala verksamheter den bästa servicen varje dag. Inom serviceförvaltningens ansvar ligger att ansvara för en trygg och vacker miljö, sköta kommunens dricksvatten, gator, parker, lekplatser, skogsmark och den interna servicen som kost & lokalvård samt ansvar för alla kommunens större investeringsprojekt. Vi utvecklar infrastrukturen, bygger nya skolor och har hand om kommunens naturområden och fastigheter.ARBETSUPPGIFTER
Nu finns möjligheten att få jobba med oss på fastighetsenheten på Hammarö!

Enheten består av 18 personer och vi har hand om kommunens fastighetsbestånd som består av skolor, förskolor, idrottsanläggningar, kontor och vårdboenden. Totalt förvaltar vi ca. 130 000 kvadratmeter.

Som kundansvarig fastighetsförvaltare hos oss på fastighetsenheten kommer du med stort kundfokus ta hand om våra hyresgästers olika lokalbehov och lokaler. Du ansvar för att konkretisera behoven, sammanställa behovsbeskrivningar samt skapa en bra relation och dialog med kunden. Långsiktiga beslut gällande lokalerna är en del av arbetet samtidigt som du hanterar dagliga kundfrågor med stor ödmjukhet. En viktig del av ditt uppdrag är även att bidra till utvecklingen av fastighetsenhetens arbetssätt.

Tjänsten innefattar att du håller i arbetet gällande framtagandet av objektsbudgetar, underhållsplaner för ditt bestånd samt att du även projektleder genomförandet av de planerade underhållsåtgärderna. Till din hjälp att utveckla och förädla kommunens fastighetsbestånd har du såväl interna som externa resurser. I de fall det krävs en om-, ny- eller tillbyggnad kommer du exempelvis att lämna över underlag till vår interna projektenhet för genomförande.

Du rapporterar till fastighetschefen och ingår i fastighetsenhetens ledningsgrupp. Du arbetar gemensamt med fastighetschef, övriga kundansvariga fastighetsförvaltare, driftledare och medarbetare för att enheten ska leverera resultat både på kort och lång sikt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en fastighetsekonomisk utbildning på högskolenivå eller annan utbildning eller yrkeserfarenhet från bygg och fastighetsbranschen som bedöms likvärdig av arbetsgivaren.

Det är meriterande med kunskaper inom:
• Byggteknik
• Hyresjuridik
• Energi- och miljö
• IT-baserade förvaltningssystem
• Förhandling
• Projektledning

Som person är du kommunikativ, flexibel och tillmötesgående. Du är van vid att arbeta metodiskt och strukturerat och kan prioritera bland arbetsuppgifter i enlighet med verksamhetens mål och fatta snabba beslut. Dessutom är du bra på att samarbeta samt tänka lösningsfokuserat.

B-körkort samt att du är bra på att uttrycka dig väl i tal och skrift är ett krav. Vi kommer även lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hammarö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Hammarö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Systemingenjör Industriell IT

Systemingenjör Industriell IT Vill du vara med på vår digitaliseringsresa där vi kontinuerligt uppgraderar vår installerade bas av digital teknik?! Vi söker en Systemingenjör Industriell IT till vårt team av framgångsrika systemingenjörer i Skoghall. Du kommer att arbeta i divisionen Packaging Materials och rapportera till Sektionschef Automation. Vi arbetar med systemförvaltning, underhåll och utveckling av industriella applikationer för processtyrning ... Visa mer
Systemingenjör Industriell IT
Vill du vara med på vår digitaliseringsresa där vi kontinuerligt uppgraderar vår installerade bas av digital teknik?! Vi söker en Systemingenjör Industriell IT till vårt team av framgångsrika systemingenjörer i Skoghall. Du kommer att arbeta i divisionen Packaging Materials och rapportera till Sektionschef Automation.
Vi arbetar med systemförvaltning, underhåll och utveckling av industriella applikationer för processtyrning och optimering. Vår installerade bas består till största del av Siemens PCS7 och ABB 800xA samt en del äldre och nya PLC-system.
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Stora Enso är även en av världens största privata skogsägare. Vi är övertygade om att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd i morgon. Hållbarhetsaspekten är djupt förankrad i vår affärsstrategi och våra ansvarsfulla affärsrutiner.
Karriär för ett bättre klimat. Varje dag.
Som Systemingenjör industriell IT arbetar du med underhåll och förvaltning av ABB 800xA system, domäner och nätverk både självständigt och i team. Vi arbetar såväl remote som på plats i fabriken. Vi bistår vår anläggningsavdelning i nya digitaliseringsprojekt. Arbetet är i många fall krävande och det ställs höga krav på engagemang och teknikintresse. Utvecklingsmöjligheterna i vårt team och inom Storaenso är i hög grad goda i rollen som systemingenjör industriell IT.
Vad vi erbjuder
Med våra värderingar ”Lead and Do what’s right” strävar vi efter att föregå med gott exempel i alla aspekter av vår egen verksamhet såväl som i hållbarhet. Vi vågar ta initiativet och hela tiden ställa oss frågan vad mer vi kan göra, vad vi kan göra bättre. Som Systemingenjör industriell IT, kommer du ges möjligheten att ingå i ett sammansvetsat team som har en mycket betydande roll för att produktionen på Stora Enso fungerar störningsfritt.
Kvalifikationer
Vi ser att du har en Högskoleingenjörsutbildning alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har automationskunskaper, lätt för att ta initiativ och har ett stort intresse för ny teknik. Du behärskar svenska och engelska mycket väl i både tal och skrift. Slutligen värdesätter vi att du är en noggrann och säkerhetsmedveten person som är självgående vid behov men som också har en hög social kompetens som samarbetar väl i team tillsammans med andra.
Vår kultur och vårt arbete mot en mer hållbar framtid baseras på följande teman vilka, vi hoppas, att du också kan identifiera dig med:
· Skapa kundvärde; Visar en drivkraft att skapa värde för våra kunder genom att förstå deras behov och vår kapacitet.
· Främja affärsresultat;?Visar förmåga att omsätta strategi i handling genom att fatta beslut, skapa resultat och proaktivt söka nya affärsmöjligheter.
· Gör det rätta; Efterlever och står upp för våra värderingar. Behandlar alla rättvist och respektfullt och agerar med integritet i enlighet med vår uppförandekod.
· Inspirera och motivera; Inspirerar och motiverar genom att visa en tydlig riktning mot en attraktiv framtid, med tydlighet och stöd längs vägen.
· Led och utveckla; Säkerställer utförande och värde samtidigt som prestation, mångfald och inkludering främjas.
· Mångfald; Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande
Övrig information
Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast 8 maj 2022. Din ansökan skall innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst.
Rekryterande chef Michael Ternström, 072-015 02 82, [email protected] svarar gärna på dina frågor om positionen. Frågor om processen kan ställas till Rekryteringsspecialist Jessica Barse, [email protected] Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.
Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.
Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.
Divisionen Packaging Materials strävar efter att leda utvecklingen av cirkulära förpackningar och tillhandahålla förpackningsmaterial i premiumkvalitet baserade på nyfiber och återvunnen fiber. Med fokus på dagens miljömedvetna konsumenter hjälper Stora Enso kunderna att ersätta fossilbaserade material med förnybara, återvinningsbara och miljövänliga alternativ för deras dryckes-, livsmedels-, läkemedels- och transportförpackningar. Ett brett sortiment av barriärskikt möjliggör designoptimering för mer krävande slutanvändningsområden.
Våra fiberbaserade produkter är förnybara och återvinningsbara för att motverka klimatförändringar, återställa negativa miljöeffekter samt hjälpa våra kunder att bli mer miljövänliga. Vi har cirka 22 000 medarbetare. Våra aktier är listade på börserna i Helsingfors (STEAV, STERV) och Stockholm (STE A, STE R). Dessutom handlas Stora Enso som depåbevis (ADR) i USA.
Se vår film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t Visa mindre

Asset manager - Askalon

Vill du vara en del av ett expansivt och multinationellt företag med stark framtidstro? Vi är problemlösare som brinner för att hjälpa våra kunder. Här får du arbeta med lösnings- och utvecklingsfokuserade verksamheter i en förändringsbenägen och växande bransch. Hos oss arbetar människor med olika bakgrund och i alla åldrar. Vi jobbar mot samma mål och vi har kul tillsammans. Varje dag innehåller utmaningar och lärsituationer. Vår strävan är att vara det ... Visa mer
Vill du vara en del av ett expansivt och multinationellt företag med stark framtidstro? Vi är problemlösare som brinner för att hjälpa våra kunder. Här får du arbeta med lösnings- och utvecklingsfokuserade verksamheter i en förändringsbenägen och växande bransch. Hos oss arbetar människor med olika bakgrund och i alla åldrar. Vi jobbar mot samma mål och vi har kul tillsammans. Varje dag innehåller utmaningar och lärsituationer. Vår strävan är att vara det trygga, pålitliga och långsiktiga valet för både kunder och medarbetare.

Vill du vara med och ta Askalons service till nya nivåer? Rollen som asset manager är helt ny och en pusselbit som saknas för att göra vårt kunderbjudande komplett.

Om tjänsten
I rollen som Asset manager står kunden i fokus och tillsammans utvecklar ni ett kostnadseffektivt och hållbart underhåll. Du har koll på kundens ventiler, den installerade basen, och tillsammans med kunden planerar du underhåll på kort och lång sikt. Vid behov är du som asset manager projektledare vid underhållsstopp. Du ser till att det finns tillgänglig personal och att reservdelslagret är optimerat. I tjänsten ingår även offert- och orderhantering, överlämning och uppföljning. Som asset manager är du länken mellan service och försäljning. Arbetet innebär resor till våra kunder i Sverige.

Tjänsten är placerad på Hammarö.

Om dig
Du är en person som tar egna initiativ och som tycker om att skapa långsiktiga relationer. Du är noggrann, driven och utvecklingsorienterad. Du är bra på att prioritera och fatta de rätta besluten.

Vi ser att du har minst en teknisk gymnasial utbildning och relevant arbetslivserfarenhet. Ventilkunskap, underhållsarbete inom industrin och kunskap om systematisk underhållsplanering är mycket meriterande, men vi lägger stor vikt vid din personlighet. Vi söker dig som är utåtriktad och kommunikativ.

B-körkort är ett krav eftersom tjänsten innebär en hel del resande. Även engelska i tal och skrift är ett krav.

Om oss
Askalon AB arbetar sedan 1973 för att förbättra processindustrins applikationer - för en säker och hållbar framtid. Vi har i dag drygt 90 medarbetare som har kompetens inom ventiler, diagnostik, service och projektledning. Vår konstruktionsavdelning kompletterar vår produktportfölj och gör oss unika i branschen. Vi har dessutom ett utbildningscenter med kurser riktade till våra kunder i processindustrin.

Vi representerar Emerson i Danmark, Island, Sverige och Finland samt VAG i Danmark och Sverige. Våra kunder är bland annat energi- och kraftverk, pappersbruk, raffinaderier, vattenverk och kemiindustri.

Om processen
I den här rekryteringen samarbetar vi med Testhuset. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Åse Granfeldt på 070 220 62 60 eller Josefine Appel på 076 017 40 25.

Välkommen med din ansökan senast 20 april. Visa mindre

Stora Enso skog söker flera produktionsledare

Vill du växa med oss? Vi befinner oss i ett skede där vi rustar för framtiden, där vi hoppas att du vill vara med på denna resa i rollen som produktionsledare hos oss – en tjänst med flera möjligheter och utmaningar! Som produktionsledare spelar du en viktig roll för råvaruförsörjningen från skog till kund. Du styr flödet, leder människor och utvecklar våra processer. Vi erbjuder ett spännande jobb med stor variation där du får vara med att arbeta för en h... Visa mer
Vill du växa med oss? Vi befinner oss i ett skede där vi rustar för framtiden, där vi hoppas att du vill vara med på denna resa i rollen som produktionsledare hos oss – en tjänst med flera möjligheter och utmaningar! Som produktionsledare spelar du en viktig roll för råvaruförsörjningen från skog till kund. Du styr flödet, leder människor och utvecklar våra processer. Vi erbjuder ett spännande jobb med stor variation där du får vara med att arbeta för en hållbar framtid.
Vi söker nu produktionsledare till kontoren Mora/Vansbro, Rättvik/Falun, Ljusdal/Sveg, Gävle/Tierp, Skoghall/Sunne, Hällefors och Torsby. Du kommer att rapportera till områdeschefen för Drivning. Anställningsformerna för dessa tjänster är både tillsvidare- och projektanställningar på minst sex månader med goda möjligheter till förlängning.
Karriär för ett bättre klimat. Varje dag.
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.
Om tjänsten
Som produktionsledare ansvarar du för att planera och styra virkesflödet inom ditt område i ett nära samarbete med det drivningsteam som du tillhör. Tillsammans med teamet och områdeschefen har ni även ansvar för företagets totala virkesflöde. Målet är att planera en produktion som säkerställer en leverans av rätt volymer med rätt produktsortiment i rätt tid till våra kunder.
För att möta kundernas beställningar gällande produktionstakt och sortiment på bästa sätt genomför du virkesprognoser och operativ flödesplanering. I rollen har du ett stort kontaktnät i hela försörjningskedjan, från det att skogen avverkas till dess att virket levereras. Det innebär kontakter och löpande dialoger både internt och externt.
I det dagliga arbetet har du ett nära samarbete med avverkningsresurserna. Du jobbar även med prissättning, avräkning av avverkningsobjekt och uppföljningar ute i fält.
Vad vi erbjuder
Vi tror att våra medarbetare är nyckeln till framgång, därför erbjuder vi ett komplett förmånspaket för att engagera och motivera våra medarbetare samt möjliggöra professionell utveckling, karriärsteg och välbefinnande.
Som medarbetare, får du också vara med på resan som Stora Enso är på - att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett tillväxtföretag inom förnybara material - en industri med stor potential som drivs av globala megatrender.
På Stora Enso Skog erbjuder vi stimulerande arbete i en öppen, prestigelös och kreativ miljö där möjlighet till personlig utveckling är stora. I den här rollen får du även möjlighet till samarbete samtidigt som du har mandat att egna initiativ och fatta beslut.
Vem söker vi
För att trivas och lyckas i den här rollen är det viktigt att du vågar driva förändring, är lösningsorienterad och ha förmåga att fatta beslut som är värdeskapande för verksamheten. Du trivs att jobba operativt både på kontor och i fält som en del av ett team.
Du är strukturerad i ditt arbetssätt och drivs av att nå uppsatta mål. Som person känner du dig trygg i att ha en ledande roll. Du har en god kommunikativ förmåga där du både är motiverande, entusiasmerande och tydlig.
Du tycker om att arbeta tillsammans i lag, kan ta ansvar för att sätta mål och uppnå resultat
Du är analytisk med god förståelse för helheten
Du är ansvarsfull och tar egna initiativ för att utveckla verksamheten bland annat genom optimering av produktionsplaner och lagernivåer med kunden i fokus
Du drivs av en nyfikenhet och en vilja av att utvecklas
Du tycker att ett hållbart skogsbruk är framtiden och vill arbeta för ett företag som sätter värderingar högt på agendan, oavsett om det gäller hälsa och säkerhet, eller hållbarhet och affärsnyttaVi söker dig som har skoglig högskoleutbildning eller annan relevant utbildning samt några års yrkeserfarenhet inom arbetsledning. Du har god datorvana, goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift och har B-körkort.
Övrig information
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta chef för stab Drivning Per Olsson på tel. 070-266 15 39. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringsspecialist Linda Andersson på tel. 073 – 845 41 49.
Sista ansökan är den 3 maj men urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan nu. Tjänsten kan komma att tillsättas under pågående annonsering. Vi tar endast emot ansökningar som lämnas in genom vårt rekryteringssystem.
Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.
Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.

Se vår film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t Visa mindre

Hammarö kommun söker Elingenjör

Ansök    Mar 1    Hammarö kommun    Elingenjör
Vill du bli en del i vår växande framtidskommun? Hammarö växer och är en attraktiv boendekommun. Det ställer krav på oss som jobbar här, något som återspeglas i vårt sätt att jobba och det finns en tydlig framåtanda. Kommunen har drygt 16 000 invånare, är 54 kvadratkilometer stor och huvudorten är Skoghall. Vi är bra på mycket! Här väntar vi inte på att framtiden ska komma, vi är där och skapar den varje dag! Vi ser medarbetarna som vår viktigaste resu... Visa mer
Vill du bli en del i vår växande framtidskommun?

Hammarö växer och är en attraktiv boendekommun. Det ställer krav på oss som jobbar här, något som återspeglas i vårt sätt att jobba och det finns en tydlig framåtanda. Kommunen har drygt 16 000 invånare, är 54 kvadratkilometer stor och huvudorten är Skoghall.

Vi är bra på mycket! Här väntar vi inte på att framtiden ska komma, vi är där och skapar den varje dag! Vi ser medarbetarna som vår viktigaste resurs. Med en gemensam värdegrund och medarbetarpolicy är arbetsglädjen hos oss stor och våra medarbetare tycker att de har ett meningsfullt och viktigt arbete.


Serviceförvaltningens medarbetare ger våra Hammaröbor och våra kommunala verksamheter den bästa servicen varje dag. Inom serviceförvaltningens ansvar ligger att ansvara för en trygg och vacker miljö, sköta kommunens dricksvatten, gator, parker, lekplatser, skogsmark och den interna servicen som kost & lokalvård samt ansvar för alla kommunens större investeringsprojekt. Vi utvecklar infrastrukturen, bygger nya skolor och har hand om kommunens naturområden och fastigheter.ARBETSUPPGIFTER
Vi erbjuder dig en arbetsplats med utvecklingsfokus och framåtanda i en roll som är varierande och som innefattar en stor frihet.

I rollen som elingenjör kommer du att få möjlighet att utvecklas både som person och i ditt yrkesutövande då du kommer att vara vår sakkunnig inom el samt inneha ett delegerat ansvar för våra elanläggningar.
I tjänsten ingår framtagande av underhålls- och investeringsplaner, ansvar för mindre el-projekt, ramavtalsupphandlingar samt säkerställande och hantering av dokumentation. Du kommer även att arbeta med de myndighetsåtaganden inom el som är kopplade till våra fastigheter och anläggningar.

I vardagen fungerar du som ett stöd till förvaltare, ingenjörer och serviceförvaltningens olika driftenheter och du kommer tillsammans med dem att arbeta med kravställning, energieffektivisering och optimering av våra elanläggningar. Du kommer även att inneha rollen elinstallatör för regelefterlevnad för de elarbeten som utförs internt och i den rollen arbeta utefter redan framtagen egenkontrollplan.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en elingenjörsutbildning på högskolenivå alternativt annan motsvarande utbildning eller yrkeserfarenhet från elbranschen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. För att klara av jobbet behöver du minst ha auktorisation för lågspänning (AL), samt flerårig erfarenhet inom elbranschen.

Det är meriterande med:
• Erfarenhet från elinstallationsbranschen
• Erfarenhet från projektledning
• Erfarenhet från projektering
• Erfarenhet från besiktning
• Auktorisation A
• Bas-P och Bas-U
• Goda datakunskaper

Som elingenjör är det viktigt att du är kommunikativ och professionell i ditt bemötande. Vi ser även att du är flexibel och van att hitta lösningar på problem som uppkommer. Samarbete är ett fundament och då rollen innefattar en hel del kontakter både inom och utom kommunen behöver du tycka om och vara bra på att samarbeta.
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
B-körkort samt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift är ett krav.
Låter tjänsten spännande? Tveka inte att skicka in din ansökan.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hammarö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Hammarö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

VVS Ingenjör

Ansök    Feb 22    Enerva AB    VVS-ingenjör
Företagsbeskrivning Enerva AB är mindre företag i ett stort format med mycket kunskap och erfarenhet. Vi tillhandahåller ingenjörstjänster med inriktning utredningar, projektering, energifrågor, kalkyler, klimatsimuleringar och projektledning mm. Vi arbetar mot entreprenörer, kommuner, industrier och fastighetsägare inom privat och offentlig sektor. Verksamheten omfattar allt ifrån bostäder, byggnader för hälsa, sjukvård och omsorg, industrifastigheter, be... Visa mer
Företagsbeskrivning
Enerva AB är mindre företag i ett stort format med mycket kunskap och erfarenhet. Vi tillhandahåller ingenjörstjänster med inriktning utredningar, projektering, energifrågor, kalkyler, klimatsimuleringar och projektledning mm.
Vi arbetar mot entreprenörer, kommuner, industrier och fastighetsägare inom privat och offentlig sektor. Verksamheten omfattar allt ifrån bostäder, byggnader för hälsa, sjukvård och omsorg, industrifastigheter, bergrum, kommersiella byggnader, byggnader för kultur och idrott samt skolor mm.
Vi tror på platt struktur inom företagande vilket ger individen möjlighet till utveckling, kunskap och kundkontakter. Vårt motto är engagemang och noggrannhet i det vi utför.
Vem är du?
Är du en intresserad och driftig person som vill arbeta i ett familjärt och härligt team med stora utvecklingsmöjligheter så är det hos Enerva du ska vara. Har du ett brinnande intresse för VVS samt några års erfarenhet av projektering och kunskaper inom MagiCad så är Enerva platsen för dig.
Nöj dig inte med att bara vara en i mängden utan ge dig själv möjligheten att synas, höras och utvecklas. Visa mindre

Administrativt ansvarig till Designhouse95

Ansök    Feb 1    Eterni Sweden AB    Logistiker
ADMINISTRATIVT ANSVARIG TILL DESIGNHOUSE95 ARBETSUPPGIFTER Låter det spännande att få jobba i ett startup-bolag som ingår i en väletablerad, internationell företagsgrupp? Här kommer möjligheten! Designhouse 95 söker nu en administrativt ansvarig som har ett sinne för detaljer och som trivs i en roll där fokus främst ligger på administration, logistik och affärssystem. I den här rollen kommer du att bygga logistiklösningar, både i ren distribution men också... Visa mer
ADMINISTRATIVT ANSVARIG TILL DESIGNHOUSE95
ARBETSUPPGIFTER
Låter det spännande att få jobba i ett startup-bolag som ingår i en väletablerad, internationell företagsgrupp? Här kommer möjligheten! Designhouse 95 söker nu en administrativt ansvarig som har ett sinne för detaljer och som trivs i en roll där fokus främst ligger på administration, logistik och affärssystem. I den här rollen kommer du att bygga logistiklösningar, både i ren distribution men också integrerade flöden för onlinehandel. Vidare sköter du registervård och det vardagliga orderflödet samt har kontakt med kunder när det gäller integration av system och produkt-/orderplattformar.

PERSONLIGA EGENSKAPER KVALIFIKATIONER
Vi tror att du som söker själv strukturerar ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du har förmågan att ta egna beslut, samtidigt som du ber om hjälp när det behövs. Du har lätt för att anpassa dig till nya situationer och när det under tidsperioder blir stressigt, har du förmågan att behålla lugnet samt fortsätta att arbeta strukturerat. Vidare tror vi att din systemvana är god och att du tycker det är kul att sätta dig in i affärssystem på djupet. Viktigt för tjänsten är:
  Att du talar och skriver svenska och engelska
Att du har goda erfarenheter av affärssystem, gärna Microsoft Dynamics Business Central
Att du har goda färdigheter i Excel
OM TJÄNSTEN
Tjänsten som administrativt ansvarig är en direktrekrytering där du blir anställd av Designhouse95. I denna rekrytering samarbetar vi med Eterni Sweden och alla eventuella frågor kring tjänsten hänvisar vi till Eterni Sweden.

ÖVRIG INFORMATION
Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Dina frågor angående rekryteringsprocessen svarar Adam Fransson Mörk på via 0738-617253 eller [email protected].

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Semestervikarier kontor, Skoghall

Ansök    Dec 9    Stora Enso AB    Materialplanerare
Vi söker för sommaren 2022 flertalet semestervikarier till flera olika roller kontoret på Skoghalls bruk. De olika tjänsterna med respektive ansvar och uppgifter specificeras längre ner. Din arbetsplats kommer vara Skoghall eller Forshaga och du kommer arbeta i divisionen Packaging Materials. Karriär för ett bättre klimat. Varje dag. Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och ... Visa mer
Vi söker för sommaren 2022 flertalet semestervikarier till flera olika roller kontoret på Skoghalls bruk. De olika tjänsterna med respektive ansvar och uppgifter specificeras längre ner. Din arbetsplats kommer vara Skoghall eller Forshaga och du kommer arbeta i divisionen Packaging Materials.
Karriär för ett bättre klimat. Varje dag.
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.

Om tjänsterna
För sommaren 2022 söker vi semestervikarier till följande roller och avdelningar:
Scanning-/dokumentation- och ritningshantering till avdelning Plant Data
Arbetet innebär skanning av pappersmaterial till digitala filer med metadata, samt hantering av Autocadfiler, och uttag av metadata i ritningshuvuden. Förekommer en del kontrollarbete mot papperspärmar.
Planerare Forshaga
Arbetet innefattar planering av PE-linjer i Forshaga.
Semestervik startar: början av maj
Semestervik slutar: början av september
Arbetstid: måndag – fredag kl 7.30 – 16.30
Vi vill att du är studerande eller har studerat inom ekonomi, logistik eller till ingenjör på eftergymnasial nivå för att arbeta i denna roll.

Supply Chain Coordinator
Arbetet innefattar att ansvara för koordinering mot stora kunder runt om i världen. Du kommer ha daglig kontakt med kunder och leverantörer av tjänster samt jobba med bearbetning, kontroll och bekräftelse av order. Du säkerställer att den operativa produktionen till kund följer överenskomna processer och ledtider.
Semestervik startar: 1 juni (eventuellt behov av start redan i maj om möjlighet finns)
Semestervik slutar: 31 augusti (eventuellt behov av jobb in i september om möjlighet finns)
Vi vill att du studerar eller har studerat på Högskola/Universitet med inriktning Industriell Ekonomi (gärna inriktning logistik), B2B, Supply Chain Management eller Sales & Marketing, alternativt har en liknande examen. Erfarenhet inom Teknik eller som Marknadsassistent är meriterande.

Production Planner
Arbetet innefattar att planera och optimera körning på kartongmaskin utifrån de order som ska produceras, att beräkna och optimera belastning av olika kundorder, uppföljning av körda order samt avstämning att produktionen följt order. Arbetet innefattar också att informera övriga vid stopp, upprätta körordning som förmedlas till andra enheter inom företaget. Leveranssäkerhet ska uppnås och maskinerna planeras för att uppnå mål på tillverkningsgrad och totalspill. Jobbet är ett produktionsnära arbete, där rollen innebär att ha daglig kontakt med fler enheter på bruket.
Vi vill att du studerar eller har studerat på högskola eller universitet med inriktning Produktions-, Materialplanering inom processindustrin, Produktionsteknik eller Industriell Ekonomi, alternativt har en liknande examen. Erfarenhet inom processindustrin är meriterande.


Logistic Coordinator
Arbetet innefattar transportplanering och bokning av lastbärare av färdigvaror direkt till kunder, terminaler, konverterare och hamn.
Vi vill att du är studerande eller har studerat på eftergymnasial utbildning inom transport, planering eller liknande.

TCS manager
Arbetet innefattar teknisk kundtjänst, du agerar som navet mellan kund och bruk.


Vad vi erbjuder
Vi tror att våra medarbetare är nyckeln till framgång. Vi erbjuder dig som semestervikarie chansen att få värdefull erfarenhet och en inblick i hur det är att jobba på Stora Enso. Tillsammans med övriga förmåner möjliggör ett sommarjobb hos oss professionell utveckling, välbefinnande och inte minst en fot in, och ett viktigt steg för din fortsatta karriär hos oss. Som semestervikarie, får du också vara med på resan som Stora Enso är på - att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett tillväxtföretag inom förnybara material - en industri med stor potential som drivs av globala megatrender.
Färdigheter och kvalifikationer som krävs i dessa roller:
Att du är över 18 år
Att du för närvarande studerar eller tidigare har studerat och genomfört eftergymnasial utbildning inom relevant område
Att du är tillgänglig och kan arbeta den arbetsperiod och de arbetstider som gäller för den/de tjänster du är intresserad utav.
Att du är flytande i svenska och engelska, både i tal och i skrift.
Att du har god systemvana, i bl.a. MS Office, samt att du har lätt att lära dig nya system.

Ytterligare färdigheter och kvalifikationer som är fördelaktiga i dessa roller:
Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter


Du är en engagerad och driven person, som både har viljan att utvecklas och som trivs i en föränderlig miljö. Vidare tar du ansvar för att utföra dina arbetsuppgifter i enlighet med våra värderingar och sätter alltid säkerheten främst. Vi värdesätter också din förmåga att arbeta både i grupp och på egen hand samt att du har ett strukturerat arbetssätt och kontroll över dina uppgifter. En god analytisk förmåga är viktigt för att du ska kunna förutse och förstå händelser relaterade till verksamheten.

Övrig information
Vänligen skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem senast den 31 januari 2022. Frågor kan ställas till rekryteringsteamet [email protected]. Vi tar endast emot ansökningar som skickas via vårt rekryteringssystem, där du också får svara på våra frågor. Personligt brev behöver ej bifogas till din ansökan.
Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.
Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen. Visa mindre

Vi söker Automationstekniker till Stora Enso Skoghalls bruk.

Vi söker automationstekniker som kommer att arbeta över hela bruket och tillsammans med dina kollegor utgör du en mycket viktig kugge för företagets framgång. Din arbetsplatsplats kommer vara Skoghall och du kommer att arbeta i divisionen Packaging Materials. Du kommer att rapportera till Produktionsledare. Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade ma... Visa mer
Vi söker automationstekniker som kommer att arbeta över hela bruket och tillsammans med dina kollegor utgör du en mycket viktig kugge för företagets framgång. Din arbetsplatsplats kommer vara Skoghall och du kommer att arbeta i divisionen Packaging Materials. Du kommer att rapportera till Produktionsledare.
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.
Karriär för ett bättre klimat. Varje dag.
Arbetsuppgifter
Som automationstekniker kommer du att planera och schemalagda arbeten ute på bruket. Du kommer även att arbeta med akuta ärenden. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer också bestå av att arbeta med underhåll när det gäller elektrisk styr-, driv, och reglerutrustning inom automation. I arbetet ingår även att ge service till driftorganisationen genom förebyggande och avhjälpande underhåll inom sulfatfabriken på el och automationsutrustningar.
Vad vi erbjuder
Med våra värderingar ”Lead and Do what’s right” strävar vi efter att föregå med gott exempel i alla aspekter av vår egen verksamhet såväl som i hållbarhet. Vi vågar ta initiativet och hela tiden ställa oss frågan vad mer vi kan göra, vad vi kan göra bättre. Detta är ett utmärkt tillfälle för dig att vara en del av resan som Stora Enso är på - att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett tillväxtföretag inom förnybara material - en industri med stor potential som drivs av globala megatrender.
Kvalifikationer
Är du den vi söker? För att lyckas i denna roll, har du erfarenhet inom processindustrin och underhållsarbete. Din kunskap inom området bygger på en examen i teknisk gymnasieutbildning med betoning på el eller annat relevant område som utbildning inom elprogrammet alternativt YH-utbildning med inriktning el eller styr-, och reglerteknik. Erfarenhet inom ställverk, frekvensomriktare, elmotorer eller metodisk felsökning är en fördel. Du är kreativ, nyfiken och intresserad av att komma med förbättringsförslag inom arbetsgruppen. Du kan jobba både i grupp och individuellt och är engagerad. Som person har du stort intresse för teknik och en drivkraft att få utvecklas. Du har goda IT-kunskaper och du är flytande i svenska och engelska i både tal och skrift. Denna tjänst kan skiftgång förekomma.
Vår kultur och vårt arbete mot en mer hållbar framtid baseras på följande teman vilka, vi hoppas, att du också kan identifiera dig med:
• Skapa kundvärde; Visar en drivkraft att skapa värde för våra kunder genom att förstå deras behov och vår kapacitet.
• Främja affärsresultat; Visar förmåga att omsätta strategi i handling genom att fatta beslut, skapa resultat och proaktivt söka nya affärsmöjligheter.
• Gör det rätta; Efterlever och står upp för våra värderingar. Behandlar alla rättvist och respektfullt och agerar med integritet i enlighet med vår uppförandekod.
• Inspirera och motivera; Inspirerar och motiverar genom att visa en tydlig riktning mot en attraktiv framtid, med tydlighet och stöd längs vägen.
• Led och utveckla; Säkerställer utförande och värde samtidigt som prestation, mångfald och inkludering främjas.
Övrig information
Vänligen skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 17 november 2021 . Anställande chef Henrik Persson, +46 76-6119949, [email protected] svarar gärna på dina frågor om positionen. Andra frågor kan ställas till Rekryteringsspecialist Madeleine Leo, +46723686429, [email protected]. Vi tar endast emot ansökningar som lämnas in genom vårt rekryteringssystem.
Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.
Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.
Divisionen Packaging Materials är världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa, förnybara och återvinningsbara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Med fokus på dagens miljömedvetna konsumenter hjälper vi våra kunder att ersätta fossilbaserade material med förnybara, återvinningsbara och miljövänliga alternativ för deras dryckes-, livsmedels-, läkemedels- och transportförpackningar. Ett brett sortiment av barriärskikt möjliggör designoptimering för mer krävande slutanvändningsområden.
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Företaget har cirka 23 000 medarbetare och försäljning i över 50 länder. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm (STE A, STE R).
Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.
Se vår film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t Visa mindre

Vägansvarig

Ansök    Okt 7    Stora Enso AB    Geotekniker
Vi söker en Vägansvarig till flödesområdena Fryksdalen och Västra Värmland - BohusDal. Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag... Visa mer
Vi söker en Vägansvarig till flödesområdena Fryksdalen och Västra Värmland - BohusDal.


Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.

Karriär för ett bättre klimat. Varje dag.


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Vägansvarig ansvarar du för att utveckla och förvalta områdets skogsbilvägsnät avseende drift, underhåll och nybyggnation. Du arbetsleder upphandlade vägentreprenörer och ansvarar för genomförande och uppföljning av dessa och verkar för en kostnadseffektiv och kvalitativ vägprocess. I samarbete med drivningsteamet utför du relevanta vägåtgärder för en flödeseffektiv drivningsprocess.
Arbetsområde är Fryksdalen och Västra Värmland-BohusDal. Stationering på kontor i Arvika, Skoghall, Sunne eller Billingsfors efter överenskommelse.

Exempel på arbetsuppgifter:
Planerat underhåll av skogsbilvägar, såsom dikning, grusning, hyvling, buskröjning
Operativa vägåtgärder inför och under pågående drivning och transport
Genomförande av vägnätsplan och väginvesteringar (projektering, brytning, grusning)
Täkter och broar
Upphandling av vägtjänster i samarbete med inköpsfunktion
Bidragsvägar och vägsamfälligheter
Vägbudgetansvar
Ajourhållning i vägförvaltningssystem
Delta och vara aktiv i interna och externa möten, samt projekt.Vad vi erbjuder
Med våra värderingar ”Lead and Do what’s right” strävar vi efter att föregå med gott exempel i alla aspekter av vår egen verksamhet såväl som i hållbarhet. Vi vågar ta initiativet och hela tiden ställa oss frågan vad mer vi kan göra, vad vi kan göra bättre. Detta är ett utmärkt tillfälle för dig att vara en del av resan som Stora Enso är på - att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett tillväxtföretag inom förnybara material - en industri med stor potential som drivs av globala megatrender. Som Vägansvarig kommer du ges möjligheten att bredda din kunskap inom branschen, vilken nivå du än är på idag. För oss som företag är det viktigt att våra medarbetare har en bra balans mellan arbete och fritid. Utöver det är säkerhet och hälsa våra viktigaste framgångsfaktorer, vilket betyder att du ska må bra på jobbet och komma hem säkert varje dag.

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen har du en akademisk utbildning med inriktning på vägkonstruktion, geoteknik, broteknik eller likvärdig. Du kan också ha studerat en Skoglig högskoleutbildning eller motsvarande kompetens.
Erfarenhet av väg/anläggning är meriterande.
Goda ledaregenskaper och god kommunikativ förmåga.
B-körkort krävs


Du är resultatfokuserad, strukturerad och metodisk. Vidare har du ett flexibelt arbetssätt och god samarbetsförmåga. Vi ser att du har en god en analytisk förmåga.


Vår kultur och vårt arbete mot en mer hållbar framtid baseras på följande teman vilka, vi hoppas, att du också kan identifiera dig med:
Skapa kundvärde; Visar en drivkraft att skapa värde för våra kunder genom att förstå deras behov och vår kapacitet.
Främja affärsresultat;?Visar förmåga att omsätta strategi i handling genom att fatta beslut, skapa resultat och proaktivt söka nya affärsmöjligheter.
Gör det rätta; Efterlever och står upp för våra värderingar. Behandlar alla rättvist och respektfullt och agerar med integritet i enlighet med vår uppförandekod.
Inspirera och motivera; Inspirerar och motiverar genom att visa en tydlig riktning mot en attraktiv framtid, med tydlighet och stöd längs vägen.
Led och utveckla; Säkerställer utförande och värde samtidigt som prestation, mångfald och inkludering främjas.
Övrig information
Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast 24 oktober 2021. Rekryteringsspecialist Perwin Altun, [email protected] svarar gärna på dina frågor om tjänsten. Vi tar endast emot ansökningar som lämnas in genom vårt rekryteringssystem. Urval sker löpande.

Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.

Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.

