Lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Hammarö

Se lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Hammarö. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Hammarö som finns hos arbetsgivaren.

Miljöingenjör till VA-enheten

Ansök    Sep 5    Hammarö kommun    Miljöingenjör
Välkommen till oss på Hammarö! Hammarö är en kommun med framåtanda och stark tillväxt som ligger vid Vänern omgiven av klippor och vatten. Många väljer att flytta till oss vilket gör att vi ständigt växer och utvecklas. Något som speglar allt som sker i vår kommun är närheten till staden, invånarna, vattnet och till varandra. Hos oss får du en arbetsplats mitt i vår vackra skärgård! Inom serviceförvaltningen arbetar du varje dag med att ge den bästa ... Visa mer
Välkommen till oss på Hammarö!

Hammarö är en kommun med framåtanda och stark tillväxt som ligger vid Vänern omgiven av klippor och vatten. Många väljer att flytta till oss vilket gör att vi ständigt växer och utvecklas. Något som speglar allt som sker i vår kommun är närheten till staden, invånarna, vattnet och till varandra. Hos oss får du en arbetsplats mitt i vår vackra skärgård!

Inom serviceförvaltningen arbetar du varje dag med att ge den bästa servicen på Hammarö. Som tillväxtkommun står vi inför en utveckling av kommunens service vilket berör en mängd områden och platser som besöks dagligen. Vi arbetar nära våra invånare och finns här för alla människor som bor och vistas på vår ö.ARBETSUPPGIFTER
VA-enheten inom Hammarö kommun består av 16 medarbetare. Vi söker dig som vill växa tillsammans med oss och bidra till att utveckla vår verksamhet.
Vi är en liten organisation som erbjuder dig ett brett arbetsområde där du får god insikt i verksamhetens alla delar.

Du blir en viktig medspelare i vårt team som kännetecknas av prestigelöshet där vi har mycket gott stöd av varandra. Vi erbjuder dig ett arbete med fokus på planering av verksamheten, både i närtid och på längre sikt.

Ditt huvudsakliga uppdrag är att stötta verksamheten och ha en rådgivande roll i enhetens miljöarbete och inrapportering till myndighet. Du kommer arbeta med våra rutiner och instruktioner både gällande vatten och avlopp.


KVALIFIKATIONER
Vi tror att du som söker är ingenjör inom relevant område, VA alternativt miljö. Du har några års arbetserfarenhet inom något av områdena.

Rollen som miljöingenjör kräver att du har:
Relevant högskole- eller universitetsexamen.
Ett sinne för ordning och reda.

Då arbetet omfattar såväl interna som externa kontakter kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper, såsom god analytisk förmåga.
Du trivs med att själv strukturera ditt arbete och du gillar att samarbeta med andra människor med olika erfarenheter och kunskapsområden.

God förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska är viktigt, liksom administrativ förmåga och datorvana.ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hammarö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Hammarö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Miljöinspektör med livsmedelsinriktning - vikariat

Ansök    Sep 13    Hammarö kommun    Livsmedelsinspektör
Välkommen till oss på Hammarö! Hammarö är en kommun med framåtanda och stark tillväxt som ligger vid Vänern omgiven av klippor och vatten. Många väljer att flytta till oss vilket gör att vi ständigt växer och utvecklas. Något som speglar allt som sker i vår kommun är närheten till staden, invånarna, vattnet och till varandra. Hos oss får du en arbetsplats mitt i vår vackra skärgård! Inom miljö- och byggförvaltningen arbetar du varje dag med att värna... Visa mer
Välkommen till oss på Hammarö!

Hammarö är en kommun med framåtanda och stark tillväxt som ligger vid Vänern omgiven av klippor och vatten. Många väljer att flytta till oss vilket gör att vi ständigt växer och utvecklas. Något som speglar allt som sker i vår kommun är närheten till staden, invånarna, vattnet och till varandra. Hos oss får du en arbetsplats mitt i vår vackra skärgård!

Inom miljö- och byggförvaltningen arbetar du varje dag med att värna om invånarnas och miljöns säkerhet. Både hammaröbor och företag hör av sig till oss när de behöver råd och upplysningar i frågor som berör miljö och hälsa. Vi hjälper till att minska risken för att skador ska uppstå på människor och miljön.ARBETSUPPGIFTER
Som miljöinspektör med livsmedelsinriktning kommer du i huvudsak att utföra planerade kontroller av livsmedelsanläggningar. I arbetet ingår även planering, rapportskrivning och uppföljning. Andra arbetsuppgifter är att utreda klagomål, misstänkta matförgiftningar samt att ge information till livsmedelsföretagare och allmänheten.

Meriterande är även om du har erfarenhet av tillsyn enligt tobakslagen samt tillsyn av försäljning av folköl enligt alkohollagstiftningen. Vi arbetar både i grupp, i olika tillsynsprojekt, och självständigt. Det kräver att du är bra på att samarbeta och att ta egna initiativ.

Befattningen är ett vikariat under tiden 2022-11-14 (eller enligt överenskommelse) till och med 2023-07-31 med möjlighet till förlängning.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med högskoleutbildning med inriktning mot livsmedel, exempelvis livsmedelsagronom, livsmedelsingenjör, eller annan likvärdig utbildning. Du bör ha erfarenhet av att arbeta med livsmedelskontroller och har du tidigare arbetat i kommun är det meriterande. För att passa i tjänsten bör du ha goda kunskaper i livsmedelslagstiftningen (EU-förordningar och svensk lagstiftning).

Ett krav är att du har god datorvana. Eftersom tjänsten innebär samverkan i många olika forum behöver du ha en god samarbetsförmåga, gilla att ge service samt vara självgående. Som person behöver du vara trygg, strukturerad och analytisk. Du kan föra en positiv och saklig dialog med verksamhetsutövarna och samtidigt vid behov kunna ställa tydliga krav. Tjänsten kräver att du har B-körkort.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hammarö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Hammarö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Miljöinspektör

Ansök    Maj 30    Hammarö kommun    Miljöinspektör
Vill du bli en del i vår växande framtidskommun? Hammarö växer och är en attraktiv boendekommun. Det ställer krav på oss som jobbar här, något som återspeglas i vårt sätt att jobba och det finns en tydlig framåtanda. Kommunen har drygt 16 000 invånare, är 54 kvadratkilometer stor och huvudorten är Skoghall. Vi är bra på mycket! Här väntar vi inte på att framtiden ska komma, vi är där och skapar den varje dag! Vi ser medarbetarna som vår viktigaste resu... Visa mer
Vill du bli en del i vår växande framtidskommun?

Hammarö växer och är en attraktiv boendekommun. Det ställer krav på oss som jobbar här, något som återspeglas i vårt sätt att jobba och det finns en tydlig framåtanda. Kommunen har drygt 16 000 invånare, är 54 kvadratkilometer stor och huvudorten är Skoghall.

Vi är bra på mycket! Här väntar vi inte på att framtiden ska komma, vi är där och skapar den varje dag! Vi ser medarbetarna som vår viktigaste resurs. Med en gemensam värdegrund och medarbetarpolicy är arbetsglädjen hos oss stor och våra medarbetare tycker att de har ett meningsfullt och viktigt arbete.


Hammarö kommun växer vilket gör att vårt tillsynsansvar är mycket viktigt. Miljö- och byggförvaltningens verksamhet bygger på ett flertal lagstiftningar bland annat miljöbalken, Livsmedelslagstiftningen samt plan- och bygglagen. Vid sidan av myndighetsrollen har förvaltningen också en viktig roll som rådgivare till företag, organisationer och enskilda hammaröbor.

ARBETSUPPGIFTER
Miljö- och byggförvaltningen i Hammarö kommun söker en miljöinspektör. Tjänsten innebär arbete med tillsyn och prövning enligt miljöbalken. Förvaltningen har som ambition att bli en helt digital myndighet. I digitaliseringsarbetet är både ett förändrat arbetssätt och nytt tekniskt stöd nödvändigt. Ett utvecklingsarbete som vi arbetar med tillsammans.

Är du intresserad och vill arbeta med tillsyn inom miljöbalksområdet, har vi jobbet för dig. Hos oss innefattar det exempelvis tillsyn på industrier, verkstäder, arbete med förorenade områden, fordonstvättar samt enskilda avlopp. Möjlighet finns att anpassa arbetsuppgifterna utifrån ditt intresse och kompetens.

Det är ett variationsrikt arbete, vilket innebär inspektioner såväl som skriftlig rapportering och dokumentation. I yrkesrollen ingår också att ta emot inkommande ärenden samt besvara frågor från allmänheten och verksamhetsutövare. På miljö- och byggförvaltningen använder vi ärendehanteringssystemet Ecos2.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har lämplig högskole- eller universitetsutbildning inom miljö- och hälsoskyddsområdet. Vi ser gärna att du har goda kunskaper inom miljölagstiftning, förvaltningslag och tillsyn inom miljöbalksområdet. Erfarenhet av prövning och tillsyn enligt miljöbalken är meriterande.

Som person är du effektiv och ansvarstagande. Du har en god social kompetens som bidrar till att skapa ömsesidigt förtroende och respekt i mötet med våra verksamhetsutövare. I en rådgivande roll kan du på ett professionellt sätt förmedla information. I myndighetsrollen krävs att du har förmågan att göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa tydliga krav och ta beslut. Du är stresstålig, har en god planerings- och prioriteringsförmåga samt tar ansvar för och slutför dina uppgifter.

Då vi arbetar med myndighetsutövning är det viktigt att du har en god kommunikationsförmåga
och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Om du är van att arbeta med Office-paketet och har erfarenhet av Ecos2 är det meriterande.
Vi ser det som meriterande om du är nyfiken och modig och vill vara med och utveckla vårt arbete med digitalisering av myndighetsprocesserna.

Som medarbetare har du en mycket god samarbetsförmåga och deltar aktivt i samarbetet med dina kollegor på miljö- och byggförvaltningen och andra. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Rekryteringsprocessen kan påbörjas innan ansökningstidens utgång.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hammarö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Hammarö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Miljöstrateg

Ansök    Okt 15    Hammarö kommun    Miljöhandläggare
Vill du bli en del i vår växande framtidskommun? Hammarö växer och är en attraktiv boendekommun. Det ställer krav på oss som jobbar här, något som återspeglas i vårt sätt att jobba och det finns en tydlig framåtanda. Kommunen har drygt 16 000 invånare, är 54 kvadratkilometer stor och huvudorten är Skoghall. Vi är bra på mycket! Här väntar vi inte på att framtiden ska komma, vi är där och skapar den varje dag! Vi ser medarbetarna som vår viktigaste resu... Visa mer
Vill du bli en del i vår växande framtidskommun?

