Lediga jobb som Informatör/Kommunikatör i Hammarö

Se lediga jobb som Informatör/Kommunikatör i Hammarö. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Hammarö som finns hos arbetsgivaren.

Kommunikatör

Vill du bli en del i vår växande framtidskommun? Hammarö växer och är en attraktiv boendekommun. Det ställer krav på oss som jobbar här, något som återspeglas i vårt sätt att jobba och det finns en tydlig framåtanda. Kommunen har drygt 16 000 invånare, är 54 kvadratkilometer stor och huvudorten är Skoghall. Vi är bra på mycket! Här väntar vi inte på att framtiden ska komma, vi är där och skapar den varje dag! Vi ser medarbetarna som vår viktigaste resu... Visa mer
Vill du bli en del i vår växande framtidskommun?

Hammarö växer och är en attraktiv boendekommun. Det ställer krav på oss som jobbar här, något som återspeglas i vårt sätt att jobba och det finns en tydlig framåtanda. Kommunen har drygt 16 000 invånare, är 54 kvadratkilometer stor och huvudorten är Skoghall.

Vi är bra på mycket! Här väntar vi inte på att framtiden ska komma, vi är där och skapar den varje dag! Vi ser medarbetarna som vår viktigaste resurs. Med en gemensam värdegrund och medarbetarpolicy är arbetsglädjen hos oss stor och våra medarbetare tycker att de har ett meningsfullt och viktigt arbete.


På kommunstyrelsens förvaltning jobbar du nära de beslut som fattas i kommunen. Förvaltningens arbete består av att leda, utveckla och samordna verksamheten inom ett flertal övergripande verksamheter. Utifrån vår värdegrund, kommunens vision och mål har vi som uppgift att stödja kommunens verksamhet och politiker med uppgifter och underlag för att skapa framtidens Hammarö.

På kommunikationsavdelningen blir du en del av HR, kommunikation och lön och arbetar tillsammans med tre andra kommunikatörer för att stärka kommunikationen under tiden som den fjärde är på föräldraledighet.


ARBETSUPPGIFTER
På kommunikation kommer du både jobba med kommunens löpande arbete men också med specifika projekt och utvecklingsarbeten. Du kommer stötta upp i det dagliga arbetet med att planera och producera intressant innehåll för vår webb och sociala medier som bidrar till att öka kännedomen om vår kommun, vision, värdegrund och arbete med agenda 2030.

Under 2022 kommer fokus att ligga på att utveckla vårt intranät. Du kommer vara delaktig i att driva processen framåt gällande innehåll och struktur tillsammans med våra andra kommunikatörer och webbredaktörer.

Vi är en kommun som växer och med stark framåtanda är du med och stöttar upp kommunikationen kring våra utvecklings- och byggprojekt som bland annat omfattar nya skolbyggen och en plan för en framtida simhall.
Om du tycker att utveckling är kul så har du verkligen hittat rätt. Här får du en chans att växa i din roll!


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en relevant akademisk examen inom kommunikation och gärna några års erfarenhet från operativt kommunikationsarbete.

Du ska vara självgående och utifrån övergripande mål ta eget ansvar för arbetsuppgifter som leder verksamheten framåt. Du är lösningsfokuserad, gillar att samverka med andra och vågar prova nya vägar. Du tar initiativ och ansvar och du levererar. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Om du är bra på att fotografera och filma så är det ett plus.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hammarö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Hammarö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Kommunikationsansvarig

På Hammarö är du alltid nära. Nära vattnet, skogen, staden och naturen. Vi är även nära varandra. Hammarö är en attraktiv boendekommun. Vi vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Kommunen har drygt 16 000 invånare och huvudorten är Skoghall. Med 54 kvadratkilometer är vi till ytan en av Sveriges minsta kommuner, vilket gör att det alltid är nära till naturen såväl som till kommunens service. Hammarö kommun växer, har goda resultat och bra ver... Visa mer
På Hammarö är du alltid nära. Nära vattnet, skogen, staden och naturen. Vi är även nära varandra.

Hammarö är en attraktiv boendekommun. Vi vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Kommunen har drygt 16 000 invånare och huvudorten är Skoghall. Med 54 kvadratkilometer är vi till ytan en av Sveriges minsta kommuner, vilket gör att det alltid är nära till naturen såväl som till kommunens service. Hammarö kommun växer, har goda resultat och bra verksamheter med stolt personal.

För att skapa en bra miljö för Hammaröbor samarbetar vi och sätter alltid invånaren i centrum. Vi söker dig som vill vara med på resan att forma framtidens Hammarö och skapa förutsättningar för att våra Hammaröbor ska trivas. Att kunna bo, leva och andas ut.

På Hammarö väntar vi inte på att framtiden ska komma, vi är där och skapar den varje dag.

På kommunstyrelsens förvaltning jobbar du nära besluten som tas i kommunen. Förvaltningens arbete består av att leda, utveckla och samordna verksamheten inom övergripande områden. Med fötterna i vår värdegrund och blicken mot Hammarö kommuns vision har vi som uppgift att stödja kommunens verksamheter och politiken med det underlag som behövs för att skapa framtidens Hammarö.ARBETSUPPGIFTER
I din roll som kommunikationsansvarig ingår att samordna, utveckla och driva kommunens interna och externa kommunikation tillsammans med medarbetare, politiker samt övriga samarbetspartners. Du kommer att vara en viktig länk i vår strävan att profilera Hammarö som en attraktiv kommun att leva, verka och arbeta i.

Som kommunikationsansvarig i vår kommun arbetar du inom ett brett arbetsområde, nära både kollegor och invånare. Det är viktigt att du är flexibel, kan planera och hantera många olika situationer. Du är med från start till slutprodukt och behöver därför jobba både strategiskt och operativt med följande huvudsakliga uppgifter:
• Strategisk kommunikationsplanering
• Omvärldsbevakning - mediakontakter
• Utveckla och vårda Hammarö kommuns varumärke
• Kriskommunikation vid händelser
• Utveckla kommunens hemsida, intranät och sociala medier
• Delta i och leda projekt


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en högskoleexamen inom kommunikations- och medievetenskap alternativt motsvarande utbildning som bedöms som relevant för rollen. Erfarenhet av att självständigt driva strategiskt kommunikationsarbete inom eller med politisk styrd organisation är också värdefullt. Det är meriterande om du har arbetat med varumärkesfrågor.

Som person är du kommunikativ, strukturerad och tydlig. Eftersom rollen innebär mycket samverkan och kontaktytor är det viktigt att du är öppen, samarbetsorienterad och prestigelös. Du arbetar proaktivt och långsiktigt med strategisk planering samtidigt som du har god förmåga att nå konkreta resultat. Du är kreativ och inspirerar till att ta nya kliv i utvecklingen för att nå resultat och har förmåga att skapa engagemang. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hammarö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Hammarö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre