Lediga jobb som Industriell tillverkning i Hammarö

Se lediga jobb som Industriell tillverkning i Hammarö. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Hammarö som finns hos arbetsgivaren.

Mekaniker

Ansök    Feb 6    Wijks Däckcenter AB    Fordonsmontör
Verkstadsplats, med däckmontering och hjulinställning och bilverkstad. Driftig och snabbtänkt, bra på att hantera stressiga situationer med bra kundbemötande. Bil mekanik och undersökning bilar, Däckmontering, hjulinställningar och diverse verkstadsjobb. Visa mer
Verkstadsplats, med däckmontering och hjulinställning och bilverkstad. Driftig och snabbtänkt, bra på att hantera stressiga situationer med bra kundbemötande.
Bil mekanik och undersökning bilar, Däckmontering, hjulinställningar och diverse verkstadsjobb. Visa mindre

Förtältsmontör/Verkstad

Vi söker montör av åretrunt tält till husvagn och husbil sommartid. Vintertid på verkstad och lagerarbete på Husvagnspoolen. Montörjobbet är mellan April och September/oktober, väderberoende. Inom och även utanför värmland. Det kan även innebära att sova borta upp till 30 nätter på en säsong. Vintertid så blir det verkstads och lagerarbete på Hammarö hos Husvagnspoolen och Tältvärlden BE körkort är meriterande för detta arbete. Visa mer
Vi söker montör av åretrunt tält till husvagn och husbil sommartid.
Vintertid på verkstad och lagerarbete på Husvagnspoolen.
Montörjobbet är mellan April och September/oktober, väderberoende. Inom och även utanför värmland. Det kan även innebära att sova borta upp till 30 nätter på en säsong.
Vintertid så blir det verkstads och lagerarbete på Hammarö hos Husvagnspoolen och Tältvärlden
BE körkort är meriterande för detta arbete. Visa mindre

Operatör CTMP

Ansök    Sep 27    Stora Enso AB    Processoperatör, kvarn
Är du intresserad av processteknik, vill du jobba skift och ingå i ett härligt gäng med kollegor? Just nu söker vi en operatör till vår massaproduktion. I den här rollen ingår du i ett dynamiskt team på Skoghalls bruk och du rapporterar till driftchef. Arbetsplats för ett bättre klimat. Varje dag. Som operatör på CTMP är du tillsammans med din kollega ansvarig för att den dagliga driften på CTMP utförs på ett effektivt och säkert sätt. I rollen följer oc... Visa mer
Är du intresserad av processteknik, vill du jobba skift och ingå i ett härligt gäng med kollegor? Just nu söker vi en operatör till vår massaproduktion.
I den här rollen ingår du i ett dynamiskt team på Skoghalls bruk och du rapporterar till driftchef.
Arbetsplats för ett bättre klimat. Varje dag.
Som operatör på CTMP är du tillsammans med din kollega ansvarig för att den dagliga driften på CTMP utförs på ett effektivt och säkert sätt.
I rollen följer och arbetar du för att avdelningen och Skoghalls verksamhetsmål, tillståndsgränser och riktvärden avseende produktion, miljö, och kvalitet uppfylls. Arbetet kan ibland vara fysiskt och du har tillsammans med dina kollegor ett ansvar för att produktionen utförs på ett optimalt sätt. Allt för att uppnå givna mål så att uppstart, nedkörning eller avställning av olika delar inom ansvarsområdet sker på ett säkert sätt.
Här är några av de dagliga arbetsuppgifterna:
· Processövervakning som i huvudsak utförs från manöverrum
· Kontinuerlig rondering där du utför förebyggande operatörsunderhållsarbete för att identifiera och avhjälpa brister och på så sätt säkerställa effektiv drift
· Aktivt delta i förbättringsarbeten som rör produktionen
Hos oss är säkerheten A och O, därför är det viktigt att du aktivt värnar om denna både för dig själv och dina kollegor.
Vem söker vi?
Vi söker dig som har teknisk gymnasieexamen eller eftergymnasial utbildning från Yrkeshögskola inom exempelvis processteknik, driftteknik eller annan teknisk utbildning. Du har god process-, och datorvana, hanterar svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift.
För att trivas och lyckas i den här rollen är det viktigt att du är en lagspelare som trivs med att samarbeta och du motiveras av och tar dig gärna an utmaningar med ett starkt lösningsfokus.
Som person är du driven, engagerad och har ett stort tekniskt intresse. Eftersom du kommer att jobba med en viss del underhållsarbete så är det meriterande om du har kunskap och erfarenhet av detta samt inom automation. Vi värdesätter även om du har arbetslivserfarenhet som processoperatör.
Då tjänsten innebär skiftgång via kontinuerligt 3-skift är det en förutsättning att du trivs med och har möjlighet att jobba på ett schema som spänner över dygnets alla timmar.
Vad vi erbjuder
Hos oss blir du en del i vår mångfaldsfrämjande arbetskultur som hjälper dig att utforska nya perspektiv och att utvecklas professionellt. Du kommer att tillsammans med dina kollegor bidra till en mer hållbar värld, eftersom vi tror att allt som görs av fossilbaserade material idag kan göras av ett träd imorgon. För att hålla dig säker på arbetet stöttar vi ditt fysiska och psykiska välbefinnande. Har du rätt värderingar, så kommer du med rätt förutsättningar att bygga förtroende och därmed bli en bra CTMP-operatör.
Hur kan du ansöka till denna tjänst?
Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, ansök därför så snart som möjligt, dock senast den 31 oktober. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Rekryterande chefer Anders Waller, 070-28 258 07, [email protected] svarar gärna på dina frågor. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.
Kom och jobba i The renewable materials company!
Stora Enso är del i den globala bioekonomin och en ledande leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper, samt en av världens största privata skogsägare. Vi är övertygade om att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd i morgon. Vi har cirka 22?000 medarbetare.

Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.


Se våra filmer: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t
https://www.youtube.com/watch?v=zttNKT_vZaM Visa mindre

Svetsare för resejobb

Vi söker en svetsare med erfarenhet inom konstruktion,grovplåt för behovsanställning som behärskar Mig/mag samt mma svetsning.Jobbet kräver att du kan göra dig förstådd i engelska i tal och skrift då jobben till mestadels är i EMEA området(europa,mellanöstern,afrika)även syd amerika och asien förekommer.Du måste vara nogrann i ditt arbete då vi i huvudsak jobbar med tung lyftutrustning samt en del mekaniska arbeten förekommer. körkort klass B är ett krav... Visa mer
Vi söker en svetsare med erfarenhet inom konstruktion,grovplåt för behovsanställning som behärskar Mig/mag samt mma svetsning.Jobbet kräver att du kan göra dig förstådd i engelska i tal och skrift då jobben till mestadels är i EMEA området(europa,mellanöstern,afrika)även syd amerika och asien förekommer.Du måste vara nogrann i ditt arbete då vi i huvudsak jobbar med tung lyftutrustning samt en del mekaniska arbeten förekommer. körkort klass B är ett krav Visa mindre

Operatör Fiber

Är du intresserad av processteknik, sugen på att jobba skift samt ingå i ett härligt gäng med kollegor? Just nu söker vi operatörer till vår massaproduktion inom fiber. I den här rollen ingår du i ett dynamiskt team på Skoghalls bruk och du rapporterar till driftchef. Arbetsplats för ett bättre klimat. Varje dag. Som operatör på sektion Fiber/CTMP är du ansvarig för att den dagliga driften av kokeri, blekeri eller CTMP utförs på ett effektivt och säkert s... Visa mer
Är du intresserad av processteknik, sugen på att jobba skift samt ingå i ett härligt gäng med kollegor? Just nu söker vi operatörer till vår massaproduktion inom fiber.
I den här rollen ingår du i ett dynamiskt team på Skoghalls bruk och du rapporterar till driftchef.
Arbetsplats för ett bättre klimat. Varje dag.
Som operatör på sektion Fiber/CTMP är du ansvarig för att den dagliga driften av kokeri, blekeri eller CTMP utförs på ett effektivt och säkert sätt.
I rollen följer och arbetar du för att avdelningen och Skoghalls verksamhetsmål, tillståndsgränser och riktvärden avseende produktion, miljö, och kvalitet uppfylls. Arbetet kan ibland vara tungt och du har tillsammans med dina kollegor ett ansvar för att produktionen utförs på ett optimalt sätt. Allt för att uppnå givna mål så att uppstart, nedkörning eller avställning av olika delar inom ansvarsområdet sker på ett säkert sätt.
Här är några av de dagliga arbetsuppgifterna:
Processövervakning som i huvudsak utförs från manöverrum
Kontinuerlig rondering där du utför förebyggande operatörsunderhållsarbete för att identifiera och avhjälpa brister och på så sätt säkerställa effektiv drift
Externa kontakter som består av kunder, leverantörer för utrustning och verktyg samt för formfiberteknik
Aktivt delta i förbättringsarbeten som rör produktionen


Hos oss är säkerheten A och O, därför är det viktigt att du aktivt värnar om denna både för dig själv och dina kollegor.
Vem söker vi?
Vi söker dig som har teknisk gymnasieexamen eller eftergymnasial utbildning från Yrkeshögskola inom exempelvis processteknik, driftteknik eller annan teknisk utbildning. Du har god process-, och datorvana, hanterar svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift.
För att trivas och lyckas i den här rollen är det viktigt att du är en lagspelare som trivs med att samarbeta och du motiveras av och tar dig gärna an utmaningar med ett starkt lösningsfokus.
Som person är du driven, engagerad och har ett stort tekniskt intresse. Eftersom du kommer att jobba med underhållsarbete så är det meriterande om du har kunskap och erfarenhet av detta samt inom automation. Vi värdesätter även om du har arbetslivserfarenhet som processoperatör. Då tjänsten innebär skiftgång via kontinuerligt 3-skift är det en förutsättning att du trivs med och har möjlighet att jobba på ett schema som spänner över dygnets alla timmar.
Vad vi erbjuder
Hos oss blir du en del i vår mångfaldsfrämjande arbetskultur som hjälper dig att utforska nya perspektiv och att utvecklas professionellt. Du kommer att tillsammans med dina kollegor bidra till en mer hållbar värld, eftersom vi tror att allt som görs av fossilbaserade material idag kan göras av ett träd imorgon. För att hålla dig säker på arbetet stöttar vi ditt fysiska och psykiska välbefinnande. Har du rätt värderingar, så kommer du med rätt förutsättningar att bygga förtroende och därmed bli en bra Fiberoperatör.
Hur kan du ansöka till denna tjänst?
Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, ansök därför så snart som möjligt, dock senast den 8 januari. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Rekryterande chefer Anders Waller, 070-28 258 07, [email protected] och Lisbeth Grundel,
073- 15 089 89, [email protected] svarar gärna på dina frågor om positionen. Frågor om processen kan ställas till Rekryteringsspecialist Jessica Barse, [email protected]. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.
Kom och jobba i The renewable materials company!
Stora Enso är del i den globala bioekonomin och en ledande leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper, samt en av världens största privata skogsägare. Vi är övertygade om att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd i morgon. Vi har cirka 22?000 medarbetare.
Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.
Se våra filmer: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t
https://www.youtube.com/watch?v=zttNKT_vZaM Visa mindre

Operatörer till sektionen Lut, energi och miljö på Skoghalls bruk

Har du ett stort tekniskt intresse och är en flexibel och positiv person som gärna jobbar i team? Vill du jobba i en välskött organisation med tydliga mål och högt säkerhetstänk? Då kan detta vara jobbet för dig! Vi söker nu Operatörer till Indunstningen och Mixeri/mava på sektionen Lut, Energi och Miljö på Skoghalls Bruk. Låter det spännande? Läs vidare och se om detta kan vara en intressant nästa utmaning för dig! Karriär för ett bättre klimat. Varje dag... Visa mer
Har du ett stort tekniskt intresse och är en flexibel och positiv person som gärna jobbar i team? Vill du jobba i en välskött organisation med tydliga mål och högt säkerhetstänk? Då kan detta vara jobbet för dig! Vi söker nu Operatörer till Indunstningen och Mixeri/mava på sektionen Lut, Energi och Miljö på Skoghalls Bruk. Låter det spännande? Läs vidare och se om detta kan vara en intressant nästa utmaning för dig!
Karriär för ett bättre klimat. Varje dag.
Vi söker nu Operatörer till sektionen Lut, energi och miljö som vill vara en del av vårt operationsteam. På Lut, Energi och Miljö har du som operatör ansvar för att se till den dagliga driften av de fyra sektionerna: Sodapannan, Indunstning, Mava/mixeriet och Mottryckskraftpannor utförs på ett effektivt och säkert sätt. Arbetsuppgifterna består främst av processövervakning över Indunstning eller Mava/Mixeri, samt förbättringsarbete som utförs i huvudsak från manöverrum. Rondering är också en del av det dagliga arbetet. I rollen är det viktigt att hitta eventuella fel snabbt, samt avhjälpa och utföra förebyggande underhållsarbete. Du har tillsammans med dina kollegor ansvar för att produktionen utförs på ett optimalt sätt för att uppnå givna mål. Rollen innefattar också att uppstart, nedkörning eller avställning av olika delar inom ansvarsområdet sker på ett säkert sätt. Som Operatör kommer du att samarbeta med skiftledare, ingenjörer och underhållspersonal, för att tillsammans lösa problem och optimera produktionen.
Du kommer vara placerad på Skoghalls bruk i Karlstad. Du kommer arbeta i divisionen Packaging materials och rapportera till Driftchef för ditt arbetsområde.
Stora Enso Skoghall AB med enheter i Skoghall och Forshaga är en av världens största tillverkare av konsumentkartong. Våra kunder använder kartongen framförallt till livsmedelsförpackningar. De två enheterna har ca 800 anställda.
Vem söker vi?
Vi söker en person som har stort intresse för teknik och har en YH-utbildning med inriktning mot driftteknik eller processteknik. Du har med fördel jobbat i likande processer under några år med ett stort intresse för processer, samt ett högt säkerhetsfokus. För att klara av jobbet måste du dessutom ha goda IT-kunskaper samt behärska både svenska och engelska, i tal och skrift. Det är viktig att du är en bra teamspelare som är flexibel och gillar nya utmaningar. Du är driven och vill utvecklas inom Stora Enso. Du gillar att lösa problem och är trygg i att kunna agera självständigt i dina beslut. Då tjänsten innebär skiftgång så är det en förutsättning att du som söker kan jobba obekväm arbetstid. Tjänsten är en tillsvidareanställning och arbetstiden är förlagd till kontinuerligt 3-skift som pågår hela året.
Vad vi erbjuder
Hos oss blir du en del i vår mångfaldsfrämjande arbetskultur som hjälper dig att utforska nya perspektiv och att utvecklas professionellt. Du kommer att tillsammans med dina kollegor bidra till en mer hållbar värld, eftersom vi tror att allt som görs av fossilbaserade material idag kan göras av ett träd imorgon. För att hålla dig säker på arbetet stöttar vi ditt fysiska och psykiska välbefinnande. På brukets område finns också ett gym som de anställda kan utnyttja.