Hammarö växer och är en attraktiv boendekommun. Det ställer krav på oss som jobbar här, något som återspeglas i vårt sätt att jobba och det finns en tydlig framåtanda. Kommunen har drygt 16 000 invånare, är 54 kvadratkilometer stor och huvudorten är Skoghall.

Vi är bra på mycket! Här väntar vi inte på att framtiden ska komma, vi är där och skapar den varje dag! Vi ser medarbetarna som vår viktigaste resurs. Med en gemensam värdegrund och medarbetarpolicy är arbetsglädjen hos oss stor och våra medarbetare tycker att de har ett meningsfullt och viktigt arbete.


På kommunstyrelsens förvaltning jobbar du nära de beslut som fattas i kommunen. Förvaltningens arbete består av att leda, utveckla och samordna verksamheten inom ett flertal övergripande verksamheter. Utifrån vår värdegrund, kommunens vision och mål har vi som uppgift att stödja kommunens verksamhet och politiker med uppgifter och underlag för att skapa framtidens Hammarö.ARBETSUPPGIFTER
Hammarö kommun söker en miljöstrateg. Som miljöstrateg är du placerad på Kommunstyrelsens förvaltning och avdelningen för Mark och planeringsfrågor.

I rollen som miljöstrateg ansvarar du för att leda kommunens strategiska miljö- och klimatarbete som utgår från Agenda 2030 och Hammarö kommuns mål och styrdokument.

I det strategiska arbetet ingår också att stödja och engagera hela kommunens verksamheter med kompetens och samordning i arbetet med att väva in hållbarhets- och miljöfrågor i nämnds- och verksamhetsplanering. Viss projektledning kan ingå.

Som miljöstrateg ansvarar du för omvärldsbevakning inom ditt område och du deltar i relevanta nätverk. Remisshantering inom miljöområdet och beredning av politiska ärenden ingår i tjänsten. Att arbeta med detaljplaner tillsammans med kommunens planarkitekter är också en del som ingår i uppdraget.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom miljöområdet med inriktning mot naturvetenskap eller motsvarande kompetens. Du har minst tre års erfarenhet av strategiskt miljö- och klimatarbete inom en större organisation. Du har även erfarenhet av att vara projektledare.

För att lyckas i uppdraget är det viktigt att förstå vad det innebär att jobba i en politiskt styrd organisation och därför är tidigare arbete inom kommunal eller annan offentlig verksamhet meriterande.

Förutom din kompetens inom miljö ser vi att du är strukturerad och utvecklingsinriktad. Vi ställer stora krav på din kommunikativa förmåga och önskar att du är van och känner dig bekväm i att hålla presentationer och utbildningar samt trivs i en utåtriktad roll. Tjänsten förutsätter även att du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Som person är du öppen, lyhörd och ödmjuk. Du är analytiskt lagd, samtidigt som du har intresse för och god förmåga att samarbeta och möta människor med olika bakgrunder. Du är en organiserad och driven strateg som skapar lust hos andra att leverera, lika mycket som du själv gillar att nå resultat.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hammarö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Hammarö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Miljöingenjör till VA-enheten

Ansök    Feb 15    Hammarö kommun    Miljöingenjör
Vill du bli en del i vår växande framtidskommun? Hammarö växer och är en attraktiv boendekommun. Det ställer krav på oss som jobbar här, något som återspeglas i vårt sätt att jobba och det finns en tydlig framåtanda. Kommunen har drygt 16 000 invånare, är 54 kvadratkilometer stor och huvudorten är Skoghall. Vi är bra på mycket! Här väntar vi inte på att framtiden ska komma, vi är där och skapar den varje dag! Vi ser medarbetarna som vår viktigaste resu... Visa mer
Vill du bli en del i vår växande framtidskommun?

Hammarö växer och är en attraktiv boendekommun. Det ställer krav på oss som jobbar här, något som återspeglas i vårt sätt att jobba och det finns en tydlig framåtanda. Kommunen har drygt 16 000 invånare, är 54 kvadratkilometer stor och huvudorten är Skoghall.

Vi är bra på mycket! Här väntar vi inte på att framtiden ska komma, vi är där och skapar den varje dag! Vi ser medarbetarna som vår viktigaste resurs. Med en gemensam värdegrund och medarbetarpolicy är arbetsglädjen hos oss stor och våra medarbetare tycker att de har ett meningsfullt och viktigt arbete.


Vi på serviceförvaltningen jobbar nära våra invånare och möter dagligen Hammaröbor och besökare i kommunen. Det är vi som ansvarar för Hammarös fastighet- och fritidsanläggningar, gator, parker och vatten , lokalvård och kost i våra verksamheter. Serviceförvaltningen ansvarar också för all projektering inom kommunen såsom byggprojekt och infrastruktur. Vi finns här för Hammaröbornas skull.ARBETSUPPGIFTER
VA-enheten inom Hammarö kommun består av 15 medarbetare. Vi söker dig som vill växa tillsammans med oss och bidra till att utveckla vår verksamhet.
Vi är en liten organisation som erbjuder dig ett brett arbetsområde där du får god insikt i verksamhetens alla delar.

Du blir en viktig medspelare i vårt team som kännetecknas av prestigelöshet där vi har mycket gott stöd av varandra. Vi erbjuder dig ett arbete med fokus på planering av verksamheten, både i närtid och på längre sikt.

Ditt huvudsakliga uppdrag är att driva verksamhetens uppströmsarbete. Du kommer också ansvara för myndighetsrapportering i diverse frågor och våra rutiner och driftinstruktioner både gällande vatten och avlopp. Du kommer dessutom ha en rådgivande och stöttande roll till verksamheten i frågor rörande arbetsmiljö och säkerhet.
Miljöingenjör är en nyinrättad roll där du får möjlighet att forma rollen från början!

KVALIFIKATIONER
Vi tror att du som söker är ingenjör inom relevant område, VA alternativt miljö. Du har några års arbetserfarenhet inom något av områdena. Erfarenhet av systematiskt ledningsarbete (typ kvalitetsledning, miljöledning, REVAQ) är en merit.

Rollen som miljöingenjör kräver att du har:
• Relevant högskole- eller universitetsexamen.
• Ett sinne för ordning och reda.
• Då arbetet omfattar såväl interna som externa kontakter kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper, såsom god analytisk förmåga.
• Du trivs med att själv strukturera ditt arbete och du gillar att samarbeta med andra människor med olika erfarenheter och kunskapsområden.
• God förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska är viktigt, liksom administrativ förmåga och datorvana.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hammarö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Hammarö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Miljöinspektör

Ansök    Apr 5    Hammarö kommun    Miljöinspektör
Vill du bli en del i vår växande framtidskommun? Hammarö växer och är en attraktiv boendekommun. Det ställer krav på oss som jobbar här, något som återspeglas i vårt sätt att jobba och det finns en tydlig framåtanda. Kommunen har drygt 16 000 invånare, är 54 kvadratkilometer stor och huvudorten är Skoghall. Vi är bra på mycket! Här väntar vi inte på att framtiden ska komma, vi är där och skapar den varje dag! Vi ser medarbetarna som vår viktigaste resu... Visa mer
Vill du bli en del i vår växande framtidskommun?

Hammarö växer och är en attraktiv boendekommun. Det ställer krav på oss som jobbar här, något som återspeglas i vårt sätt att jobba och det finns en tydlig framåtanda. Kommunen har drygt 16 000 invånare, är 54 kvadratkilometer stor och huvudorten är Skoghall.

Vi är bra på mycket! Här väntar vi inte på att framtiden ska komma, vi är där och skapar den varje dag! Vi ser medarbetarna som vår viktigaste resurs. Med en gemensam värdegrund och medarbetarpolicy är arbetsglädjen hos oss stor och våra medarbetare tycker att de har ett meningsfullt och viktigt arbete.


Hammarö kommun växer vilket gör att vårt tillsynsansvar är mycket viktigt. Miljö- och byggförvaltningens verksamhet bygger på ett flertal lagstiftningar bland annat miljöbalken, Livsmedelslagstiftningen samt plan- och bygglagen. Vid sidan av myndighetsrollen har förvaltningen också en viktig roll som rådgivare till företag, organisationer och enskilda hammaröbor.

ARBETSUPPGIFTER
Som miljöinspektör kommer du i huvudsak att utföra planerade kontroller av livsmedelsanläggningar. I arbetet ingår även planering, rapportskrivning och uppföljning. Andra arbetsuppgifter är att utreda klagomål, misstänkta matförgiftningar samt att ge information till livsmedelsföretagare och allmänheten.

I tjänsten ingår även kontroll av försäljning av receptfria läkemedel, tillsyn enligt tobakslagen samt tillsyn av försäljning av folköl enligt alkohollagstiftningen. Vi arbetar både i grupp, i olika tillsynsprojekt, och självständigt. Det kräver att du är bra på att samarbeta och att ta egna initiativ.

Tillträde enligt överenskommelse.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har lämplig högskole- eller universitetsutbildning inom livsmedel och miljö- och hälsoskyddsområdet, eller annan likvärdig utbildning. Du bör ha erfarenhet av att arbeta med livsmedelskontroller och har du tidigare arbetat i kommun är det meriterande. För att passa i tjänsten bör du ha goda kunskaper i livsmedelslagstiftningen (EU-förordningar och svensk lagstiftning).

Ett krav är att du har god datorvana. Eftersom tjänsten innebär samverkan i många olika forum behöver du ha en god samarbetsförmåga, gilla att ge service samt vara självgående. Som person behöver du vara trygg, strukturerad och analytisk. Du kan föra en positiv och saklig dialog med verksamhetsutövarna och samtidigt vid behov kunna ställa tydliga krav. Tjänsten kräver att du har B-körkort.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hammarö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Hammarö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Miljöinspektör

Vill du bli en del i vår växande framtidskommun? Hammarö växer och är en attraktiv boendekommun. Det ställer krav på oss som jobbar här, något som återspeglas i vårt sätt att jobba och det finns en tydlig framåtanda. Kommunen har drygt 16 000 invånare, är 54 kvadratkilometer stor och huvudorten är Skoghall. Vi är bra på mycket! Vi är bland annat Värmlands störst växande kommun sett till storlek, Sveriges tryggaste kommun, Sveriges 4:e bästa skolkommun oc... Visa mer
Vill du bli en del i vår växande framtidskommun?

Hammarö växer och är en attraktiv boendekommun. Det ställer krav på oss som jobbar här, något som återspeglas i vårt sätt att jobba och det finns en tydlig framåtanda. Kommunen har drygt 16 000 invånare, är 54 kvadratkilometer stor och huvudorten är Skoghall.
Vi är bra på mycket! Vi är bland annat Värmlands störst växande kommun sett till storlek, Sveriges tryggaste kommun, Sveriges 4:e bästa skolkommun och utsågs också till årets e-hälsokommun 2019.

Här väntar vi inte på att framtiden ska komma, vi är där och skapar den varje dag!

På Hammarö är du alltid nära. Nära vattnet, skogen, staden och naturen. Vi är även nära varandra. Det innebär också att du som medarbetare har närhet till besluten och möjlighet att påverka ditt jobb.

Vi se medarbetarna som vår viktigaste resurs. Med en gemensam värdegrund och medarbetarpolicy är arbetsglädjen hos oss stor och våra medarbetare tycker att de har ett meningsfullt och viktigt arbete.

Hammarö kommun växer vilket gör att vårt tillsynsansvar är mycket viktigt. Miljö- och byggförvaltningens verksamhet bygger på ett flertal lagstiftningar bland annat miljöbalken, Livsmedelslagstiftningen samt plan- och bygglagen. Vid sidan av myndighetsrollen har förvaltningen också en viktig roll som rådgivare till företag, organisationer och enskilda hammaröbor.

ARBETSUPPGIFTER
Miljö- och byggförvaltningen i Hammarö kommun söker en miljöinspektör. Tjänsten innebär arbete med tillsyn och prövning enligt miljöbalken. Förvaltningen har som ambition att bli en helt digital myndighet. I digitaliseringsarbetet är både ett förändrat arbetssätt och nytt tekniskt stöd nödvändigt. Ett utvecklingsarbete som vi arbetar med tillsammans.

Är du intresserad och vill arbeta med tillsyn inom miljöbalksområdet, har vi jobbet för dig. Hos oss innefattar det exempelvis tillsyn på induster, verkstäder, fordonstvättar samt enskilda avlopp. Möjlighet finns att anpassa arbetsuppgifterna utifrån ditt intresse och kompetens.

Det är ett variationsrikt arbete, vilket innebär inspektioner såväl som skriftlig rapportering och dokumentation. I yrkesrollen ingår också att ta emot inkommande ärenden samt besvara frågor från allmänheten och verksamhetsutövare. På miljö- och byggförvaltningen änvänder vi ärendehanteringssystemet Ecos2.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har lämplig högskole- eller universitetsutbildning inom miljö- och hälsoskyddsområdet. Vi ser gärna att du har goda kunskaper inom miljölagstiftning, förvaltningslag och tillsyn inom miljöbalksområdet. Erfarenhet av prövning och tillsyn enligt miljöbalken är meriterande.

Som person är du effektiv och ansvarstagande. Du har en god social kompetens som bidrar till att skapa ömsesidigt förtroende och respekt i mötet med våra verksamhetsutövare. I en rådgivande roll kan du på ett professionellt sätt förmedla information. I myndighetsrollen krävs att du har förmågan att göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa tydliga krav och ta beslut. Du är stresstålig, har en god planerings- och prioriteringsförmåga samt tar ansvar för och slutför dina uppgifter.

Då vi arbetar med myndighetsutövning är det viktigt att du har en god kommunikationsförmåga
och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Om du är van att arbeta med Office-paketet och har erfarenhet av Ecos2 är det meriterande.
Vi ser det som meriterande om du är nyfiken och modig och vill vara med och utveckla vårt arbete med digitalisering av myndighetsprocesserna.

Som medarbetare har du en mycket god samarbetsförmåga och deltar aktivt i samarbetet med dina kollegor på miljö- och byggförvaltningen och andra. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hammarö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Hammarö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Livsmedelsinspektör - vikariat

Ansök    Maj 19    Hammarö kommun    Livsmedelsinspektör
Vill du bli en del i vår växande framtidskommun? Hammarö växer och är en attraktiv boendekommun. Det ställer krav på oss som jobbar här, något som återspeglas i vårt sätt att jobba och det finns en tydlig framåtanda. Kommunen har drygt 16 000 invånare, är 54 kvadratkilometer stor och huvudorten är Skoghall. Vi är bra på mycket! Här väntar vi inte på att framtiden ska komma, vi är där och skapar den varje dag! Vi ser medarbetarna som vår viktigaste resu... Visa mer
Vill du bli en del i vår växande framtidskommun?

Hammarö växer och är en attraktiv boendekommun. Det ställer krav på oss som jobbar här, något som återspeglas i vårt sätt att jobba och det finns en tydlig framåtanda. Kommunen har drygt 16 000 invånare, är 54 kvadratkilometer stor och huvudorten är Skoghall.

Vi är bra på mycket! Här väntar vi inte på att framtiden ska komma, vi är där och skapar den varje dag! Vi ser medarbetarna som vår viktigaste resurs. Med en gemensam värdegrund och medarbetarpolicy är arbetsglädjen hos oss stor och våra medarbetare tycker att de har ett meningsfullt och viktigt arbete.


Hammarö kommun växer vilket gör att vårt tillsynsansvar är mycket viktigt. Miljö- och byggförvaltningens verksamhet bygger på ett flertal lagstiftningar bland annat miljöbalken, Livsmedelslagstiftningen samt plan- och bygglagen. Vid sidan av myndighetsrollen har förvaltningen också en viktig roll som rådgivare till företag, organisationer och enskilda hammaröbor.ARBETSUPPGIFTER
Som livsmedelsinspektör kommer du i huvudsak att utföra planerade kontroller av livsmedelsanläggningar. I arbetet ingår även planering, rapportskrivning och uppföljning. Andra arbetsuppgifter är att utreda klagomål, misstänkta matförgiftningar samt att ge information till livsmedelsföretagare och allmänheten.

Meriterande är även om du har erfarenhet av tillsyn enligt tobakslagen samt tillsyn av försäljning av folköl enligt alkohollagstiftningen. Vi arbetar både i grupp, i olika tillsynsprojekt, och självständigt. Det kräver att du är bra på att samarbeta och att ta egna initiativ.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med högskoleutbildning med inriktning mot livsmedel, exempelvis livsmedelsagronom, livsmedelsingenjör, eller annan likvärdig utbildning. Du bör ha erfarenhet av att arbeta med livsmedelskontroller och har du tidigare arbetat i kommun är det meriterande. För att passa i tjänsten bör du ha goda kunskaper i livsmedelslagstiftningen (EU-förordningar och svensk lagstiftning).

Ett krav är att du har god datorvana. Eftersom tjänsten innebär samverkan i många olika forum behöver du ha en god samarbetsförmåga, gilla att ge service samt vara självgående. Som person behöver du vara trygg, strukturerad och analytisk. Du kan föra en positiv och saklig dialog med verksamhetsutövarna och samtidigt vid behov kunna ställa tydliga krav. Tjänsten kräver att du har B-körkort.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hammarö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Hammarö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Semestervikarier till Skoghalls Bruk

Ansök    Dec 23    Stora Enso AB    Laboratorieassistent
Vi söker nu flertalet semestervikarier till flera olika tjänster inom tjänstemannasektorn på Skoghalls Bruk. Din arbetsplatsplats kommer vara Skoghalls Bruk och du kommer att arbeta i divisionen Packaging Materials. För samtliga av dessa tjänster gäller dagtidsarbete, alltså måndag – fredag ca kl 7.00 – 16.00. För sommaren 2021 söker vi semestervikarier till följande funktioner och roller: Scanning-/dokumentation- och ritningshantering till avdelning Pla... Visa mer
Vi söker nu flertalet semestervikarier till flera olika tjänster inom tjänstemannasektorn på Skoghalls Bruk. Din arbetsplatsplats kommer vara Skoghalls Bruk och du kommer att arbeta i divisionen Packaging Materials. För samtliga av dessa tjänster gäller dagtidsarbete, alltså måndag – fredag ca kl 7.00 – 16.00.
För sommaren 2021 söker vi semestervikarier till följande funktioner och roller:
Scanning-/dokumentation- och ritningshantering till avdelning Plant Data (2 tjänster)
Arbetet innebär skanning av pappersmaterial till digitala filer med metadata, samt hantering av Autocadfiler, och uttag av metadata i ritningshuvuden. Förekommer en del kontrollarbete mot papperspärmar.
Semestervik startar: 21 juni
Semestervik slutar: 8 augusti
Krav att du studerat natur eller teknik på gymnasiet och gärna fortsatt inom området på eftergymnasial nivå

Labtekniker (9 tjänster)
Arbetet innefattar kvalitetskontroll av vår producerade kartong samt att säkerställa att våra instrument är rätt kalibrerade. Även kvalitetskontroll av vår process i kartongbruket, vår massaprocess, våra utsläpp och återvinningssystemet.
Semestervik startar: 31 maj
Semestervik slutar: 29 augusti
Krav att du studerat natur eller teknik på gymnasiet och gärna fortsatt inom området på eftergymnasial nivå

Planerare Forshaga (1 tjänst)
Arbetet innefattar planering av PE-linjer i Forshaga.
Semestervik startar: 3 maj
Semestervik slutar: 5 september
Arbetstid: måndag – fredag kl 7.30 – 16.30
Vi vill att du är studerande eller har studerat inom ekonomi, logistik eller till ingenjör på eftergymnasial nivå för att arbeta i denna roll.

Supply Chain Coordinator (5 tjänster)
Arbetet innefattar att ansvara för koordinering mot stora kunder runt om i världen. Du kommer ha daglig kontakt med kunder och leverantörer av tjänster samt jobba med bearbetning, kontroll och bekräftelse av order. Du säkerställer att den operativa produktionen till kund följer överenskomna processer och ledtider.
Semestervik startar: 1 juni
Semestervik slutar: 31 augusti
Vi vill att du studerar eller har studerat på Högskola/Universitet med inriktning Industriell Ekonomi (gärna inriktning logistik), B2B, Supply Chain Management eller Sales & Marketing, alternativt har en liknande examen. Erfarenhet inom Teknik eller som Marknadsassistent är meriterande.

Production Planner (2 tjänster)
Arbetet innefattar att planera och optimera körning på kartongmaskin utifrån de order som ska produceras, att beräkna och optimera belastning av olika kundorder, uppföljning av körda order samt avstämning att produktionen följt order. Arbetet innefattar också att informera övriga vid stopp, upprätta körordning som förmedlas till andra enheter inom företaget. Leveranssäkerhet ska uppnås och maskinerna planeras för att uppnå mål på tillverkningsgrad och totalspill. Jobbet är ett produktionsnära arbete, där rollen innebär att ha daglig kontakt med fler enheter på bruket.
Semestervik startar: 1 juni
Semestervik slutar: 31 augusti
Vi vill att du studerar eller har studerat på högskola eller universitet med inriktning Produktions-, Materialplanering inom processindustrin, Produktionsteknik eller Industriell Ekonomi, alternativt har en liknande examen. Erfarenhet inom processindustrin är meriterande.

Logistic Coordinator (4 tjänster)
Arbetet innefattar transportplanering och bokning av lastbärare av färdigvaror direkt till kunder, terminaler, konverterare och hamn.
Semestervik startar: 14 juni
Semestervik slutar: 29 augusti
Vi vill att du är studerande eller har studerat på eftergymnasial utbildning inom transport, planering eller liknande.

TCS manager (1 tjänst)
Arbetet innefattar teknisk kundtjänst, du agerar som navet mellan kund och bruk.
Semestervik startar: 7 juni
Semestervik slutar: 22 augusti
Vi vill att du för denna tjänst för närvarande studerar till ingenjör på universitet eller högskola.

Kvalifikationer
Är du den vi söker? För att arbeta hos oss på Skoghalls Bruk i någon av ovan nämnda tjänster vill vi att du;
Är över 18 år (krav)
Att du för närvarande studerar eller tidigare har studerat och genomfört eftergymnasial utbildning inom något av följande eller annat relevant område;
Transport och planering
Produktionsplanering inom processindustri
Materialplanering inom processindustri
Produktionsteknik
Industriell ekonomi (gärna inriktning logistik)
B2B
Supply Chain Management
Sales & Marketing
Övriga ingenjörsutbildningar inom för tjänsten relevant område
Att du är tillgänglig och kan arbeta den arbetsperiod och de arbetstider som gäller för den/de tjänster du är intresserad utav.
Att du är flytande i svenska och engelska, både i tal och i skrift.
Att du har god systemvana, i bl.a. MS Office, samt att du har lätt att lära dig nya system.

Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande.
Du är en engagerad och driven person, som både har viljan att utvecklas och som trivs i en föränderlig miljö. Vidare tar du ansvar för att utföra dina arbetsuppgifter i enlighet med våra värderingar och sätter alltid säkerheten främst. Vi värdesätter också din förmåga att arbeta både i grupp och på egen hand samt att du har ett strukturerat arbetssätt och kontroll över dina uppgifter. En god analytisk förmåga är viktigt för att du ska kunna förutse och förstå händelser relaterade till verksamheten.
Övrig information
Vänligen skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem senast den 31 januari 2021. Rekryteringsspecialist Sarah Söder, [email protected] svarar gärna på dina frågor gällande processen. Vi vill att du bifogar ditt CV samt svarar på de urvalsfrågor som vi ställer i systemet. Du behöver alltså inte skriva och bifoga ett personligt brev för att ansöka till våra sommarjobb. Visa mindre

Stora Enso Fors Bruk söker Massalaborant , vikariat dagtid

Ansök    Apr 24    Stora Enso AB    Laborant, biologi
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade materia idag kan tillverkas av träd imorgon.Stora Enso Fors AB ingår i divisionen för förpackningskartong och fabriken ligger i Fors, ca 1,5 mil nordost om Avesta. Vid kartongbruket i Fors tillverkar vi falskartong som används till konsumentförpackn... Visa mer
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade materia idag kan tillverkas av träd imorgon.Stora Enso Fors AB ingår i divisionen för förpackningskartong och fabriken ligger i Fors, ca 1,5 mil nordost om Avesta. Vid kartongbruket i Fors tillverkar vi falskartong som används till konsumentförpackningar för bland annat livsmedel och cigaretter samt för grafiska ändamål, t.ex. vykort och bokomslag. Vi tillverkar också CTMP-massa till kartongens mittskikt. Fors bruk är en av världens största tillverkare inom produktområdet falskartong med en total årskapacitet av 410 000 ton. Antalet anställda i Fors är ca 550.Vi söker nu en massalaborant till avdelningen Laboratoriet. Anställningen är ett vikariat som gäller t.o.m. sista december 2019 med tillträde snarast enligt överenskommelse. Arbetsuppgifterna handlar i huvudsak om provtagning och analys massa.BeskrivningArbetsuppgifterna är varierande laboratorieuppgifter såsom - Hämtning av prover från massafabrik eller kartongmaskin- Analys av prover efter fastställda metod- och frekvensplaner- Rapportering av analysresultat- Ev. delta i provkörningarKvalifikationerVi önskar att du har en utbildning med teknisk eller naturvetenskaplig inriktning eller några års erfarenhet av laboratoriearbete inom massa- eller pappersindustri. B-körkort krävs. Vi ser gärna att du har erfarenhet och kunskap från laboratorieverksamhet. Du har datavana och goda kunskaper i Office-paket. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, och söker någon som är noggrann, analytisk och systematisk. Vidare så ser vi att du har lätt för att jobba tillsammans med andra samt är stresstålig.Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.Sista ansökningsdag 2019-05-03, vänligen ansök så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande. Notera att vi endast tar emot ansökningar via Stora Ensos karriärsidor. https://storaenso.taleo.net/careersection/1/jobsearch.ftl?lang=svVi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster. Vill Du veta mer är Du välkommen att kontakta:-           Hege Johansson, Gruppchef Laboratoriet, tfn 072-572 94 98, [email protected]           Heléne Åkesson, Avdelningschef Laboratoriet, tfn 070-374 04 74, [email protected] Facklig information kan lämnas av - Markus Autio, Pappers, tfn 072 – 585 27 94, [email protected] are the opportunity. Join us. https://storaenso.com/en/careersStora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Vårt mål är att ersätta icke förnybara material genom att skapa och utveckla nya produkter och tjänster som bygger på trä och andra förnybara material. Företaget har cirka 26 000 medarbetare i över 35 länder och vår omsättning 2018 uppgick till 10 miljarder EUR och det operativa rörelseresultatet till 1 MEUR.Vi har ett stort fokus på hälsa, säkerhet och miljö och som en del i anställningen så kommer du, tillsammans med övriga på företaget, att jobba aktivt med miljö och säkerhetsfrågor. Vi arbetar aktivt för att öka jämställdheten och den etniska mångfalden på arbetsplatsen och därför ser vi gärna sökanden som bidrar till detta. Visa mindre

Specialist – Wet end chemistry , Stora Enso Skoghall

Ansök    Maj 7    Stora Enso AB    Kemist
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material idag kan tillverkas av träd imorgon. Våra material är förnybara, återvinningsbara och går att återanvända. De utgör grunden för många innovativa lösningar inom förpackningar, träprodukter och biomaterial som kan användas istället för produk... Visa mer
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material idag kan tillverkas av träd imorgon. Våra material är förnybara, återvinningsbara och går att återanvända. De utgör grunden för många innovativa lösningar inom förpackningar, träprodukter och biomaterial som kan användas istället för produkter som baseras på fossila bränslen och andra icke förnybara material.Vårt mål är att ersätta icke förnybara material genom att skapa och utveckla nya produkter och tjänster som bygger på trä och andra förnybara material. Stora Enso har cirka 26 000 medarbetare i över 30 länder och är börsnoterat i Helsingfors och Stockholm. Vår omsättning 2018 uppgick till 10 miljarder EUR och det operativa rörelseresultatet till 1 MEUR.Stora Enso Skoghall AB med enheter i Skoghall och Forshaga är en av världens största tillverkare av konsumentkartong, där enheten i Forshaga PE-belägger kartong. Våra kunder använder kartongen framförallt till livsmedelsförpackningar. De två enheterna har ca 800 anställda.Avdelningen Product Development vid Skoghalls bruk söker nu en specialist inom området våtändes- och mäldkemi. Läs vidare och se om tjänsten passar in på dig!ArbetsbeskrivningI rollen som specialist ingår att självständigt och i samarbete med leverantörer och kollegor från framför allt produktionsorganisationen initiera, styra och följa upp projekt relaterade till våtändes- och mäldkemi. Du kommer att stödja produktionsorganisationen i mäldkemiska problemställningar, i rotorsaksutredningar och i frågor rörande process- och kvalitetsoptimering. Du bidrar även med mäldkemisk kompetens vid utvecklandet av nya produkter.I tjänsten ingår att medverka i brukets kemikaliestrategiarbete och att vara kontaktperson mot andra Stora Enso funktioner samt leverantörer när gäller kemikalier till våtändan. Du kommer att ansvara för att planera, utföra och följa upp fabriksförsök med t.ex. nya kemikalier och rapportera resultaten till interna intressenter. Du kommer även att bistå med din expertis i projekt och frågeställningar från andra Stora Enso enheter samt aktivt följa eller delta i extern forskning och utveckling inom ditt kompetensområde.Kvalifikationer Vi ser att du har en civilingenjörsexamen inom relevant område, exempelvis kemiteknik eller annan utbildning eller erfarenhet som kan bedömas likvärdig. Utbildning och erfarenhet av projektledning är meriterande. Du bör ha goda kunskaper inom våtändes- och mäldkemi och minst 5 års erfarenhet från forsknings-, utvecklings- eller produktionsarbete inom massa- och pappersindustrin, eller annan relevant industri. God samarbetsförmåga krävs då en stor del av arbetet utförs i projektform där du deltar eller leder arbetet. I projektgrupperna kan det ingå både externa kontakter och interna från olika delar av Stora Enso. Vi ser att du har viljan att utveckla och upprätthålla ett bra kontaktnät inom Stora Enso samt med externa parter. För att lyckas i rollen behöver du vara analytisk, lösningsfokuserad och ansvarstagande. Att du dessutom arbetar strukturerat, är drivande och har god förmåga att förmedla resultaten från projekten ser vi som en självklarhet, vilket ställer krav på att du är kommunikativ och lyhörd. Goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt och skriftligt är ett krav samt goda datakunskaper.Anställningen avser en tillsvidareanställning med startdatum så fort som möjligt eller enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan!Ansökan Sista ansökningsdag är söndag 26 maj. Välkommen med ansökan till: http://www.storaenso.com/en/careers Kontaktperson Vill du ha ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Rentzhog, Manager Product Development Skoghall, tfn: +46 (0) 70 648 31 22Fackliga företrädareUnionen, Minus Jonsson +46 70 281 25 66SI, Frida Sandin +46 72 571 47 35Ledarna, Rickard Frost +46 70-642 41 05 Visa mindre