Divisionen Forest skapar mervärde genom hållbart skogsbruk, konkurrenskraftig virkesanskaffning och innovation, vilket utgör förutsättningen för Stora Ensos förnybara erbjudanden. Divisionen förvaltar Stora Ensos skogstillgångar i Sverige och den 41-procentiga andelen i Tornator, vars skogstillgångar i första hand finns i Finland. Divisionen ansvarar även för virkesanskaffningen för Stora Ensos verksamhet i Norden, Baltikum och Ryssland samt för B2B-kunder. Stora Enso är en av världens största privata skogsägare.

Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.
Se vår film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t Visa mindre

Vi söker Automationstekniker till Stora Enso Skoghalls bruk.

Vi söker automationstekniker som kommer att arbeta över hela bruket och tillsammans med dina kollegor utgör du en mycket viktig kugge för företagets framgång. Din arbetsplatsplats kommer vara Skoghall och du kommer att arbeta i divisionen Packaging Materials. Du kommer att rapportera till Produktionsledare. Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade ma... Visa mer
Vi söker automationstekniker som kommer att arbeta över hela bruket och tillsammans med dina kollegor utgör du en mycket viktig kugge för företagets framgång. Din arbetsplatsplats kommer vara Skoghall och du kommer att arbeta i divisionen Packaging Materials. Du kommer att rapportera till Produktionsledare.
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.
Karriär för ett bättre klimat. Varje dag.
Arbetsuppgifter
Som automationstekniker kommer du att planera och schemalagda arbeten ute på bruket. Du kommer även att arbeta med akuta ärenden. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer också bestå av att arbeta med underhåll när det gäller elektrisk styr-, driv, och reglerutrustning inom automation. I arbetet ingår även att ge service till driftorganisationen genom förebyggande och avhjälpande underhåll inom sulfatfabriken på el och automationsutrustningar.
Vad vi erbjuder
Med våra värderingar ”Lead and Do what’s right” strävar vi efter att föregå med gott exempel i alla aspekter av vår egen verksamhet såväl som i hållbarhet. Vi vågar ta initiativet och hela tiden ställa oss frågan vad mer vi kan göra, vad vi kan göra bättre. Detta är ett utmärkt tillfälle för dig att vara en del av resan som Stora Enso är på - att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett tillväxtföretag inom förnybara material - en industri med stor potential som drivs av globala megatrender.
Kvalifikationer
Är du den vi söker? För att lyckas i denna roll, har du erfarenhet inom processindustrin och underhållsarbete. Din kunskap inom området bygger på en examen i teknisk gymnasieutbildning med betoning på el eller annat relevant område som utbildning inom elprogrammet alternativt YH-utbildning med inriktning el eller styr-, och reglerteknik. Erfarenhet inom ställverk, frekvensomriktare, elmotorer eller metodisk felsökning är en fördel. Du är kreativ, nyfiken och intresserad av att komma med förbättringsförslag inom arbetsgruppen. Du kan jobba både i grupp och individuellt och är engagerad. Som person har du stort intresse för teknik och en drivkraft att få utvecklas. Du har goda IT-kunskaper och du är flytande i svenska och engelska i både tal och skrift. Denna tjänst kan skiftgång förekomma.
Vår kultur och vårt arbete mot en mer hållbar framtid baseras på följande teman vilka, vi hoppas, att du också kan identifiera dig med:
• Skapa kundvärde; Visar en drivkraft att skapa värde för våra kunder genom att förstå deras behov och vår kapacitet.
• Främja affärsresultat; Visar förmåga att omsätta strategi i handling genom att fatta beslut, skapa resultat och proaktivt söka nya affärsmöjligheter.
• Gör det rätta; Efterlever och står upp för våra värderingar. Behandlar alla rättvist och respektfullt och agerar med integritet i enlighet med vår uppförandekod.
• Inspirera och motivera; Inspirerar och motiverar genom att visa en tydlig riktning mot en attraktiv framtid, med tydlighet och stöd längs vägen.
• Led och utveckla; Säkerställer utförande och värde samtidigt som prestation, mångfald och inkludering främjas.
Övrig information
Vänligen skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 10 Oktober 2021 . Anställande chef Henrik Persson, +46 76-6119949, [email protected] svarar gärna på dina frågor om positionen. Andra frågor kan ställas till Rekryteringsspecialist Madeleine Leo, +46723686429, [email protected]. Vi tar endast emot ansökningar som lämnas in genom vårt rekryteringssystem.
Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.
Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.
Divisionen Packaging Materials är världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa, förnybara och återvinningsbara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Med fokus på dagens miljömedvetna konsumenter hjälper vi våra kunder att ersätta fossilbaserade material med förnybara, återvinningsbara och miljövänliga alternativ för deras dryckes-, livsmedels-, läkemedels- och transportförpackningar. Ett brett sortiment av barriärskikt möjliggör designoptimering för mer krävande slutanvändningsområden.
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Företaget har cirka 23 000 medarbetare och försäljning i över 50 länder. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm (STE A, STE R).
Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.
Se vår film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t Visa mindre

Planarkitekt

Ansök    Maj 24    Hammarö kommun    Planarkitekt
Vill du bli en del i vår växande framtidskommun? Hammarö växer och är en attraktiv boendekommun. Det ställer krav på oss som jobbar här, något som återspeglas i vårt sätt att jobba och det finns en tydlig framåtanda. Kommunen har drygt 16 000 invånare, är 54 kvadratkilometer stor och huvudorten är Skoghall. Vi är bra på mycket! Här väntar vi inte på att framtiden ska komma, vi är där och skapar den varje dag! Vi ser medarbetarna som vår viktigaste resu... Visa mer
Vill du bli en del i vår växande framtidskommun?

Hammarö växer och är en attraktiv boendekommun. Det ställer krav på oss som jobbar här, något som återspeglas i vårt sätt att jobba och det finns en tydlig framåtanda. Kommunen har drygt 16 000 invånare, är 54 kvadratkilometer stor och huvudorten är Skoghall.

Vi är bra på mycket! Här väntar vi inte på att framtiden ska komma, vi är där och skapar den varje dag! Vi ser medarbetarna som vår viktigaste resurs. Med en gemensam värdegrund och medarbetarpolicy är arbetsglädjen hos oss stor och våra medarbetare tycker att de har ett meningsfullt och viktigt arbete.


På kommunstyrelsens förvaltning jobbar du nära de beslut som fattas i kommunen. Förvaltningens arbete består av att leda, utveckla och samordna verksamheten inom ett flertal övergripande verksamheter. Utifrån vår värdegrund, kommunens vision och mål har vi som uppgift att stödja kommunens verksamhet och politiker med uppgifter och underlag för att skapa framtidens Hammarö.ARBETSUPPGIFTER
Mark- och planavdelningen består i dag av planarkitekter, kart- och mätingenjör, GIS-samordnare och gruppchef. Är du en erfaren och kreativ planarkitekt med ett brinnande intresse för detaljplane- och stadsutvecklingsfrågor? I så fall är du varmt välkommen till oss.

I rollen som planarkitekt arbetar du huvudsakligen med att handlägga och upprätta detaljplaner, planprogram och översiktsplaner. Du arbetar självständigt och är bra på att hantera flera ärenden samtidigt. Som planarkitekt kommer du att ansvara för och arbeta med hela detaljplaneprocessen, från planbesked till antagandehandlingar.

Utöver planarbetet ges möjlighet att arbeta med samhällsutvecklingsfrågor ihop med andra förvaltningar inom kommunen men även genom kontakt med sakägare, allmänhet, politiker, myndigheter och konsulter.
Du förväntas bidra med en positiv attityd och kunskap inom områdena.

Tjänsten är en tillsvidare anställning som kan komma att inledas med en provanställning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är planarkitekt, gärna med flerårig erfarenhet av kommunal planering och även övergripande detaljplanehandläggning.
Krav för tjänsten är slutförd utbildning/examen som fysik planerare, arkitekt, samhällsplanerare eller motsvarande. Du är väl förtrogen med PBL och annan relevant lagstiftning. Det är meriterande om du har vana av Focus detaljplan och kartverktyget MyCarta.

Du har förmågan att uttrycka dig mycket väl i tal och skrift och kunna förklara komplexa samband på ett begripligt sätt. Vana av att skriva tjänsteskrivelser som beslutsunderlag till politiken är meriterande.

För att lyckas i rollen behöver du vara lösningsorienterad, målmedveten, serviceinriktad och strukturerad. Eftersom det ingår många kontakter i tjänsten både internt och externt, så behöver du ha god samarbetsförmåga, vara lyhörd och ha förmågan att skapa förtroende.
Vi förutsätter också att du uppskattar kontakt med andra människor och att samverka med andra kompetenser. Du drivs av att göra ett bra jobb och ingå i en härlig arbetsgrupp med likasinnade! Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intervjuer kan förekomma innan ansökningstidens utgång.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hammarö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Hammarö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Automationstekniker

Till Stora Enso Packaging Materials i Skoghall söker vi nu efter en driven och självgående automationstekniker. Divisionen Packaging Materials har ambitionen att vara världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa förnybara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Genom att tillgodose behov hos dagens miljömedvetna konsumenter, hjälper vi kunder och varumärkesägare att hitta det bästa förpackningsmaterialet och ersät... Visa mer
Till Stora Enso Packaging Materials i Skoghall söker vi nu efter en driven och självgående automationstekniker. Divisionen Packaging Materials har ambitionen att vara världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa förnybara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Genom att tillgodose behov hos dagens miljömedvetna konsumenter, hjälper vi kunder och varumärkesägare att hitta det bästa förpackningsmaterialet och ersätta fossilbaserade material med förnybara och återvinningsbara alternativ med lågt klimatavtryck. Vårt breda urval av barriärbeläggningar möjliggör design och optimering av förpackningar för olika krävande användningsområden inom konsumentprodukter och industriella förpackningar.
Arbetsuppgifter

Som automationstekniker hos oss kommer du att arbeta över hela bruket och tillsammans med dina kollegor utgör du en mycket viktig kugge för företagets framgång.

En arbetsdag hos oss består till största del av planerade och schemalagda arbeten ute på bruket men du kommer även arbeta med akuta ärenden. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer också bestå av att arbeta med underhåll när det gäller elektrisk styr-, driv, och reglerutrustning inom automation. I arbetet ingår även att ge service till driftorganisationen genom förebyggande och avhjälpande underhåll inom sulfatfabriken på el och automationsutrustningar.

Låter det spännande? Läs vidare och se om det är just dig vi söker!
Kvalifikationer

För att klara av jobbet krävs minimum en teknisk gymnasieutbildning med betoning på el. Vi tror du har en utbildning inom elprogrammet alternativt YH-utbildning med inriktning el eller styr-, och reglerteknik. Tidigare erfarenhet från processindustrin och underhållsarbete är meriterande. Vi är särskilt intresserade av personer med erfarenhet från liknande fabriker och som har arbetat med ställverk, frekvensomriktare, elmotorer eller metodisk felsökning. Viss skiftgång kan förekomma.

Vi söker dig som är kreativ, nyfiken och intresserad av att komma med förbättringsförslag inom arbetsgruppen. Du kan jobba både i grupp och individuellt och är engagerad. Som person har du stort intresse för teknik och en drivkraft att få utvecklas. Om du har rätta viljan och engagemanget så har du stora möjligheter att gå långt och smälta bra in i gruppen. För att klara av jobbet så måste du ha goda IT-kunskaper samt behärska svenska, i både tal och skrift. Kunskaper i engelska är meriterande.


Övrig information

Välkommen med din ansökan via Stora Ensos online-system, https://www.storaenso.com/en/careers!
Vi arbetar med rekryteringsprocessen och urval löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast den 28 mars 2021. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.


Rekryterande chef Adam Matsson, Tel. +46 72 244 1417 [email protected],
svarar gärna på dina frågor kring tjänsten. Övriga frågor ställs till rekryteringsspecialist [email protected].

Facklig representant: Mats-Ola Persson, Pappers Avd. 36, Tel. +46 76 14 984 73, [email protected].

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

You are the opportunity. Join us.
www.storaenso.com/en/careers

Som en del i bioekonomin är Stora Enso en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Bland våra kunder finns förpackningstillverkare, varumärkesägare, pappers- och kartongtillverkare, förlag och tidningar, detaljhandlare, tryckerier, konverteringsföretag, snickerier och byggföretag.

Våra fiberbaserade material är förnybara och återvinningsbara. Våra produkter erbjuder miljövänliga alternativ till fossilbaserade produkter och andra ej förnybara material. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material idag kan tillverkas av träd imorgon.

Vi gör vårt yttersta för att använda hela trädet till våra produkter samt bioenergi. Vi arbetar för koldioxidneutralitet i vår produktion i så stor utsträckning som det är tekniskt och kommersiellt möjligt. Vi förespråkar och praktiserar ett hållbart skogsbruk och arbetar för att säkerställa att fler träd planteras än vad som avverkas.

Stora Enso har cirka 23 000 medarbetare i över 30 länder. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki Oy (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm AB (STE A, STE R).

Vi har ett stort fokus på hälsa, säkerhet och miljö. Vi arbetar aktivt för att öka jämställdheten och den etniska mångfalden på arbetsplatsen och därför ser vi gärna sökanden som bidrar till detta. Visa mindre

Project Manager Board Products

Nu söker vi en projektledare/utvecklingsingenjör till vårt produktutvecklingsteam på Skoghalls bruk. Du kommer att arbeta i Divisionen Packaging Materials. Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurs... Visa mer
Nu söker vi en projektledare/utvecklingsingenjör till vårt produktutvecklingsteam på Skoghalls bruk. Du kommer att arbeta i Divisionen Packaging Materials.

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.

Arbetsbeskrivning
I rollen som projektledare/utvecklingsingenjör ingår att initiera, styra och följa upp produktutvecklingsprojekt. Du arbetar både självständigt och i samarbete i tvärfunktionella team med kollegor från våra marknads-, produktions- och forskningsenheter.

Du kommer att planera, ta fram idéer och leda i utvecklandet av nya kartongkvalitéer, samt modifieringen av befintliga, och rapportera resultaten till både interna uppdragsgivare och kunder. Du bidrar med kompetens vid problemlösning internt och externt.

I tjänsten ingår även att stödja marknadsavdelningen i kundtester och kvalificeringar av nya kvalitéer samt att aktivt följa forskning och utveckling inom produktionsteknik för konsumentkartongprodukter.

Kvalifikationer
Vi ser att du har en Civilingenjörsexamen inom relevant område, exempelvis kemi eller maskin eller annan utbildning som kan bedömas likvärdig. Du bör ha minst några års erfarenhet från forsknings-, utvecklings- eller produktionsarbete inom tillverkningsindustrin. Erfarenhet från massa- och pappersindustrin, alternativt konverterings- eller förpackningsindustrin, samt projektledning är starkt meriterande.


God samarbetsförmåga krävs då en stor del av arbetet utförs i projektform där du deltar eller leder arbetet. I projektgrupperna kan det ingå både externa kontakter och interna från Stora Enso.

Vi ser att du har viljan att utveckla och upprätthålla ett bra kontaktnät inom Stora Enso samt med externa parter. För att trivas i rollen behöver du vara lösningsfokuserad, drivande och ansvarstagande. Att du dessutom jobbar med stort engagemang och har god förmåga att förmedla resultaten från projekten till olika intressenter ser vi som en självklarhet, vilket ställer krav på att du är kommunikativ och lyhörd.


Det kan förekomma resor i tjänsten. Goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt och skriftligt är ett krav samt goda datakunskaper.

Anställningen avser en tillsvidareanställning med startdatum så fort som möjligt eller enligt överenskommelse, så välkommen med din ansökan redan idag!

Övrig information
Vänligen skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 5 september 2021. Anställande chef Maria Rentzhog,+4670 648 31 22, [email protected] svarar gärna på dina frågor om positionen. Andra frågor kan ställas till Rekryteringsspecialist Perwin Altun, [email protected]. Vi tar endast emot ansökningar som lämnas in genom vårt rekryteringssystem.

Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.

Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.

Divisionen Packaging Materials är världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa, förnybara och återvinningsbara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Med fokus på dagens miljömedvetna konsumenter hjälper vi våra kunder att ersätta fossilbaserade material med förnybara, återvinningsbara och miljövänliga alternativ för deras dryckes-, livsmedels-, läkemedels- och transportförpackningar. Ett brett sortiment av barriärskikt möjliggör designoptimering för mer krävande slutanvändningsområden.

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Företaget har cirka 23 000 medarbetare och försäljning i över 50 länder. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm (STE A, STE R).

Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.


Se vår film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t Visa mindre

Produktionsledare Flödesområde Fryksdalen

Ett av Sveriges mest innovativa skogsbolag, Stora Enso Skog, söker produktionsledare till Flödesområde Fryksdalen med stationering företrädesvis i Skoghall. Som produktionsledare har du en viktig roll i råvaruförsörjningen av våra kunder. På Stora Enso Skog bidrar du till en förnybar framtid! Vår inställning är att allt som idag tillverkas av fossila material kan tillverkas av träd imorgon. Ett aktivt skogsbruk är en viktig komponent i Sveriges strävan a... Visa mer
Ett av Sveriges mest innovativa skogsbolag, Stora Enso Skog, söker produktionsledare till Flödesområde Fryksdalen med stationering företrädesvis i Skoghall. Som produktionsledare har du en viktig roll i råvaruförsörjningen av våra kunder.


På Stora Enso Skog bidrar du till en förnybar framtid! Vår inställning är att allt som idag tillverkas av fossila material kan tillverkas av träd imorgon. Ett aktivt skogsbruk är en viktig komponent i Sveriges strävan att motverka växthuseffekten, och genom vår verksamhet arbetar vi varje dag med att motverka global uppvärmning. Vårt uppdrag är att förse Stora Ensos svenska sågverk, massa- och pappersbruk med råvaran från skogen. Men vi ska också utveckla och förvalta vårt skogsinnehav – som är ett av Sveriges största.


Säkerhet och hälsa är våra viktigaste framgångsfaktorer, vilket betyder att du ska må bra på jobbet och komma hem säkert varje dag!
Arbetsuppgifter


Möta beställningen från våra kunder i fråga om produktionstakt och sortiment
Leda och samordna den löpande produktionen med avverkningsentreprenörer
Virkesprognoser och operativ flödesplanering inom flödesområdet
Ansvara för och främja ett högt säkerhetstänk och en hållbar avverkningsprocess
Verksamhetsuppföljningar och kvalitetskontroller i fält
Driva utveckling av produktion och avverkningsentreprenörer
Prissättning och avräkning av avverkningsobjekt
Delta och vara aktiv i funktionsvisa och funktionsöverskridande möten och projekt.

Kompetenskrav och personliga egenskaper


Skoglig högskoleutbildning eller motsvarande kompetens
B-körkort krävs
Vi söker dig som drivs av mål och samarbete, stimuleras av utmaningar och lösningar och är resultatorienterad med goda ledaregenskaper.

Kontaktpersoner


Rekryterande områdeschef Örjan Olsson, +46 70 519 67 00, [email protected],
svarar gärna på dina frågor kring tjänsten. Övriga frågor om processen kontakta rekryteringsspecialist Katarina Rydell [email protected]
Välkommen med din ansökan via Stora Ensos online-system, https://www.storaenso.com/en/careers


Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast den 28 februari 2021. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem. Vi genomför även drogtester.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Den nya skogsdivisionen, som startade sin verksamhet i början av 2020, inkluderar alla Stora Ensos skogstillgångar i Sverige samt 41% av Tornator som har merparten av sina skogstillgångar i Finland. Divisionen inkluderar även virkesförsörjningen i Finland, Sverige, Ryssland och Baltikum. Våra fokusområden är hållbart skogsbruk, konkurrenskraftig virkesförsörjning till Stora Ensos bruk och sågverk samt innovation. För en stor aktör inom bioekonomin som Stora Enso är tillgången till virke avgörande. Idag är Stora Enso en av världens största privata skogsägare.

See our film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t=6s


Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Vi har cirka 25 000 medarbetare i över 30 länder och våra aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm (STE A, STE R).


Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.


Vi har ett stort fokus på hälsa, säkerhet och miljö och som en del i anställningen så kommer du, tillsammans med övriga på företaget, att jobba aktivt med miljö och säkerhetsfrågor.


Meet the people at Stora Enso in:
Instagram @storaensoworld
Facebook www.facebook.com/storaenso/
LinkedIn www.linkedin.com/company/stora-enso/


You are the opportunity. Join us!
www.storaenso.com/en/careers Visa mindre

Gruppchef till mark och plan

Vill du bli en del i vår växande framtidskommun? Hammarö växer och är en attraktiv boendekommun. Det ställer krav på oss som jobbar här, något som återspeglas i vårt sätt att jobba och det finns en tydlig framåtanda. Kommunen har drygt 16 000 invånare, är 54 kvadratkilometer stor och huvudorten är Skoghall. Vi är bra på mycket! Här väntar vi inte på att framtiden ska komma, vi är där och skapar den varje dag! Vi ser medarbetarna som vår viktigaste resu... Visa mer
Vill du bli en del i vår växande framtidskommun?

Hammarö växer och är en attraktiv boendekommun. Det ställer krav på oss som jobbar här, något som återspeglas i vårt sätt att jobba och det finns en tydlig framåtanda. Kommunen har drygt 16 000 invånare, är 54 kvadratkilometer stor och huvudorten är Skoghall.

Vi är bra på mycket! Här väntar vi inte på att framtiden ska komma, vi är där och skapar den varje dag! Vi ser medarbetarna som vår viktigaste resurs. Med en gemensam värdegrund och medarbetarpolicy är arbetsglädjen hos oss stor och våra medarbetare tycker att de har ett meningsfullt och viktigt arbete.


På kommunstyrelsens förvaltning jobbar du nära de beslut som fattas i kommunen. Förvaltningens arbete består av att leda, utveckla och samordna verksamheten inom ett flertal övergripande verksamheter. Utifrån vår värdegrund, kommunens vision och mål har vi som uppgift att stödja kommunens verksamhet och politiker med uppgifter och underlag för att skapa framtidens Hammarö.ARBETSUPPGIFTER
I rollen som gruppchef kommer du att befinna dig i händelsernas centrum och ha ett intressant arbete fyllt med stimulerande arbetsuppgifter. Ditt huvudsakliga ansvarsområde kommer att vara att leda och utveckla arbetet på avdelningen för kommunens markplanering och GIS frågor.

Du förväntas driva förändrings- och effektiviseringsarbete på avdelningen samt bidra med en positiv attityd och kunskap inom områdena.
Du kommer även att ha en samordnande roll gällande samhällsbyggnad gentemot övriga förvaltningar i kommunen.

I din roll som gruppchef har du ett personalansvar vilket inbegriper medarbetarsamtal, lönesamtal och arbetsmiljöansvar i det dagliga arbetet på enheten. Det övergripande budgetansvaret och arbetsmiljöansvaret ligger på kommundirektören. I uppdraget som gruppchef ingår även att ha dialog med kommunens politiker kring mark och planfrågor samt ett ansvar för köp och försäljning av fastigheter.

Tillträde enligt överenskommelse


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom fastighetsekonomi, samhällsplanering eller det arbetsgivaren bedömer som likvärdigt. Du är intresserad av att jobba med mark och planeringsfrågor och har förmågan att se helhetsperspektiv. I rollen som gruppchef och som samordnare för samhällsbyggnad i kommunen är det viktig att du är kommunikativ och lyhörd.

Du har erfarenhet från den kommunala sektorn och då inom mark och exploateringsfrågor. Om du även har erfarenhet av övergripande detaljplanehandläggning är det meriterande. Vi ser det som ett krav att du har arbetat med köp och försäljning av fastigheter. Du har även erfarenhet av att skriva avtal och har viss juridisk kompetens.
Du har förmågan att uttrycka dig mycket väl i tal och skrift och kunna förklara komplexa samband på ett begripligt sätt. Att skriva tjänsteskrivelser som beslutsunderlag till politiken är något du är van vid sedan tidigare.

Som person är du noggrann, prestigelös, lösningsorienterad, har god pedagogisk förmåga och har en utpräglad servicekänsla. Du har även förmågan att skapa förtroende, se helheten och tycker om att samarbeta över förvaltningsgränserna.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hammarö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Hammarö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Automationstekniker inom instrument

Till Stora Enso Packaging Materials i Skoghall söker vi nu efter en driven och självgående automationstekniker. Divisionen Packaging Materials är världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa, förnybara och återvinningsbara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Med fokus på dagens miljömedvetna konsumenter hjälper vi våra kunder att ersätta fossilbaserade material med förnybara, återvinningsbara och miljövänliga ... Visa mer
Till Stora Enso Packaging Materials i Skoghall söker vi nu efter en driven och självgående automationstekniker. Divisionen Packaging Materials är världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa, förnybara och återvinningsbara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Med fokus på dagens miljömedvetna konsumenter hjälper vi våra kunder att ersätta fossilbaserade material med förnybara, återvinningsbara och miljövänliga alternativ för deras dryckes-, livsmedels-, läkemedels- och transportförpackningar. Ett brett sortiment av barriärskikt möjliggör designoptimering för mer krävande slutanvändningsområden.
Arbetsuppgifter
Som automationstekniker med inriktning instrument kommer du främst arbeta på Sulfatfabriken. Tillsammans med dina kollegor utgör du en mycket viktig kugge för företagets framgång.
En arbetsdag hos oss består i huvudsak av planerade och schemalagda arbeten ute på bruket men du kommer även arbeta med akuta ärenden. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att arbeta med underhåll när det gäller instrument och reglerteknisk utrustning inom Automation. I arbetet ingår även att ge service till driftorganisationen genom förebyggande och avhjälpande underhåll inom sulfatfabriken på el och automationsutrustningar.
Du kommer även att få delta i projekt där du ingår som teknisk kunnig och deltar i utcheckningar.
Låter det spännande? Läs vidare och se om det är just dig vi söker!
Kvalifikationer
För att klara av jobbet krävs minimum en teknisk gymnasieutbildning med betoning på el. Vi tror du har en utbildning inom elprogrammet alternativt YH-utbildning med inriktning el eller styr-, och reglerteknik. Tidigare erfarenhet från processindustrin och underhållsarbete är meriterande. Vi är särskilt intresserade av personer med erfarenhet från liknande industrier och som har arbetat med felsökning, kalibrering och utbyte av instrumentutrustning. Viss skiftgång kan förekomma.
Vi söker dig som är kreativ, nyfiken och intresserad av att komma med förbättringsförslag inom arbetsgruppen. Du kan jobba både i grupp och individuellt och är engagerad. Som person har du stort intresse för teknik och en drivkraft att få utvecklas. Om du har rätta viljan och engagemanget så har du stora möjligheter att gå långt och smälta bra in i gruppen. För att klara av jobbet så måste du ha goda IT-kunskaper samt behärska svenska, i både tal och skrift. Kunskaper i engelska är meriterande.
Övrig information
Välkommen med din ansökan via Stora Ensos online-system, https://www.storaenso.com/en/careers!
Vi arbetar med rekryteringsprocessen och urval löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast 7 mars 2021. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.
Rekryterande chef Marcus Pettersson, Tel. +46 72 547 24 47 [email protected],
svarar gärna på dina frågor kring tjänsten.
Övriga frågor ställs till rekryteringsspecialist Jessica Barse, [email protected].
Facklig representant: Mats-Ola Persson, Pappers Avd. 36, Tel. +46 76 14 984 73, [email protected].
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Divisionen Packaging Materials är världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa, förnybara och återvinningsbara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Med fokus på dagens miljömedvetna konsumenter hjälper vi våra kunder att ersätta fossilbaserade material med förnybara, återvinningsbara och miljövänliga alternativ för deras dryckes-, livsmedels-, läkemedels- och transportförpackningar. Ett brett sortiment av barriärskikt möjliggör designoptimering för mer krävande slutanvändningsområden.
Se vår film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t=6s Visa mindre

Elingenjör till Hammarö kommun

Ansök    Dec 10    Hammarö kommun    Elingenjör
Vill du bli en del i vår växande framtidskommun? Hammarö växer och är en attraktiv boendekommun. Det ställer krav på oss som jobbar här, något som återspeglas i vårt sätt att jobba och det finns en tydlig framåtanda. Kommunen har drygt 16 000 invånare, är 54 kvadratkilometer stor och huvudorten är Skoghall. Vi är bra på mycket! Vi är bland annat Värmlands snabbast växande kommun sett till storlek, Sveriges tryggaste kommun, Sveriges 4:e bästa skolkommun... Visa mer
Vill du bli en del i vår växande framtidskommun?

Hammarö växer och är en attraktiv boendekommun. Det ställer krav på oss som jobbar här, något som återspeglas i vårt sätt att jobba och det finns en tydlig framåtanda. Kommunen har drygt 16 000 invånare, är 54 kvadratkilometer stor och huvudorten är Skoghall.

Vi är bra på mycket! Vi är bland annat Värmlands snabbast växande kommun sett till storlek, Sveriges tryggaste kommun, Sveriges 4:e bästa skolkommun och utsågs också till årets e-hälsokommun 2019.

Här väntar vi inte på att framtiden ska komma, vi är där och skapar den varje dag!

På Hammarö är du alltid nära. Nära vattnet, skogen, staden och naturen. Vi är även nära varandra. Det innebär också att du som medarbetare har närhet till besluten och möjlighet att påverka ditt jobb.

Vi ser medarbetarna som vår viktigaste resurs. Med en gemensam värdegrund och medarbetarpolicy är arbetsglädjen hos oss stor och våra medarbetare tycker att de har ett meningsfullt och viktigt arbete.

Vi på serviceförvaltningen jobbar nära våra invånare och möter dagligen Hammaröbor och besökare i kommunen. Det är vi som ansvarar för Hammarös fastighet- och fritidsanläggningar, gator, parker och vatten , lokalvård och kost i våra verksamheter. Serviceförvaltningen ansvarar också för all projektering inom kommunen såsom byggprojekt och infrastruktur. Vi finns här för Hammaröbornas skull.

ARBETSUPPGIFTER
Vi erbjuder dig en arbetsplats med utvecklingsfokus och framåtanda i en roll som är varierande och som innefattar en stor frihet.

I rollen som elingenjör kommer du att få möjlighet att utvecklas både som person och i ditt yrkesutövande då du kommer att vara vår sakkunnig inom el samt inneha ett delegerat ansvar för våra elanläggningar.
I tjänsten ingår framtagande av underhålls- och investeringsplaner, ansvar för mindre el-projekt, ramavtalsupphandlingar samt säkerställande och hantering av dokumentation. Du kommer även att arbeta med de myndighetsåtaganden inom el som är kopplade till våra fastigheter och anläggningar.

I vardagen fungerar du som ett stöd till förvaltare, ingenjörer och serviceförvaltningens olika driftenheter och du kommer tillsammans med dem att arbeta med kravställning, energieffektivisering och optimering av våra elanläggningar. Du kommer även att inneha rollen elinstallatör för regelefterlevnad för de elarbeten som utförs internt och i den rollen arbeta utefter redan framtagen egenkontrollplan.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en elingenjörsutbildning på högskolenivå alternativt annan motsvarande utbildning eller yrkeserfarenhet från elbranschen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. För att klara av jobbet behöver du minst ha auktorisation för lågspänning (AL), samt flerårig erfarenhet inom elbranschen.

Det är meriterande med:
• Erfarenhet från elinstallationsbranschen
• Erfarenhet från projektledning
• Erfarenhet från projektering
• Erfarenhet från besiktning
• Auktorisation A
• Bas-P och Bas-U
• Goda datakunskaper

Som elingenjör är det viktigt att du är kommunikativ och professionell i ditt bemötande. Vi ser även att du är flexibel och van att hitta lösningar på problem som uppkommer. Samarbete är ett fundament och då rollen innefattar en hel del kontakter både inom och utom kommunen behöver du tycka om och vara bra på att samarbeta.
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
B-körkort samt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift är ett krav.
Låter tjänsten spännande? Tveka inte att skicka in din ansökan.ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hammarö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Hammarö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Planerare KM7 på Skoghalls Bruk

Stora Enso AB är en av världens största tillverkare av konsumentkartong. Våra kunder använder kartongen framför allt till livsmedelsförpackningar. Digitaliserad produktion, även kallad industri 4.0, ökar automatiseringsgraden i produktionsprocessen som simultant ökar kraven på ett effektivt Att bedriva ett effektivt tillståndsbaserat underhåll förutsätter nytänkande och innovativa lösningar, på Skoghalls bruk finns dessa förutsättningar. Vi utvecklar kont... Visa mer
Stora Enso AB är en av världens största tillverkare av konsumentkartong. Våra kunder använder kartongen framför allt till livsmedelsförpackningar.
Digitaliserad produktion, även kallad industri 4.0, ökar automatiseringsgraden i produktionsprocessen som simultant ökar kraven på ett effektivt
Att bedriva ett effektivt tillståndsbaserat underhåll förutsätter nytänkande och innovativa lösningar, på Skoghalls bruk finns dessa förutsättningar. Vi utvecklar kontinuerligt arbetsmetoder för att anpassa och optimera underhållsprocessen med ny teknik och fortlöpande kompetensutveckling.
Vill du vara med att bygga framtidens underhåll och samtidigt vidareutveckla en hållbar cirkulär ekonomi är detta rätt tillfälle att agera.
Arbetsbeskrivning
Du är ansvarig för att planera, schemalägga och administrera underhållsinsatser på hela bruket samt bereda behov av resurser och material för att utföra dessa insatser. Som planerare ansvarar du för planeringen av arbetsorder från bl.a. driftens beställare. Planeraren fungerar också som tekniskt stöd inom sitt område för såväl driftens beställare som övriga teknikavdelningen.
I rollen som planerare tar du emot arbetsorder och förädlar dem med rätt material och tidsätter rätt kompetenser för ett utförande. Du beställer både material och extern personal om det behövs för att utföra det planerade arbetet. Du bedömer om någon annan form av åtgärd eller analys bör genomföras innan. Som planerare arbetsleder du vissa tjänster som vi själva inte har internt på bruket, exempelvis ställningar, ventilfirmor osv.
Du medverkar vid utarbetande av teknik och arbetsmetoder för förebyggande underhållsinsatser. Du har fokus på ständiga förbättringar och följer upp idéer från utförare, arbetsledare, beställare m.fl.
Planeraren optimerar underhållet inom arbetsområdet i samarbete med produktionsledning och övriga avdelningar i syfte att hålla låga kostnader och utföra ett rationellt underhåll.
Som Planerare hos oss kommer du att arbeta över hela bruket och tillsammans med dina kollegor utgör du en mycket viktig kugge för företagets framgång.
Enheten i Skoghall har nyligen rekryterat en planerare till KM8, nu är det dags igen men på KM7
Låter det spännande? Läs vidare och se om det är just dig vi söker!
Vem är du?
För att lyckas i rollen har du en eftergymnasial utbildning minst två år med relevant inriktning eller annan utbildning/erfarenhet som bedöms likvärdig.
Vi söker nu efter dig som vill vara i händelsernas centrum och som är tekniskt inriktad! Som person är du driven och gillar att samarbeta med andra och verka som samordnare. Viktigt är också att du trivs med att jobba självständigt med stort ansvar.
Du har några års yrkeserfarenhet inom industrin. Kompetens är såklart en viktig bit, men vi söker efter dig som även är målinriktad, strukturerad och har ett analytiskt sätt att hantera arbetsdagen. Som person har du hög samarbetsförmåga och social kompetens. Utan problem kan du prioritera inkommande arbetsuppgifter. För att klara av jobbet så måste behärska både det svenska och engelska språket, i både tal och skrift. Förmåga till gott samarbete på alla nivåer inom avdelningen har stor betydelse.
Låter det som om vi beskrivit dig och ditt nästa jobb? Så roligt, välkommen att skicka in din ansökan!
Övrig information
Vill du ha ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Rickard Frost, [email protected], +46 73 053 15 10.
Övriga frågor ställs till rekryteringsspecialist [email protected]
Fackliga representanter:
Underhåll – Mats-Ola Persson - [email protected]
Ledarna- Johan Holmberg [email protected]
Unionen – Minus Jonsson - [email protected]
Sveriges ingenjörer – Frida Sandin - [email protected]
Välkommen med din ansökan via Stora Ensos online-system, https://www.storaenso.com/en/careers!
Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast den 3 januari 2021. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.
Mer om Stora Enso
https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs
Stora Enso film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t=6s
Meet the people at Stora Enso in
Instagram @storaensoworld
Facebook www.facebook.com/storaenso/
LinkedIn www.linkedin.com/company/stora-enso/
You are the opportunity. Join us.
www.storaenso.com/careers
På Stora Enso värdesätter vi att spegla samhället och anser att kvalitéer som jämn könsfördelning och mångfald är en tillgång för verksamheten. Därför ser vi gärna sökande som bidrar till detta.
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Vi har cirka 25 000 medarbetare i över 30 länder och våra aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm (STE A, STE R).
Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon. Visa mindre

Planerare KM7 på Skoghalls Bruk

Stora Enso AB är en av världens största tillverkare av konsumentkartong. Våra kunder använder kartongen framför allt till livsmedelsförpackningar. Digitaliserad produktion, även kallad industri 4.0, ökar automatiseringsgraden i produktionsprocessen som simultant ökar kraven på ett effektivt Att bedriva ett effektivt tillståndsbaserat underhåll förutsätter nytänkande och innovativa lösningar, på Skoghalls bruk finns dessa förutsättningar. Vi utvecklar konti... Visa mer
Stora Enso AB är en av världens största tillverkare av konsumentkartong. Våra kunder använder kartongen framför allt till livsmedelsförpackningar.
Digitaliserad produktion, även kallad industri 4.0, ökar automatiseringsgraden i produktionsprocessen som simultant ökar kraven på ett effektivt
Att bedriva ett effektivt tillståndsbaserat underhåll förutsätter nytänkande och innovativa lösningar, på Skoghalls bruk finns dessa förutsättningar. Vi utvecklar kontinuerligt arbetsmetoder för att anpassa och optimera underhållsprocessen med ny teknik och fortlöpande kompetensutveckling.
Vill du vara med att bygga framtidens underhåll och samtidigt vidareutveckla en hållbar cirkulär ekonomi är detta rätt tillfälle att agera.
Arbetsbeskrivning
Du är ansvarig för att planera, schemalägga och administrera underhållsinsatser på hela bruket samt bereda behov av resurser och material för att utföra dessa insatser. Som planerare ansvarar du för planeringen av arbetsorder från bl.a. driftens beställare. Planeraren fungerar också som tekniskt stöd inom sitt område för såväl driftens beställare som övriga teknikavdelningen.
I rollen som planerare tar du emot arbetsorder och förädlar dem med rätt material och tidsätter rätt kompetenser för ett utförande. Du beställer både material och extern personal om det behövs för att utföra det planerade arbetet. Du bedömer om någon annan form av åtgärd eller analys bör genomföras innan. Som planerare arbetsleder du vissa tjänster som vi själva inte har internt på bruket, exempelvis ställningar, ventilfirmor osv.
Du medverkar vid utarbetande av teknik och arbetsmetoder för förebyggande underhållsinsatser. Du har fokus på ständiga förbättringar och följer upp idéer från utförare, arbetsledare, beställare m.fl.
Planeraren optimerar underhållet inom arbetsområdet i samarbete med produktionsledning och övriga avdelningar i syfte att hålla låga kostnader och utföra ett rationellt underhåll.
Som Planerare hos oss kommer du att arbeta över hela bruket och tillsammans med dina kollegor utgör du en mycket viktig kugge för företagets framgång.
Enheten i Skoghall har nyligen rekryterat en planerare till KM8, nu är det dags igen men på KM7
Låter det spännande? Läs vidare och se om det är just dig vi söker!
Vem är du?
För att lyckas i rollen har du en eftergymnasial utbildning minst två år med relevant inriktning eller annan utbildning/erfarenhet som bedöms likvärdig.
Vi söker nu efter dig som vill vara i händelsernas centrum och som är tekniskt inriktad! Som person är du driven och gillar att samarbeta med andra och verka som samordnare. Viktigt är också att du trivs med att jobba självständigt med stort ansvar.
Du har några års yrkeserfarenhet inom industrin. Kompetens är såklart en viktig bit, men vi söker efter dig som även är målinriktad, strukturerad och har ett analytiskt sätt att hantera arbetsdagen. Som person har du hög samarbetsförmåga och social kompetens. Utan problem kan du prioritera inkommande arbetsuppgifter. För att klara av jobbet så måste behärska både det svenska och engelska språket, i både tal och skrift. Förmåga till gott samarbete på alla nivåer inom avdelningen har stor betydelse.
Låter det som om vi beskrivit dig och ditt nästa jobb? Så roligt, välkommen att skicka in din ansökan!
Övrig information
Vill du ha ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Rickard Frost, [email protected], +46 73 053 15 10.
Övriga frågor ställs till rekryteringsspecialist [email protected]
Fackliga representanter:
Underhåll – Mats-Ola Persson - [email protected]
Ledarna- Johan Holmberg [email protected]
Unionen – Minus Jonsson - [email protected]
Sveriges ingenjörer – Frida Sandin - [email protected]
Välkommen med din ansökan via Stora Ensos online-system, https://www.storaenso.com/en/careers!
Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast den 31 januari 2021. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.
Mer om Stora Enso
https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs
Stora Enso film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t=6s
Meet the people at Stora Enso in
Instagram @storaensoworld
Facebook www.facebook.com/storaenso/
LinkedIn www.linkedin.com/company/stora-enso/
You are the opportunity. Join us.
www.storaenso.com/careers
På Stora Enso värdesätter vi att spegla samhället och anser att kvalitéer som jämn könsfördelning och mångfald är en tillgång för verksamheten. Därför ser vi gärna sökande som bidrar till detta.
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Vi har cirka 25 000 medarbetare i över 30 länder och våra aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm (STE A, STE R).
Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon. Visa mindre

Automationstekniker

Till Stora Enso Packaging Materials i Skoghall söker vi nu efter en driven och självgående automationstekniker. Divisionen Packaging Materials har ambitionen att vara världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa förnybara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Genom att tillgodose behov hos dagens miljömedvetna konsumenter, hjälper vi kunder och varumärkesägare att hitta det bästa förpackningsmaterialet och ersät... Visa mer
Till Stora Enso Packaging Materials i Skoghall söker vi nu efter en driven och självgående automationstekniker. Divisionen Packaging Materials har ambitionen att vara världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa förnybara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Genom att tillgodose behov hos dagens miljömedvetna konsumenter, hjälper vi kunder och varumärkesägare att hitta det bästa förpackningsmaterialet och ersätta fossilbaserade material med förnybara och återvinningsbara alternativ med lågt klimatavtryck. Vårt breda urval av barriärbeläggningar möjliggör design och optimering av förpackningar för olika krävande användningsområden inom konsumentprodukter och industriella förpackningar.


Arbetsuppgifter
Som automationstekniker hos oss kommer du att arbeta över hela bruket och tillsammans med dina kollegor utgör du en mycket viktig kugge för företagets framgång.
En arbetsdag hos oss består till största del av planerade och schemalagda arbeten ute på bruket men du kommer även arbeta med akuta ärenden. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer också bestå av att arbeta med underhåll när det gäller elektrisk styr-, driv, och reglerutrustning inom automation. I arbetet ingår även att ge service till driftorganisationen genom förebyggande och avhjälpande underhåll inom sulfatfabriken på el och automationsutrustningar.
Låter det spännande? Läs vidare och se om det är just dig vi söker!


Kvalifikationer
För att klara av jobbet krävs minimum en teknisk gymnasieutbildning med betoning på el. Vi tror du har en utbildning inom elprogrammet alternativt YH-utbildning med inriktning el eller styr-, och reglerteknik. Tidigare erfarenhet från processindustrin och underhållsarbete är meriterande. Vi är särskilt intresserade av personer med erfarenhet från liknande fabriker och som har arbetat med ställverk, frekvensomriktare, elmotorer eller metodisk felsökning. Viss skiftgång kan förekomma.
Vi söker dig som är kreativ, nyfiken och intresserad av att komma med förbättringsförslag inom arbetsgruppen. Du kan jobba både i grupp och individuellt och är engagerad. Som person har du stort intresse för teknik och en drivkraft att få utvecklas. Om du har rätta viljan och engagemanget så har du stora möjligheter att gå långt och smälta bra in i gruppen. För att klara av jobbet så måste du ha goda IT-kunskaper samt behärska svenska, i både tal och skrift. Kunskaper i engelska är meriterande.

Övrig information
Välkommen med din ansökan via Stora Ensos online-system, https://www.storaenso.com/en/careers!
Vi arbetar med rekryteringsprocessen och urval löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast 15 november 2020. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.
Rekryterande chef Adam Matsson, Tel. +46 72 244 1417 [email protected],
svarar gärna på dina frågor kring tjänsten.
Övriga frågor ställs till rekryteringsspecialist [email protected]
Facklig representant: Mats-Ola Persson, Pappers Avd. 36, Tel. +46 76 14 984 73, [email protected].
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.
You are the opportunity. Join us.
www.storaenso.com/en/careers
Som en del i bioekonomin är Stora Enso en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Bland våra kunder finns förpackningstillverkare, varumärkesägare, pappers- och kartongtillverkare, förlag och tidningar, detaljhandlare, tryckerier, konverteringsföretag, snickerier och byggföretag.
Våra fiberbaserade material är förnybara och återvinningsbara. Våra produkter erbjuder miljövänliga alternativ till fossilbaserade produkter och andra ej förnybara material. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material idag kan tillverkas av träd imorgon.
Vi gör vårt yttersta för att använda hela trädet till våra produkter samt bioenergi. Vi arbetar för koldioxidneutralitet i vår produktion i så stor utsträckning som det är tekniskt och kommersiellt möjligt. Vi förespråkar och praktiserar ett hållbart skogsbruk och arbetar för att säkerställa att fler träd planteras än vad som avverkas.
Stora Enso har cirka 26 000 medarbetare i över 30 länder. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki Oy (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm AB (STE A, STE R).
Vi har ett stort fokus på hälsa, säkerhet och miljö. Vi arbetar aktivt för att öka jämställdheten och den etniska mångfalden på arbetsplatsen och därför ser vi gärna sökanden som bidrar till detta. Visa mindre

Vikarierande Kvalitetsoperatör till Stora Enso Skoghall

På Stora Enso bidrar du till en förnybar framtid! Vår inställning är att allt som idag tillverkas av fossila material kan tillverkas av träd imorgon. Vi är en världsledande leverantör av förnybara lösningar, biomaterial, paketering, papper och träprodukter. Våra ledord är ”ta ledning ”och “gör det rätta” och de är vår vägledning i allt. Våra medarbetare ska ha en bra balans mellan arbete och fritid. Säkerhet och hälsa är våra viktigaste framgångsfaktorer, ... Visa mer
På Stora Enso bidrar du till en förnybar framtid! Vår inställning är att allt som idag tillverkas av fossila material kan tillverkas av träd imorgon. Vi är en världsledande leverantör av förnybara lösningar, biomaterial, paketering, papper och träprodukter.
Våra ledord är ”ta ledning ”och “gör det rätta” och de är vår vägledning i allt. Våra medarbetare ska ha en bra balans mellan arbete och fritid. Säkerhet och hälsa är våra viktigaste framgångsfaktorer, vilket betyder att du ska må bra på jobbet och komma hem säkert varje dag!
Vi är övertygade om att framtiden är träbaserad och förnybar. Var med och skapa en förnybar framtid och ett hållbart klimat.
Skoghalls bruk i Värmland är en modern producent av kartong i världsklass för krävande konsumentförpacknings- och tryckbehov, inklusive vätskeförpackningar och kartong för torrvaror.
Arbetsuppgifter
Som vikarierande kvalitetsoperatör utför du kvalitetskontroller genom fysikalisk provning av kartong från pågående produktion från våra kartongmaskiner. Tjänsten innebär kontinuerlig skiftgång i 3-skift där du arbetar omväxlande förmiddag, eftermiddag och natt vilket ställer krav på att du kan ta dig till och från arbetet, även på obekväma tider. Du rapporterar in mätvärden i vårt produktionssystem och jobbar i nära kontakt med produktionsavdelningen. På varje skift jobbar minst två kvalitetsoperatörer och här arbetar du tillsammans med erfaren personal.
Kvalifikationer
Du som söker är minst 18 år fyllda vid anställningens början. Vi ser att du har en avslutad YH-Processutbildning alternativt 4 årig Gymnasial utbildning med teknisk inriktning. Universitets och högskole-utbildning inriktning teknik/naturvetenskap eller lab/process är meriterande. Du skall ha genomfört din utbildning med godkända betyg, bifoga betygskopior i din ansökan. Goda kunskaper i engelska samt goda datakunskaper är också kvalifikationer som krävs.
Vi tror att du är en engagerad och noggrann person som har förmågan att strukturera och planera ditt arbete väl. Du har ett intresse för teknik, miljö, miljövetenskap och-, eller kemiteknik. Då du bland annat kommer arbeta med kvalitetskontroller och analyser är du som person van att leverera ett arbete av hög kvalitet. Vi tror även att du genom din analytiska förmåga och noggrannhet kan se samband och tolka resultat.
För att trivas i rollen måste du tycka om att jobba med rutinarbeten men även kunna ta egna initiativ vid behov och driva på i arbetet och se resultatet. Jobbet kan tidvis ha ett högt tempo och som då har direkt påverkan på pågående produktion i kartongmaskinerna så det är viktigt att du kan hantera detta på ett fokuserat sätt.
Har du tidigare arbetat på laboratorier inom produktion, till exempel ett annat pappersbruk är det meriterande. Känner du att denna beskrivning passar in på dig, tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!
Ansökan
Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast 14 september 2020. Din ansökan skall innehålla CV, ett personligt brev samt betygskopior. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.
Vill du ha ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Patrik Åhlberg, [email protected] , +46 76 831 89 51.
Gällande rekryteringsprocessen kontakta rekryteringsspecialist Jessica Barse, [email protected]
Facklig representant: Kartong – Henrik Qvarnlöf, [email protected]
Välkommen med din ansökan via Stora Ensos online-system, https://www.storaenso.com/en/careers
Mer om Stora Enso
https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs
Stora Enso film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t=6s
Meet the people at Stora Enso in
Instagram @storaensoworld
Facebook www.facebook.com/storaenso/
LinkedIn www.linkedin.com/company/stora-enso/
You are the opportunity. Join us.
www.storaenso.com/careers
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Vi har cirka 25 000 medarbetare i över 30 länder och våra aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm (STE A, STE R).
Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon. Visa mindre

Application Specialist, Mill IT, Skoghalls bruk

Ansök    Sep 24    Stora Enso AB    Applikationsingenjör
Stora Enso IT & Digitalisation erbjuder IT-lösningar och tjänster till alla Stora Enso-divisioner och grupp-funktioner. Vi är över 400 anställda inom SE IT & Digitalisation och finns på fabriker och kontor i 18 länder. Mill IT ansvarar för att driva och optimera IT-miljön vid sågverk, massa-, pappers- och kartongbruk samt förpackningsanläggningar. Vi tillhandahåller lokala IT-tjänster, både applikationer och infrastruktur enligt verksamhetens prioriteringa... Visa mer
Stora Enso IT & Digitalisation erbjuder IT-lösningar och tjänster till alla Stora Enso-divisioner och grupp-funktioner. Vi är över 400 anställda inom SE IT & Digitalisation och finns på fabriker och kontor i 18 länder.
Mill IT ansvarar för att driva och optimera IT-miljön vid sågverk, massa-, pappers- och kartongbruk samt förpackningsanläggningar. Vi tillhandahåller lokala IT-tjänster, både applikationer och infrastruktur enligt verksamhetens prioriteringar. Dessutom är Mill IT en viktig bidragsgivare för digitalisering relaterad till produktion, underhåll, säkerhet och transparens inom leveranskedjan.
Vi letar nu efter en serviceinriktad, nyfiken och driven Application specialist som kommer att ingå i vårt lokala Mill IT-team på Skoghalls Bruk som främst stöttar vår verksamhet i Skoghall och Forshaga. Vi erbjuder dig en utvecklande och utmanande position där du har stora möjligheter att påverka Stora Ensos framgång.
Arbetsbeskrivning
Du kommer att vara ansvarig för att underhålla, utveckla och förvalta vårt fabriksinformationssystem som hanterar produktions- och processdata. Även utveckling av rapporterings- och systemintegrationslösningar ingår bland arbetsuppgifterna. Din roll blir framförallt att utveckla befintlig systemmiljö men även att bevaka utvecklingen inom kompetensområdet och att delta i och utveckla det lokala IT teamet.
Befattningskrav
Du har en högskole- eller universitetsexamen med inriktning IT och har goda kunskaper och erfarenheter av att ha arbetat med , databaser, viss programmering samt rapporteringslösningar. Det är meriterande men inget krav om du tidigare arbetat med WinMOPS/PLA/Data Entry, PERL, OPC kommunikation, C#/.net, Data warehouse, Azure, Power BI, Active Directory och datahantering inom process/tillverkningsindustri. Du talar och skriver flytande svenska och har mycket goda kunskaper i engelska.
Vem är du?
Vi ser dig som har ett högt och naturligt fokus på kund, är drivande som person och som tar egna initiativ. Du är nyfiken och villig att lära dig nya saker och har förmåga att jobba självständigt. Du är alltid beredd att hjälpa och ta hjälp av kollegor. Vi ställer höga krav på samarbetsförmåga. Vi tror att genom ditt engagemang rycker du med din omgivning och skapar positiva effekter i organisationen!
Övrig information
Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast 16 oktober 2020. Din ansökan skall innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.
Vill du ha ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Patrik Sellius, [email protected], +46 70 348 79 71.
Gällande rekryteringsprocessen kontakta rekryteringsspecialist Ulrica Berg Persson, [email protected].
Välkommen med din ansökan via Stora Ensos online-system, https://www.storaenso.com/en/careers
Mer om Stora Enso
https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs
Stora Enso film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t=6s
Meet the people at Stora Enso in
Instagram @storaensoworld
Facebook www.facebook.com/storaenso/
LinkedIn www.linkedin.com/company/stora-enso/
You are the opportunity. Join us.
www.storaenso.com/careers
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Vi har cirka 25 000 medarbetare i över 30 länder och våra aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm (STE A, STE R).
Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon. Visa mindre

Sektionschef Lut, Energi och Miljö (L/E/M)

Divisionen Packaging Materials har ambitionen att vara världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa förnybara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Genom att tillgodose behov hos dagens miljömedvetna konsumenter, hjälper vi kunder och varumärkesägare att hitta det bästa förpackningsmaterialet och ersätta fossilbaserade material med förnybara och återvinningsbara alternativ med lågt klimatavtryck. Vårt breda urva... Visa mer
Divisionen Packaging Materials har ambitionen att vara världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa förnybara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Genom att tillgodose behov hos dagens miljömedvetna konsumenter, hjälper vi kunder och varumärkesägare att hitta det bästa förpackningsmaterialet och ersätta fossilbaserade material med förnybara och återvinningsbara alternativ med lågt klimatavtryck. Vårt breda urval av barriärbeläggningar möjliggör design och optimering av förpackningar för olika krävande användningsområden inom konsumentprodukter och industriella förpackningar.
Vi söker nu en driven, engagerad och säkerhetsmedveten ledare för rollen som chef för sektionen L/E/M på Skoghalls Bruk. Sektionen har ca. 60 medarbetare och det huvudsakliga syftet är att tillverka och återvinna lut från massatillverkningen samt att tillverka ånga och el. Sektionen ingår i avdelning Produktion Massa och som sektionschef rapporterar du till avdelningschef Produktion Massa.
Ansvar och huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som sektionschef L/E/M ansvarar Du för att leda, utveckla och följa upp verksamheten för att nå fastställda mål inom säkerhet, miljö, fasta kostnader, tillgänglighet, produktion och kvalité. I rollen ingår också att arbeta strategiskt med långsiktiga verksamhetsplaner samt att med ett gott ledarskap skapa engagemang, delaktighet och kompetensutveckling av medarbetare.
Kvalifikationer:
Du har:
Civil- eller högskoleingenjör med lämplig inriktning eller motsvarande bakgrund som kan prövas likvärdig.
Minst fem års erfarenhet av liknande arbete inom processindustri med högt säkerhetsfokus.
Erfarenhet att leda och utveckla medarbetare.
Vana att fatta beslut och leda förändringsarbeten.

Personliga egenskaper
Du är:
Resultatorienterad och driver framåt
Lyhörd och en god kommunikatör

Du har:
Intresse för människor och arbetsorganisation
Ett helhetsperspektiv och ser kopplingar till andra delar av vår verksamhet och kan beakta den egna verksamheten ur olika perspektiv.

Du kan:
Bygga relationer och skapa laganda
Delegera och jobba via andra, och ge medarbetarna eget utrymme.

Anställningsform: Tillsvidareanställning.
Övrig information
Vill du ha ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Eva Cirre, [email protected], +46 768- 99 21 92. Övriga frågor ställs till rekryteringsspecialist Madeleine Leo, [email protected].
Fackliga representanter:
Ledarna- Johan Holmberg [email protected]
Unionen – Minus Jonsson - [email protected]
Sveriges ingenjörer – Frida Sandin - [email protected]
Välkommen med din ansökan via Stora Ensos online-system, https://www.storaenso.com/en/careers!
Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande och tjänsten kan kommas att tillsättas innan ansökningstiden gått ut, så ansök så snart som möjligt, dock senast den 20 september 2020. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.
Mer om Stora Enso
https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs
Stora Enso film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t=6s
Meet the people at Stora Enso in
Instagram @storaensoworld
Facebook www.facebook.com/storaenso/
LinkedIn www.linkedin.com/company/stora-enso/
You are the opportunity. Join us.
www.storaenso.com/careers
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Vi har cirka 25 000 medarbetare i över 30 länder och våra aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm (STE A, STE R).
Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon. Visa mindre

Produktionsingenjör till KM8

Till Stora Enso Skoghall söker vi nu en produktionsingenjör. Stora Enso Skoghall AB med enheter i Skoghall och Forshaga är en av världens största tillverkare av konsumentkartong, där enheten i Forshaga PE-belägger kartong. Våra kunder använder kartongen framförallt till livsmedelsförpackningar. De två enheterna har ca 800 anställda. Divisionen Packaging Materials har ambitionen att vara världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa förn... Visa mer
Till Stora Enso Skoghall söker vi nu en produktionsingenjör. Stora Enso Skoghall AB med enheter i Skoghall och Forshaga är en av världens största tillverkare av konsumentkartong, där enheten i Forshaga PE-belägger kartong. Våra kunder använder kartongen framförallt till livsmedelsförpackningar. De två enheterna har ca 800 anställda.
Divisionen Packaging Materials har ambitionen att vara världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa förnybara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Genom att tillgodose behov hos dagens miljömedvetna konsumenter, hjälper vi kunder och varumärkesägare att hitta det bästa förpackningsmaterialet och ersätta fossilbaserade material med förnybara och återvinningsbara alternativ med lågt klimatavtryck. Vårt breda urval av barriärbeläggningar möjliggör design och optimering av förpackningar för olika krävande användningsområden inom konsumentprodukter och industriella förpackningar.


Arbetsuppgifter
Vi söker dig som har ett brinnande intresse för vår slutprodukt såväl som för möten med människor. Som produktionsingenjör blir du spindeln i nätet och KM8:s ansikte utåt i många forum, interna som externa, rörande kvaliteten på vår produkt. Du kommer att arbeta i en inspirerande och intensiv miljö där arbetsuppgifterna ger en stor variation. En arbetsdag spänner från dagligt arbete tillsammans med våra operatörer rörande det material som produceras för stunden till långsiktiga utredningar och kommunikation med vår marknadsavdelning rörande redan producerat material.
Förväntningarna på snabba svar, oavsett om det handlar om ett pågående kvalitetsproblem eller om det handlar om påpekanden från våra kunder, är höga. Då är det viktigt att förstå samband mellan påverkande faktorer, att förstå kartongens egenskaper och att kunna samla och sammanställa data i våra interna system. En fantastisk möjlighet att bidra till utvecklingen av kartongproduktionen, kvaliteten på vår produkt och att utveckla sig själv och vår verksamhet.

Kvalifikationer
Vi ser att du har en civil-/högskoleingenjör. Vidare så bör du ha goda IT kunskaper, god kunskap i Office-paketet samt vara mycket lättlärd vid nya datasystem. Mycket goda kunskaper i både det svenska och engelska språket är ett krav då mycket kommunikation sker på båda språken.
Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som är självgående, har ett brinnande intresse för kvalitet och produktion. Ett krav är att du har god kännedom av kartongegenskaper. Ett genuint intresse för att arbeta med människor i olika roller är också viktigt, då tjänsten innebär mycket samarbete med våra operatörer, marknadsavdelningen och våra kunder.
Vill du ha ett roligt arbete, jobba i ett högt tempo med fantastiska medarbetare och har ett genuint intresse för vår produkt? Då kan du vara just den vi söker, varmt välkommen med er ansökan!

Övrig information
Vill du ha ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Pehr Mithander, [email protected]. För mer information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringsspecialist Madeleine Leo, [email protected].
Fackliga representanter: Ledarna – Johan Holmberg, [email protected]; Unionen – Minus Jonsson, [email protected]; Sveriges ingenjörer – Frida Sandin, [email protected].
Välkommen med din ansökan via Stora Ensos online-system, https://www.storaenso.com/en/careers! Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast den 5 september 2020. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem. Vi genomför även drogtester.
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.
See our film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t=6s
Meet the people at Stora Enso in:
Instagram @storaensoworld
Facebook www.facebook.com/storaenso/
LinkedIn www.linkedin.com/company/stora-enso/
You are the opportunity. Join us.
www.storaenso.com/en/careers
Som en del i bioekonomin är Stora Enso en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Bland våra kunder finns förpackningstillverkare, varumärkesägare, pappers- och kartongtillverkare, förlag och tidningar, detaljhandlare, tryckerier, konverteringsföretag, snickerier och byggföretag.
Våra fiberbaserade material är förnybara och återvinningsbara. Våra produkter erbjuder miljövänliga alternativ till fossilbaserade produkter och andra ej förnybara material. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material idag kan tillverkas av träd imorgon.
Vi gör vårt yttersta för att använda hela trädet till våra produkter samt bioenergi. Vi arbetar för koldioxidneutralitet i vår produktion i så stor utsträckning som det är tekniskt och kommersiellt möjligt. Vi förespråkar och praktiserar ett hållbart skogsbruk och arbetar för att säkerställa att fler träd planteras än vad som avverkas.
Stora Enso har cirka 25 000 medarbetare i över 30 länder. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki Oy (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm AB (STE A, STE R).
Vi har ett stort fokus på hälsa, säkerhet och miljö. Vi arbetar aktivt för att öka jämställdheten och den etniska mångfalden på arbetsplatsen och därför ser vi gärna sökanden som bidrar till detta. Visa mindre

FU-systemingenjör

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Vi har cirka 25 000 medarbetare i över 30 länder och våra aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm (STE A, STE R). Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på ... Visa mer
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Vi har cirka 25 000 medarbetare i över 30 länder och våra aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm (STE A, STE R).
Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.
Divisionen Packaging Materials har ambitionen att vara världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa förnybara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Genom att tillgodose behov hos dagens miljömedvetna konsumenter, hjälper vi kunder och varumärkesägare att hitta det bästa förpackningsmaterialet och ersätta fossilbaserade material med förnybara och återvinningsbara alternativ med lågt klimatavtryck. Vårt breda urval av barriärbeläggningar möjliggör design och optimering av förpackningar för olika krävande användningsområden inom konsumentprodukter och industriella förpackningar.


Beskrivning
Vi söker nu FU-Systemingenjör (inriktning vibrationsteknik) inom förebyggande underhållsavdelningen till Stora Enso Skoghall.
Digitaliserad produktion, även kallad industri 4.0 ökar automatiseringsgraden i produktionsprocessen samt ökar kraven på ett effektivt underhåll. Att bedriva ett effektivt tillståndsbaserat underhåll förutsätter nytänkande och innovativa lösningar, på Skoghalls bruk finns dessa förutsättningar. Vi utvecklar kontinuerligt arbetsmetoder för att anpassa och optimera underhållsprocessen med ny teknik och fortlöpande kompetensutveckling.
Vill du vara med att bygga framtidens underhåll och samtidigt vidareutveckla en hållbar cirkulär ekonomi är detta rätt tillfälle att agera.
Därför söker vi just nu efter dig som har ett brinnande intresse för teknik och problemlösning till vår Förebyggande underhållsavdelning.
Vi erbjuder ett utvecklande och självständigt arbete där du får arbeta med förebyggande underhåll på ett av Europas största kartongbruk med placering i Skoghall. Du kommer tillsammans med vårt FU-team arbeta för att skapa ett FU i världsklass.
Tjänsten är på heltid och tillsvidare, arbetstiden är förlagd till dagtid.

Arbetsuppgifter
• Samla in och analysera mätdata av olika teknologier, tex vibrationsmätning, motordiagnostik, instrument och processparametrar.
• Utveckla mättekniker och arbetssätt för att uppnå bästa resultat.
• Utreda och rapportera statusen på maskiner för planerad drift.
• Jobba proaktivt för att minimera driftstörningar orsakade av fel eller försämring av utrustning.
• Arbeta tvärfunktionellt över hela Skoghalls bruk.
• Utföra och driva rotorsakanalyser.
• Systemansvar för våra system inom FU-avdelningen.
• Arbeta aktivt med digitalisering och förbättringar av vår verksamhet.
Du ska ha utvecklad förmåga till problemlösning och ser stimulans i att upptäcka innovativa möjligheter att skapa och möta förändringar. Du tar egna initiativ och samarbetar med tex. produktionsledare, produktionstekniker och operatörer. Visar engagemang för arbetet som ska göras, bygger positiva relationer, fungerar väl tillsammans med andra till förmån för verksamheten.

Du har:
• Mycket högt säkerhetstänk och arbetar aktivt för en säker arbetsmiljö.
• Stor lagkänsla med förståelsen att det är i olikheterna som möjligheterna finns.
• Har lämplig examen med inriktning på maskinteknik, automation eller ISO Category III Vibration Analyst certifierad, har erfarenhet av branschen.
• Är mycket analytisk, noggrann, självständig och gillar kundkontakt
•Stor datorvana inom tex, analysprogramvaror (Machinery Manager/Condmaster) Office, SharePoint.
• Kan uttrycka dig både i skrift och tal på svenska och engelska
• Har B-körkort, Krav

Ansökan och kontaktpersoner
Rekryterande chef Martin Nytomt, [email protected] +46 70 248 63 92, svarar gärna på dina frågor kring tjänsten. Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryteringsspecialist Madeleine Leo, [email protected]


Facklig kontaktperson –
Ledarna- Johan Holmberg [email protected]
Unionen – Minus Jonsson - [email protected]
Sveriges ingenjörer – Frida Sandin - [email protected]

Välkommen med din ansökan! Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast den 16/8. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst.
Vi tar inte emot några ansökningar via mail.
Stora Enso film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t=6s

Meet the people at Stora Enso in
Instagram @storaensoworld
Facebook www.facebook.com/storaenso/
LinkedIn www.linkedin.com/company/stora-enso/

You are the opportunity. Join us.
www.storaenso.com/careers

Vi gör vårt yttersta för att använda hela trädet till våra produkter samt bioenergi. Vi arbetar för koldioxidneutralitet i vår produktion i så stor utsträckning som det är tekniskt och kommersiellt möjligt. Vi förespråkar och praktiserar ett hållbart skogsbruk och arbetar för att säkerställa att fler träd planteras än vad som avverkas.
Vi har ett stort fokus på hälsa, säkerhet och miljö. Vi arbetar aktivt för att öka jämställdheten och den etniska mångfalden på arbetsplatsen och därför ser vi gärna sökanden som bidrar till detta. Visa mindre

Planerare KM8 på Skoghalls Bruk

Ansök    Maj 20    Stora Enso AB    Materialplanerare
Divisionen Packaging Materials har ambitionen att vara världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa förnybara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Genom att tillgodose behov hos dagens miljömedvetna konsumenter, hjälper vi kunder och varumärkesägare att hitta det bästa förpackningsmaterialet och ersätta fossilbaserade material med förnybara och återvinningsbara alternativ med lågt klimatavtryck. Vårt breda urva... Visa mer
Divisionen Packaging Materials har ambitionen att vara världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa förnybara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Genom att tillgodose behov hos dagens miljömedvetna konsumenter, hjälper vi kunder och varumärkesägare att hitta det bästa förpackningsmaterialet och ersätta fossilbaserade material med förnybara och återvinningsbara alternativ med lågt klimatavtryck. Vårt breda urval av barriärbeläggningar möjliggör design och optimering av förpackningar för olika krävande användningsområden inom konsumentprodukter och industriella förpackningar.
Digitaliserad produktion, även kallad industri 4.0 ökar automatiseringsgraden i produktionsprocessen simultant ökar kraven på ett effektivt underhåll.
Att bedriva ett effektivt tillståndsbaserat underhåll förutsätter nytänkande och innovativa lösningar, på Skoghalls bruk finns dessa förutsättningar. Vi utvecklar kontinuerligt arbetsmetoder för att anpassa och optimera underhållsprocessen med ny teknik och fortlöpande kompetensutveckling.
Vill du vara med att bygga framtidens underhåll och samtidigt vidareutveckla en hållbar cirkulär ekonomi är detta rätt tillfälle att agera.
Arbetsbeskrivning
Du är ansvarig för att planera & administrera underhållsinsatser, du bereder behov av resurser och material genom arbetsorder för att utföra dessa insatser på ett säkert & effektivt sätt. Planeraren fokuserar främst på ett eller ett par driftområden som huvudsyssla men ingår i ett team som ska se till att processen blir bra över hela bruket vilket ställer höga krav på solidaritet och samarbetsförmåga.
I rollen som planerare tar du emot arbetsorder och förädlar dem med rätt material och tidsätter rätt kompetenser för ett utförande. Du beställer både material och extern personal om det behövs för att utföra det planerade arbetet. Du bedömer om någon annan form av åtgärd eller analys bör genomföras innan. Som planerare arbetsleder du vissa tjänster som vi själva inte har internt på bruket, exempelvis ställningar, ventilfirmor osv.
Du medverkar vid utarbetande av teknik och arbetsmetoder för förebyggande underhållsinsatser. Du har fokus på ständiga förbättringar och följer upp idéer från utförare, arbetsledare, beställare m.fl.
Planeraren optimerar underhållet inom arbetsområdet i samarbete med produktionsledning och övriga avdelningar i syfte att hålla låga kostnader och utföra ett effektivt underhåll.
Som Planerare hos oss kommer du att arbeta över hela bruket och tillsammans med dina kollegor utgör du en mycket viktig kugge för företagets framgång.
Låter det spännande? Läs vidare och se om det är just dig vi söker!
Vem är du?
För att lyckas i rollen har du en eftergymnasial utbildning minst två år med relevant inriktning eller annan utbildning/erfarenhet som bedöms likvärdig.
Vi söker nu efter dig som vill vara i händelsernas centrum och som är tekniskt inriktad! Som person är du driven och gillar att samarbeta med andra och verka som samordnare. Viktigt är också att du trivs med att jobba självständigt med stort ansvar.
Du har några års yrkeserfarenhet inom industrin. Kompetens är såklart en viktig bit, men vi söker efter dig som även är målinriktad, strukturerad och har ett analytiskt sätt att hantera arbetsdagen. Som person har du hög samarbetsförmåga och social kompetens. Utan problem kan du prioritera inkommande arbetsuppgifter. För att klara av jobbet så måste behärska både det svenska och engelska språket, i både tal och skrift. Förmåga till gott samarbete på alla nivåer inom avdelningen har stor betydelse.
Låter det som om vi beskrivit dig och ditt nästa jobb? Så roligt, välkommen att skicka in din ansökan!
Övrig information
Vill du ha ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Rickard Frost, [email protected], +46 70 642 41 05.
Gällande rekryteringsprocessen kontakta rekryteringsspecialist Ulrica Berg Persson, [email protected], +46 72 186 26 17.
Fackliga representanter:
Underhåll – Mats-Ola Persson - [email protected]
Ledarna- Johan Holmberg [email protected]
Unionen – Minus Jonsson - [email protected]
Sveriges ingenjörer – Frida Sandin - [email protected]
Välkommen med din ansökan via Stora Ensos online-system, https://www.storaenso.com/en/careers!
Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast den 7 juni 2020. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.
Mer om Stora Enso
https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs
Stora Enso film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t=6s
Meet the people at Stora Enso in
Instagram @storaensoworld
Facebook www.facebook.com/storaenso/
LinkedIn www.linkedin.com/company/stora-enso/
You are the opportunity. Join us.
www.storaenso.com/careers
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Vi har cirka 26 000 medarbetare i över 30 länder och våra aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm (STE A, STE R).
Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon. Visa mindre

Production Planner till Supply Chain Stora Enso Skoghall

På Stora Enso bidrar du till en förnybar framtid! Vår inställning är att allt som idag tillverkas av fossila material kan tillverkas av träd imorgon. Vi är en världsledande leverantör av förnybara lösningar, biomaterial, paketering, papper och träprodukter. Våra ledord är ”ta ledning ”och “gör det rätta” och de är vår vägledning i allt. Våra medarbetare ska ha en bra balans mellan arbete och fritid. Säkerhet och hälsa är våra viktigaste framgångsfaktorer, ... Visa mer
På Stora Enso bidrar du till en förnybar framtid! Vår inställning är att allt som idag tillverkas av fossila material kan tillverkas av träd imorgon. Vi är en världsledande leverantör av förnybara lösningar, biomaterial, paketering, papper och träprodukter.
Våra ledord är ”ta ledning ”och “gör det rätta” och de är vår vägledning i allt. Våra medarbetare ska ha en bra balans mellan arbete och fritid. Säkerhet och hälsa är våra viktigaste framgångsfaktorer, vilket betyder att du ska må bra på jobbet och komma hem säkert varje dag!
Vi är övertygade om att framtiden är träbaserad och förnybar. Var med och skapa en förnybar framtid och ett hållbart klimat.
Vi hoppas att du tillsammans med oss vill jobba för en fossilfri värld!                                                                  
Vi söker nu efter en Production Planner till ett sommarvikariat. Du kommer att arbeta på Skoghalls Bruk.
Som Production Planner på Stora Enso kommer du ansvara för produktionsplanering och dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara:
Att planera och optimera körning på kartongmaskin, utifrån de order som ska produceras.
Orderplanering och optimering för kartongmaskin, beräkna och optimera belastning av olika kundorder, upprätta en plan.
Uppföljning av körda order, avstämning att produktionen följt order. Informera övriga vid stopp.
Upprätta körordning som förmedlas till andra enheter inom företaget.

Leveranssäkerhet ska uppnås och maskinerna planeras för att uppnå mål på tillverkningsgrad och totalspill. Jobbet är ett produktionsnära arbete, där din roll innebär att ha daglig kontakt med fler enheter på bruket.
Vad kan Stora Enso erbjuda dig?
Som Production Planner får du möjligheten att jobba både individuellt och i nära samarbete med kollegor i olika enheter på bruket. Du kommer att få vara med och bidra till att vi kan leverera konsumentkartong till varumärkesägare i hela världen. Rollen som Production Planner hos oss innebär ett spännande och varierande arbete med nya utmaningar varje dag. Du kommer att omges av duktiga kollegor och ett arbetsklimat som genomsyras av energi, glädje, vinnaranda och teamwork.
Vem söker vi?
Är du den vi söker? Du har studerat eller studerar på Högskola/Universitet med inriktning Produktions-, Materialplanering inom processindustrin, Produktionsteknik eller Industriell Ekonomi, alternativt har en liknande examen. Erfarenhet inom processindustrin är meriterande.
För att passa in i den här rollen ser vi även att du är en person med god ordning och reda, du har kontroll över vad som ska tillverkas och när. Du har lätt för siffror, en analytisk förmåga där du kan förutse händelser relaterade till verksamheten. Du har god engelska i tal och skrift samt flytande svenska, då kommunikation internt och externt sker på både svenska och engelska. Du kan MS Office och har vana av att jobba i andra stödsystem.
Övrig information
Vill du göra vår planet till en bättre plats? Vänligen skicka in din ansökan via vårt rekryteringsverktyg senast den 29 februari. Vår rekryterande chef Emelie Linderberg når du på 072-572 41 56 eller [email protected] och svarar gladeligen på frågor gällande tjänsten. Andra frågor kan ställas till rekryteringsspecielist Sarah Söder som du når på [email protected].
Samtliga potentiella medarbetare kommer drogtestas i en undersökning före anställning.
Som en del i bioekonomin är Stora Enso en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Bland våra kunder finns förpackningstillverkare, varumärkesägare, pappers- och kartongtillverkare, förlag och tidningar, detaljhandlare, tryckerier, konverteringsföretag, snickerier och byggföretag. Våra fiberbaserade material är förnybara och återvinningsbara. Våra produkter erbjuder miljövänliga alternativ till fossilbaserade produkter och andra ej förnybara material. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material idag kan tillverkas av träd imorgon.
Vi gör vårt yttersta för att använda hela trädet till våra produkter samt bioenergi. Vi arbetar för koldioxidneutralitet i vår produktion i så stor utsträckning som det är tekniskt och kommersiellt möjligt. Vi förespråkar och praktiserar ett hållbart skogsbruk och arbetar för att säkerställa att fler träd planteras än vad som avverkas.
Stora Enso har cirka 26 000 medarbetare i över 30 länder. Omsättningen uppgick år 2018 till 10,5 miljarder EUR och det operativa rörelseresultatet till 1,3 miljarder EUR. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki Oy (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm AB (STE A, STE R). Visa mindre

Sommarvikariat som FU-tekniker till Stora Enso i Skoghall

På Stora Enso bidrar du till en förnybar framtid! Vår inställning är att allt som idag tillverkas av fossila material kan tillverkas av träd imorgon. Vi är en världsledande leverantör av förnybara lösningar, biomaterial, paketering, papper och träprodukter. Våra ledord är ”ta ledning ”och “gör det rätta” och de är vår vägledning i allt. Våra medarbetare ska ha en bra balans mellan arbete och fritid. Säkerhet och hälsa är våra viktigaste framgångsfaktorer, ... Visa mer
På Stora Enso bidrar du till en förnybar framtid! Vår inställning är att allt som idag tillverkas av fossila material kan tillverkas av träd imorgon. Vi är en världsledande leverantör av förnybara lösningar, biomaterial, paketering, papper och träprodukter.
Våra ledord är ”ta ledning ”och “gör det rätta” och de är vår vägledning i allt. Våra medarbetare ska ha en bra balans mellan arbete och fritid. Säkerhet och hälsa är våra viktigaste framgångsfaktorer, vilket betyder att du ska må bra på jobbet och komma hem säkert varje dag!
Vi är övertygade om att framtiden är träbaserad och förnybar. Var med och skapa en förnybar framtid och ett hållbart klimat.
Vi hoppas att du tillsammans med oss vill jobba för en fossilfri värld!
Vi söker nu efter FU-tekniker till Skoghalls bruk.
Som FU-tekniker på Stora Enso kommer du få arbeta med förebyggande underhåll på ett av Europas största kartongbruk. Du kommer tillsammans med vårt teknikerteam skapa förutsättningar för att minimera driftstörningar i trivsamma miljöer där lokalerna är rymliga, fräscha, och där säkerheten står i främsta fokus.
Du kommer till exempel att:
        Utföra vibrationsmätning och analys
        Jobba med att samla in mätdata
        Utreda och rapportera statusen på maskiner
        Jobba proaktivt för att minimera driftstörningar orsakade av fel eller försämring av utrustning
        Samarbeta med produktion och övriga intressenter på kartongbruket
        Jobba för att minimera driftstörningar orsakade av fel eller försämring av utrustning

Vad kan Stora Enso erbjuda dig?
Ett utvecklande och självständigt arbete där du får arbeta med förebyggande underhåll på ett av Europas största kartongbruk med placering i Skoghall. Du kommer tillsammans med vårt teknikerteam skapa förutsättningar för att minimera driftstörningar i trivsamma miljöer där lokalerna är rymliga, fräscha, och där säkerheten står i största fokus.
Kvalifikationer
Är du den vi söker? För att vara kvalificerad för den här rollen är du minst 18 år då det krävs av säkerhetsskäl på samtliga utav våra bruk. Vidare har du B-körkort, mycket goda svenska- och engelskakunskaper och vana av att arbeta i interna verksamhetssystem. Vi ser också att du för närvarande studerar med teknisk inriktning på gymnasiet eller Ingenjör/Civilingenjör på eftergymnasial nivå.
För att lyckas i den här rollen ska du vara en problemlösare som gärna tar initiativ till nya lösningar för att skapa och möta förändringar. Du jobbar med att tidigt upptäcka begynnande skador på maskiner och ger möjlighet att i god tid planera reparationer. Du har lätt för att samarbeta i team med andra, bygger goda relation och visar engagemang för arbetet som ska göras. Slutligen gillar du att ha kontakt med kunder, och bemöter andra människor på ett uppmärksamt och tillmötesgående sätt.
Övrig information
Vill du göra vår planet till en bättre plats? Vänligen ansök då senast den 18 februari 2020. Observera att vi endast kan ta emot din ansökan via vårt rekryteringsverktyg och inte via mail. Vår rekryterande chef Martin Nytomt [email protected] svarar gladeligen på frågor gällande tjänsten. Andra frågor kan ställas till våra rekryteringsspecialister Sofia Kyrk eller Sarah Söder, som du når på [email protected] respektive [email protected]
Samtliga potentiella medarbetare kommer drogtestas i en undersökning före anställning.
Som en del i bioekonomin är Stora Enso en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Bland våra kunder finns förpackningstillverkare, varumärkesägare, pappers- och kartongtillverkare, förlag och tidningar, detaljhandlare, tryckerier, konverteringsföretag, snickerier och byggföretag. Våra fiberbaserade material är förnybara och återvinningsbara. Våra produkter erbjuder miljövänliga alternativ till fossilbaserade produkter och andra ej förnybara material. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material idag kan tillverkas av träd imorgon.
Vi gör vårt yttersta för att använda hela trädet till våra produkter samt bioenergi. Vi arbetar för koldioxidneutralitet i vår produktion i så stor utsträckning som det är tekniskt och kommersiellt möjligt. Vi förespråkar och praktiserar ett hållbart skogsbruk och arbetar för att säkerställa att fler träd planteras än vad som avverkas.
Stora Enso har cirka 26 000 medarbetare i över 30 länder. Omsättningen uppgick år 2018 till 10,5 miljarder EUR och det operativa rörelseresultatet till 1,3 miljarder EUR. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki Oy (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm AB (STE A, STE R). Visa mindre

Underhållsingenjör till Skoghall

Stora Enso Skoghall AB med enheter i Skoghall och Forshaga är en av världens största tillverkare av konsumentkartong, där enheten i Forshaga PE-belägger kartong. Våra kunder använder kartongen framförallt till livsmedelsförpackningar. De två enheterna har ca 800 anställda. Till Underhållsavdelningen på Skoghalls Bruk söker vi nu en underhållsingenjör mot automation. Avdelningen bevakar underhållsmål och arbetar med ständiga förbättringar för att nå en hög ... Visa mer
Stora Enso Skoghall AB med enheter i Skoghall och Forshaga är en av världens största tillverkare av konsumentkartong, där enheten i Forshaga PE-belägger kartong. Våra kunder använder kartongen framförallt till livsmedelsförpackningar. De två enheterna har ca 800 anställda.
Till Underhållsavdelningen på Skoghalls Bruk söker vi nu en underhållsingenjör mot automation. Avdelningen bevakar underhållsmål och arbetar med ständiga förbättringar för att nå en hög tillgänglighet. Dina kunskaper och intresse kommer att vara en grund i ditt ansvarsområde.
Vi erbjuder utmanande jobb med fina möjligheter till vidareutveckling inom Stora Enso. På Stora Enso får man dagligen arbeta med den nyaste och mest moderna tekniken. Det är ett företag i framkant som ligger rätt i tiden. 
 
Arbetsbeskrivning
 Som underhållsingenjör kommer du bland annat arbeta med avhjälpande och förebyggande åtgärder, för att uppnå både kortsiktigt och långsiktigt uppsatta mål i syfte att öka produktionsutrustningens driftsäkerhet och tillgänglighet. Arbetsuppgifterna består av att driva rotorsaksanalyser, utrednings- och optimeringsarbeten. Ett kontinuerligt arbete med att upprätta och underhålla anläggningens LCA-planer gällande automationsutrustning ingår också i arbetsuppgifterna.
Du kommer kommunicera och samarbeta med övriga befattningshavare inom underhåll och produktion för att genomföra förebyggande underhåll på ett för verksamheten effektivt sätt samt att medverka i stopplanering och projektarbeten.
Du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter och trivs när du får driva ditt eget arbete framåt eller tillsammans med teamet. Du gillar kundkontakt och bemöter andra människor på ett uppmärksamt och tillmötesgående sätt.
 
Kvalifikationer 
Du har lämplig ingenjörsexamen med inriktning automation eller elektronik, eller annan likvärdig arbetslivserfarenhet. Du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska både i tal och skrift, tyska är meriterande. Erfarenhet inom pappersindustrin är meriterande. Du har mycket god datavana och är analytisk, noggrann, självständig och gillar att sammarbeta med andra. Erfarenhet av arbete med automationsutrustning är starkt meriterande.
Du ska ha en god teknisk förståelse och kunskap. Du tar både egna initiativ och är van att arbeta i team. Du visar engagemang för arbetet som ska göras, är en relationsbyggare och du är duktig på att samarbeta med andra.  
För att trivas i rollen som underhållsingenjör tror vi att du har intresse för att vara central person på det produktionsavsnitt du arbetar inom, och vara med och förbättra verksamheten på det avsnittet.


Övrig information
Vill du ha ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Manager Michael Ternström, [email protected] eller HR-Specialist Kristina Tranberg, [email protected].


Fackliga representanter:
Ledarna: Rickard Frost, +46 70-642 41 05
Unionen: Minus Jonsson, +46 70-281 25 66


Välkommen med din ansökan via Stora Ensos online-system, https://www.storaenso.com/en/careers!


Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast den 12 december 2019. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.


Anställningsform 
Tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning tillämpas.


Mer om Stora Enso
https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs
You are the opportunity. Join us. https://storaenso.com/en/careers


Som en del i bioekonomin är Stora Enso en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Bland våra kunder finns förpackningstillverkare, varumärkesägare, pappers- och kartongtillverkare, förlag och tidningar, detaljhandlare, tryckerier, konverteringsföretag, snickerier och byggföretag.
Våra fiberbaserade material är förnybara och återvinningsbara. Våra produkter erbjuder miljövänliga alternativ till fossilbaserade produkter och andra ej förnybara material. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material idag kan tillverkas av träd imorgon.
Vi gör vårt yttersta för att använda hela trädet till våra produkter samt bioenergi. Vi arbetar för koldioxidneutralitet i vår produktion i så stor utsträckning som det är tekniskt och kommersiellt möjligt. Vi förespråkar och praktiserar ett hållbart skogsbruk och arbetar för att säkerställa att fler träd planteras än vad som avverkas.
Stora Enso har cirka 26 000 medarbetare i över 30 länder. Omsättningen uppgick år 2018 till 10,5 miljarder EUR och det operativa rörelseresultatet till 1,3 miljarder EUR. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki Oy (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm AB (STE A, STE R).
Vi har ett stort fokus på hälsa, säkerhet och miljö. Vi arbetar aktivt för att öka jämställdheten och den etniska mångfalden på arbetsplatsen och därför ser vi gärna sökanden som bidrar till detta. Visa mindre

Operational Planner

At Tetra Pak we touch millions of people’s lives every day, ensuring better nutrition and healthier lifestyles through safe packaging and food processing solutions. Guided by our global brand promise, PROTECTS WHAT’S GOOD, we strive to make a difference by protecting food, people and our futures. To do this we need more than smart technology. We are looking for world-class engineering and scientific talent. People like you, who want to work with people lik... Visa mer
At Tetra Pak we touch millions of people’s lives every day, ensuring better nutrition and healthier lifestyles through safe packaging and food processing solutions. Guided by our global brand promise, PROTECTS WHAT’S GOOD, we strive to make a difference by protecting food, people and our futures. To do this we need more than smart technology. We are looking for world-class engineering and scientific talent. People like you, who want to work with people like us.

Do you want to work with production planning in a high-tech production environment?

Tetra Pak Packaging manufactures packages materials for Tetra Rex, a package for liquid foods. Our production consists of converting plastic coated paperboard to packages through three operations steps; lamination, printing / creasing and side sealing. We are about 300 employees, of which 45 people work on our unit in Skoghall.

As a production planner, you are an important part of the value chain to the customer, being responsible for orders being produced in time and in full for customers around the world.
What you will do
As our new Operational Planner, you will cooperate with several functions internally, such as packing, warehouse, production and market companies around the world. Externally, you work with our suppliers and freight forwarders.

You will focus on:
Planning production and coordinating shipments to several export markets
Follow the rules and procedures relating to quality, customs and safety.
Make sure that all deliveries are in accordance with procedures and policy's set by Tetra Pak and governing authorities
Warehouse stock taking
Paper board ordering
Capacity planning
Participate in WCM pillar to drive continuous improvement activities in the factoryThis position will be located in Skoghall.
Who you are
We are looking for a true team player to join our team. We believe that you are a collaborative, self-motivated person who enjoys multi-tasking and have strong administrative and communication skills. You are good at planning your own and others’ work. To be successful in this role we believe that you have a have a post-secondary education and are very skilled in MS Office, especially Excel. A very good command of English and Swedish, both written and oral is required. Proficiency in SAP is beneficial.
We offer
As our new Operational Planner, you will be part of a global leading company where our vision is to make food safe and available everywhere. We can offer you highly skilled and passionate colleagues and an international challenging and high paced work environment where our employees take great pride in protecting food and protecting the planet. You will work in a market leading company which offers continuous training and development opportunities in a comfortable office environment. 
Care to join?
Please submit your CV and motivational letter in English before 30th of January 2020 through our career site jobs.tetrapak.com

To know more about the position contact David Högström at +46 46 36 6200

Questions about your application contact Erika Bjerning at +46 46 36 1788

For trade union information contact Sveriges Ingenjörer Lars Haraldsson at +46 46 36 2533 and Unionen Eva Mattsson at +46 46 36 6214 Visa mindre

Laborant/Lab ingenjör till Skoghall

Ansök    Dec 23    Stora Enso    Laborant, kemi
På Stora Enso bidrar du till en förnybar framtid! Vår inställning är att allt som idag tillverkas av fossila material kan tillverkas av träd imorgon. Vi är en världsledande leverantör av förnybara lösningar, biomaterial, paketering, papper och träprodukter. Våra ledord är ”ta ledning ”och “gör det rätta” och de är vår vägledning i allt. Våra medarbetare ska ha en bra balans mellan arbete och fritid. Säkerhet och hälsa är våra viktigaste framgångsfaktorer, ... Visa mer
På Stora Enso bidrar du till en förnybar framtid! Vår inställning är att allt som idag tillverkas av fossila material kan tillverkas av träd imorgon. Vi är en världsledande leverantör av förnybara lösningar, biomaterial, paketering, papper och träprodukter.
Våra ledord är ”ta ledning ”och “gör det rätta” och de är vår vägledning i allt. Våra medarbetare ska ha en bra balans mellan arbete och fritid. Säkerhet och hälsa är våra viktigaste framgångsfaktorer, vilket betyder att du ska må bra på jobbet och komma hem säkert varje dag!
Vi är övertygade om att framtiden är träbaserad och förnybar. Var med och skapa en förnybar framtid och ett hållbart klimat.
Vi hoppas att du tillsammans med oss vill jobba för en fossilfri värld!
Vi söker nu efter laboranter till sommarvikariat på Skoghalls bruk.
Som laborant/lab ingenjör på Stora Enso kommer du kan du komma att göra många olika saker beroende på var på fabriken du tilldelas arbete. Du kan få arbeta med kvalitetskontroller på kartong och massa exempelvis, du kan också få arbeta dagligen med analyser på andra laboratorier, exempelvis sulfatlabb. Där kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara miljöanalyser och/eller process-och kvalitetskontroller inom massafabriken. Du kan även få arbeta med analytisk kemi på laboratoriet samtidigt som du kommer tillgodogöra dig såväl processkunskap som kunskap om viktiga miljöfrågor.
Vad kan Stora Enso erbjuda dig?
I det här arbetet får du fina möjligheter till att utvecklas och ta stort eget ansvar för ditt arbete. Du kommer även få samarbeta och arbeta nära mycket kompetenta kollegor och ta med dig många viktiga erfarenheter efter varje avslutat arbetspass.
Kvalifikationer
Är du den vi söker? För att lyckas i den här rollen har du studerat eller studerar kemi eller kemiteknik på högskola. Har du erfarenhet inom processindustri eller laboratoriearbete är det meriterande.
För att passa in i rollen som laborant/ lab ingenjör ser vi att du är noggrann, strukturerad och kommunikativ.
Övrig information
Vill du göra vår planet till en bättre plats? Vänligen skicka in din ansökan via vårt rekryteringsverktyg senast den 15 februari 2020. Våra rekryterande chefer Margareta Sandström 070–3514891, [email protected] och Kristin Johansson 072-2377740, [email protected] svarar gladeligen på frågor gällande tjänsterna. Andra frågor kan ställas till rekryteringsspecielist Sofia Kyrk som du når på [email protected]
Samtliga potentiella medarbetare kommer drogtestas i en undersökning före anställning.
Som en del i bioekonomin är Stora Enso en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Bland våra kunder finns förpackningstillverkare, varumärkesägare, pappers- och kartongtillverkare, förlag och tidningar, detaljhandlare, tryckerier, konverteringsföretag, snickerier och byggföretag. Våra fiberbaserade material är förnybara och återvinningsbara. Våra produkter erbjuder miljövänliga alternativ till fossilbaserade produkter och andra ej förnybara material. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material idag kan tillverkas av träd imorgon.
Vi gör vårt yttersta för att använda hela trädet till våra produkter samt bioenergi. Vi arbetar för koldioxidneutralitet i vår produktion i så stor utsträckning som det är tekniskt och kommersiellt möjligt. Vi förespråkar och praktiserar ett hållbart skogsbruk och arbetar för att säkerställa att fler träd planteras än vad som avverkas.
Stora Enso har cirka 26 000 medarbetare i över 30 länder. Omsättningen uppgick år 2018 till 10,5 miljarder EUR och det operativa rörelseresultatet till 1,3 miljarder EUR. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki Oy (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm AB (STE A, STE R).                                                          
Vi har ett stort fokus på hälsa, säkerhet och miljö. Vi arbetar aktivt för att öka jämställdheten och den etniska mångfalden på arbetsplatsen och därför ser vi gärna sökanden som bidrar till detta. 
Ort: Skoghall
Tillgänglighet: Juni-Augusti
Sista ansökningsdag: 15 februari 2020 Visa mindre

Driftsingenjör till Stora Enso Skoghalls Bruk

Stora Enso Skoghall AB med enheter i Skoghall och Forshaga är en av världens största tillverkare av konsumentkartong, där enheten i Forshaga PE-belägger kartong. Våra kunder använder kartongen framförallt till livsmedelsförpackningar. De två enheterna har ca 800 anställda. Nu söker vi en Driftingenjör till vår kartongmaskin 7 i Skoghall. Kan det vara dig vi söker? Arbetsbeskrivning Till Kartongmaskin 7 på Skoghalls Bruk söker vi nu en Driftingenjör med ... Visa mer
Stora Enso Skoghall AB med enheter i Skoghall och Forshaga är en av världens största tillverkare av konsumentkartong, där enheten i Forshaga PE-belägger kartong. Våra kunder använder kartongen framförallt till livsmedelsförpackningar. De två enheterna har ca 800 anställda.

Nu söker vi en Driftingenjör till vår kartongmaskin 7 i Skoghall. Kan det vara dig vi söker?

Arbetsbeskrivning
Till Kartongmaskin 7 på Skoghalls Bruk söker vi nu en Driftingenjör med ett huvudsakligt ansvar för Bestrykning och Rullmaskin. Befattningshavarna tillhör Avdelning Kartong och rapporterar till Sektionschef KM7.

Som Driftingenjör KM7 blir du del av ett roligt gäng som arbetar för att säkerställa tillgänglighet, kvalitet samt utveckling på Kartongmaskin 7. Du har ansvaret för att processutrustningen på dina maskinavsnitt drivs framåt i linje med övriga delar på Kartongmaskin 7. Vid oplanerade händelser skall du understödja övriga befattningar med teknisk kompetens så att erforderliga åtgärder vidtas.

En viktig del i arbetet är att optimera befintlig utrustning i kartongmaskinen samt att i nära samarbete med operatörer och underhåll driva förbättringar som leder till ständig utveckling av maskinen. Du kommer att i få ta ett ökat ansvar för blad- och smetutveckling på hela kartongbruket och arbeta så att uppsatta mål i handlingsplan uppnås och att fastlagda aktiviteter genomförs.

Kvalifikationer
Vi vill att du har teknisk utbildning på lägst högskolenivå eller annan utbildning/ erfarenhet som kan prövas likvärdigt. Arbetet kräver erfarenhet och god kunskap bestrykningskvalitet och kartongtillverkning i allmänhet. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal såväl som skrift är ett krav.

Som person brinner Du för ditt jobb! Du är analytisk, målinriktad, drivkraftig och vill ta stort eget ansvar. Då du kommer att ha kontakter både inom och utom företaget är det viktigt att Du tycker om att träffa nya människor i olika situationer och har lätt för att samarbeta och skapa engagemang. Den stora spännvidden i jobbet innebär att Du måste tycka om alltifrån samtalen i manöverrummen och det praktiska arbetet i maskinen till det systematiska problemlösandet och dokumentationen i våra system. Det krävs också att Du är idéskapande och nytänkande samtidigt som du kan lyssna på andra.

Ansökan
Sista ansökningsdagen är 14 april, vänligen ansök så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande. Notera att vi endast tar emot ansökningar via Stora Ensos karriärsidor. https://storaenso.taleo.net/careersection/1/jobsearch.ftl?lang=sv
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Kontaktperson
Vill du ha ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Daniel Sahlén, Rekryternade Chef, via mail [email protected] eller via telefon +46 (0) 70 549 41 36 och HR specialist Kristina Tranberg, [email protected], +46 76 853 94 03.
Övriga frågor ställs till rekryteringsspecialist Ulrica Berg Persson, +46 72 186 26 17, [email protected].

Fackliga företrädare
Unionen Skoghall: Minus Jonsson, +46 (0) 70 281 25 66
Akademikerna (SI): Susanne Björkqvist, +46 (0) 72 733 01 86
Ledarna: Rickard Frost, +46 (0) 70 642 41 05

Mer om Stora Enso
https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs

You are the opportunity. Join us. https://storaenso.com/en/careers

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Vårt mål är att ersätta icke förnybara material genom att skapa och utveckla nya produkter och tjänster som bygger på trä och andra förnybara material. Företaget har cirka 26 000 medarbetare i över 35 länder och vår omsättning 2018 uppgick till 10 miljarder EUR och det operativa rörelseresultatet till 1 MEUR.

Vi har ett stort fokus på hälsa, säkerhet och miljö och som en del i anställningen så kommer du, tillsammans med övriga på företaget, att jobba aktivt med miljö och säkerhetsfrågor. Vi arbetar aktivt för att öka jämställdheten och den etniska mångfalden på arbetsplatsen och därför ser vi gärna sökanden som bidrar till detta. Visa mindre

Driftingenjör till Sektion KM7

Ansök    Nov 5    Stora Enso AB    Driftingenjör, maskin
Vi söker just nu en driftingenjör till Kartongmaskin 7 på Skoghalls Bruk med ett huvudsakligt ansvar som kommer vara fördelat mot Mälderi och Smetkök. Befattningshavarna tillhör Avdelning Kartong och rapporterar till Sektionschef KM7. Du som söker har ett stort intresse för teknik samt ett stort engagemang i ditt arbete. Hos oss får du möjlighet att utveckla både dina egna kunskaper så som verksamhetens. Anställningsform: Tillsvidare med tillträde enligt ... Visa mer
Vi söker just nu en driftingenjör till Kartongmaskin 7 på Skoghalls Bruk med ett huvudsakligt ansvar som kommer vara fördelat mot Mälderi och Smetkök. Befattningshavarna tillhör Avdelning Kartong och rapporterar till Sektionschef KM7. Du som söker har ett stort intresse för teknik samt ett stort engagemang i ditt arbete. Hos oss får du möjlighet att utveckla både dina egna kunskaper så som verksamhetens.
Anställningsform: Tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.
Arbetsbeskrivning
Som Driftingenjör KM7 blir du del av ett roligt gäng som arbetar för att säkerställa tillgänglighet, kvalitet samt utveckling på Kartongmaskin 7. Du har ansvaret för att processutrustningen på dina maskinavsnitt drivs framåt i linje med övriga delar på Kartongmaskin 7.
Vid oplanerade händelser skall du understödja övriga befattningar med teknisk kompetens så att erforderliga åtgärder vidtas.
-            En viktig del i arbetet är att optimera befintlig utrustning i kartongmaskinen samt att i nära samarbete med operatörer och underhåll driva förbättringar som leder till ständig utveckling av maskinen.
-           Arbeta så att uppsatta mål i handlingsplan uppnås och att fastlagda aktiviteter genomförs.
Kvalifikationer 
Vi vill att du har teknisk utbildning på lägst högskolenivå eller annan utbildning/ erfarenhet som kan prövas likvärdigt. Arbetet kräver stor erfarenhet och god kunskap om kartongtillverkning och kartongkvalitet. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal såväl som skrift är ett krav.
Som person brinner Du för ditt jobb! Du är analytisk, målinriktad, drivkraftig och vill ta stort eget ansvar. Då du kommer att ha kontakter både inom och utom företaget är det viktigt att Du tycker om att träffa nya människor i olika situationer och har lätt för att samarbeta och skapa engagemang. Den stora spännvidden i jobbet innebära att Du måste tycka om alltifrån samtalen i manöverrummen och det praktiska arbetet i maskinen till det systematiska problemlösandet och dokumentationen i våra system. Det krävs också att Du är idéskapande och nytänkande samtidigt som du kan lyssna på andra.
Övrig information
Vill du ha ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Manager Daniel Sahlén, +46 70 549 41 36, [email protected] eller HR-Specialist Kristina Tranberg, +46 76 853 94 03, [email protected]. Övriga frågor ställs till rekryteringsspecialist Ida Henriksson, +46 76 853 93 50 , [email protected].
Fackliga representanter:
Ledarna: Rickard Frost, +46 70-642 41 05
Unionen: Minus Jonsson, +46 70-281 25 66
Välkommen med din ansökan via Stora Ensos online-system, https://www.storaenso.com/en/careers!
Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast den 25 November 2019. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.
Mer om Stora Enso
https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs
You are the opportunity. Join us. https://storaenso.com/en/careers
Som en del i bioekonomin är Stora Enso en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Bland våra kunder finns förpackningstillverkare, varumärkesägare, pappers- och kartongtillverkare, förlag och tidningar, detaljhandlare, tryckerier, konverteringsföretag, snickerier och byggföretag.
Våra fiberbaserade material är förnybara och återvinningsbara. Våra produkter erbjuder miljövänliga alternativ till fossilbaserade produkter och andra ej förnybara material. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material idag kan tillverkas av träd imorgon.
Vi gör vårt yttersta för att använda hela trädet till våra produkter samt bioenergi. Vi arbetar för koldioxidneutralitet i vår produktion i så stor utsträckning som det är tekniskt och kommersiellt möjligt. Vi förespråkar och praktiserar ett hållbart skogsbruk och arbetar för att säkerställa att fler träd planteras än vad som avverkas.
Stora Enso har cirka 26 000 medarbetare i över 30 länder. Omsättningen uppgick år 2018 till 10,5 miljarder EUR och det operativa rörelseresultatet till 1,3 miljarder EUR. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki Oy (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm AB (STE A, STE R).
Vi har ett stort fokus på hälsa, säkerhet och miljö. Vi arbetar aktivt för att öka jämställdheten och den etniska mångfalden på arbetsplatsen och därför ser vi gärna sökanden som bidrar till detta. Visa mindre

Fulfillment Coordinator 1 year job-rotation

Ansök    Okt 28    Stora Enso AB    Logistiker
The ambition of the Consumer Board division is to be the global leader in high-quality virgin fibre carton-board. We seek preferred partner of customers and brand owners in premium end-use packaging and graphical segments. Our wide board and barrier coating selection is suitable for consumer packaging for liquid, food, pharmaceutical, and luxury goods. Fulfillment Coordinator Stora Enso’s Consumer Board Supply Chain team is looking for a Fulfillment Coordi... Visa mer
The ambition of the Consumer Board division is to be the global leader in high-quality virgin fibre carton-board. We seek preferred partner of customers and brand owners in premium end-use packaging and graphical segments. Our wide board and barrier coating selection is suitable for consumer packaging for liquid, food, pharmaceutical, and luxury goods.
Fulfillment Coordinator
Stora Enso’s Consumer Board Supply Chain team is looking for a Fulfillment Coordinator with process improvement focus, for 1-year job-rotation within Stora Enso.
This 1-year temporary position is an excellent job rotation opportunity for a Supply Chain, Logistics or Customer Service professional who wants to develop both Consumer Board's customer delivery performance as well as his/her own customer service and supply chain management competences. After 1-year you will return to your permanent position with new knowledge and insights, which will greatly benefit also your home organization.
How is the job?
During the assignment you will be:
1.                 Responsible for operative exception management covering all Consumer Board deliveries via selected critical logistics network nodes (node = port, terminal)
Proactive screening of risks and advancing opportunities
Leading recovery actions as well as ensuring continuous high-quality communications towards Sales in case of delivery incidents
Summarizing daily performance

2.                 Driving continuous, pragmatic improvements as well as sharing knowledge with variety of partners (mill supply chain teams, customer service center teams, logistics teams)
3. Early adaptor of new digital elements by
taking new solutions into use in your daily work
working closely and in an iterative manner with our developers to ensure fast, critical yet constructive end user feedback

You will work in close co-operation with the mill, customer service centers and logistics as well as analytics and IT guides.
What we are looking for?
To succeed in this role, you have some experience in operative Supply Chain, Logistics or Customer Service roles, and you are
eager to develop yourself
willing to collaborate and co-create with your colleagues across different teams to jointly improve our working practices
not afraid of working with large data sets in excel and PowerBI
actively seeking effective ways to visualize and summarize the essentials for fast, effective decision-making and communications
familiar working with some of our operative systems (Fenix, mill MES systems, Logistics systems)

We offer you a working environment in which you can deliver concrete, measurable improvements for our customer delivery performance, while also widening your own knowledge and skills in new digital enablers and improved working practices.
We appreciate a hands-on attitude and thus, give you opportunities to shine. We are building a sustainable future for the world, be part of it.
Got encouraged?
If yes, click the “apply now” button right away!
Please note that we accept applications submitted through our recruitment system only at storaenso.com/en/careers.
Location
Sweden (Skoghall, Fors or Gothenburg). Occasional travelling is needed.
Additional information
Director Order Fulfillment, Anu Metsäranta, tel. +358 40 557 3046, [email protected]
Position start is negotiable, preferably Jan 1st or Feb 1st, 2020.
Application deadline
8.11.2019
You are the opportunity.
Come grow a renewable world.
And you will grow too.
Part of the bioeconomy, Stora Enso is a leading provider of renewable solutions in packaging, biomaterials, wooden constructions and paper globally. We believe that everything that is made from fossil-based materials today can be made from a tree tomorrow. Stora Enso has some 26 000 employees in over 30 countries. Our sales in 2018 were EUR 10.5 billion, with an operational EBIT of EUR 1.3 billion. Stora Enso shares are listed on Nasdaq Helsinki Oy (STEAV, STERV) and Nasdaq Stockholm AB (STE A, STE R).
We believe diversity strengthens our competitiveness and diverse working teams enable us to explore different perspectives and challenge our way of thinking, contributing to better decision-making. We work actively to increase equality and diversity in the workplace and are therefore happy to see applicants contributing to this. Visa mindre

Konstruktör / Projektledare

Dina arbetsuppgifter blir huvudsakligen konstruktion och kundanpassning av vår egen efterfrågade storsäljare, BA Gropen. Eget patent och design. Där gör du tillverkningsritningar men också den installationsritningen för anläggningen där BA gropen ingår. Din roll blir också att utveckla gamla och nya produkter. I arbetet kommer du att vara teknisk ansvarig i vissa projekt och att vara en del i kontakten med kunder, tillverkare och samarbetspartners. Du ... Visa mer
Dina arbetsuppgifter blir huvudsakligen konstruktion och kundanpassning av vår egen efterfrågade storsäljare, BA Gropen. Eget patent och design. Där gör du tillverkningsritningar men också den installationsritningen för anläggningen där BA gropen ingår. Din roll blir också att utveckla gamla och nya produkter. I arbetet kommer du att vara teknisk ansvarig i vissa projekt och att vara en del i kontakten med kunder, tillverkare och samarbetspartners.

Du som person ska vara flexibel, engagerad och drivas av utveckling. Du behöver vara praktiskt lagd och gilla problemlösning. Har du ett intresse av tillverkning och tunga fordon är det ett plus. Vi söker en lagspelare som gillar att ta eget ansvar och som kan jobba på egen hand.
Din bakgrund ska vara konstruktörens och arbeta nära kunder och försäljning. Kunnig inom mekanik, tillverkningsinriktad och med grundläggande materialkompetens. Ansvar för CE-märkning. Idag jobbar vi med Creo och använder Autocad i byggprojekten.


BA Fordonlyftar som är ett familjeföretag med säte på Hammarö, Värmland. VI marknadsför och är ledande på verkstadslyftar, smörj, reparations och lyftgropar till lastbils- och bussverkstäder i Sverige. Våra största produktlinjer är Hetra mobila lyftbockar och Blitz hydrauliska lyftar. Vi har många trogna kunder och arbetar bl.a. med Volvo och Scania. Idag är vi 15 medarbetare. För mer information se www.fordonslyftar.se Visa mindre

Konstruktör & Materialtekniker

Vi behöver förstärkning i en ny tjänst för vår tekniska utveckling. Dina arbetsuppgifter blir huvudsakligen konstruktion och kundanpassning av vår egen efterfrågade storsäljare, BA Gropen. Eget patent och design. Där gör du tillverkningsritningar men också den installationsritningen för anläggningen där BA gropen ingår. Din roll blir också att utveckla gamla och nya produkter. I arbetet kommer du att vara teknisk ansvarig i vissa projekt och att vara en d... Visa mer
Vi behöver förstärkning i en ny tjänst för vår tekniska utveckling.
Dina arbetsuppgifter blir huvudsakligen konstruktion och kundanpassning av vår egen efterfrågade storsäljare, BA Gropen. Eget patent och design. Där gör du tillverkningsritningar men också den installationsritningen för anläggningen där BA gropen ingår. Din roll blir också att utveckla gamla och nya produkter. I arbetet kommer du att vara teknisk ansvarig i vissa projekt och att vara en del i kontakten med kunder, tillverkare och samarbetspartners.

Du som person ska vara flexibel, engagerad och drivas av utveckling. Du behöver vara praktiskt lagd och gilla problemlösning. Har du ett intresse av tillverkning och tunga fordon är det ett plus. Vi söker en lagspelare som gillar att ta eget ansvar och som kan jobba på egen hand.

Din bakgrund ska vara konstruktörens och arbeta nära kunder och försäljning. Kunnig inom mekanik, tillverkningsinriktad och med grundläggande materialkompetens. Ansvar för CE-märkning. Idag jobbar vi med Creo och använder Autocad i byggprojekten.

BA Fordonlyftar som är ett familjeföretag med säte på Hammarö, Värmland. VI marknadsför och är ledande på verkstadslyftar, smörj, reparations och lyftgropar till lastbils- och bussverkstäder i Sverige. Våra största produktlinjer är Hetra mobila lyftbockar och Blitz hydrauliska lyftar. Vi har många trogna kunder och arbetar bl.a. med Volvo och Scania. Idag är vi 15 medarbetare. För mer information se www.fordonslyftar.se Visa mindre