Hur kan du ansöka till denna tjänst?
Du kan endast skicka in din ansökan till oss via vårt rekryteringssystem. Då vi går igenom ansökningar löpande hoppas vi höra ifrån dig så snart som möjligt, men senast 13 december 2022. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem. Vi genomför även drogtester.
Beroende av tjänst kan det hända att vi bjuder in dig till vårt videointervjuverktyg och/eller ber dig göra tester. Vår rekryteringsprocess kan också innefatta andra aktiviteter inför anställning, såsom bakgrundkontroll, referenstagning och hälsotest såväl som drogtest. Om du vill veta mer om vår rekryteringsprocess, besök vår karriärsida.
Om du har frågor, tveka inte att höra av dig till vår Rekryteringsspecialist Matilda Bernthson, [email protected]. Hon hjälper gärna till!
Vill du ha ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Mikael Malm, [email protected] eller Per-Gunnar Karlsson [email protected].
Facklig kontaktperson: Johan Ramström, [email protected]
Kom och jobba i The renewable materials company!
Stora Enso är del i den globala bioekonomin och en ledande leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper, samt en av världens största privata skogsägare. Vi är övertygade om att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd i morgon. Vi har cirka 22?000 medarbetare.
Divisionen Packaging Materials har ambitionen att vara världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa förnybara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Genom att tillgodose behov hos dagens miljömedvetna konsumenter, hjälper vi kunder och varumärkesägare att hitta det bästa förpackningsmaterialet och ersätta fossilbaserade material med förnybara och återvinningsbara alternativ med lågt klimatavtryck. Vårt breda urval av barriärbeläggningar möjliggör design och optimering av förpackningar för olika krävande användningsområden inom konsumentprodukter och industriella förpackningar.
Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder. Visa mindre

Däckskiftare - Hammarö, Karlstad

Om jobbet Känner du att du är redo för nästa steg i karriären? Vi söker en kille eller tjej som vill jobba som däckskiftare hos vår kund i Hammarö. Har du ett intresse för bilar och vill arbeta som däckskiftare? Just nu söker vi dig som gillar att arbeta fysiskt. Jobbet kommer innebära att du kommer få skifta däcken på ett noggrant och ansvarsfullt sätt. Tvätta samt lagra däcken på kundens däckhotell på ett organiserat sätt. Om du har erfarenhet av att bal... Visa mer
Om jobbet
Känner du att du är redo för nästa steg i karriären? Vi söker en kille eller tjej som vill jobba som däckskiftare hos vår kund i Hammarö.
Har du ett intresse för bilar och vill arbeta som däckskiftare? Just nu söker vi dig som gillar att arbeta fysiskt. Jobbet kommer innebära att du kommer få skifta däcken på ett noggrant och ansvarsfullt sätt. Tvätta samt lagra däcken på kundens däckhotell på ett organiserat sätt. Om du har erfarenhet av att balansera däck så kan även detta ingå i dina uppgifter.
Arbetsuppgifter
Du jobbar i lag tillsammans med en kollega och dina främsta arbetsuppgifter kommer vara att kontrollera, skifta, tvätta, ställa undan och smörja däck.

Vi söker dig som
Vill jobba med kroppen i ett högt tempo under en begränsad tidsperiod.
Innehar B- körkort
Talar svenska flytande, då det används i mötet med kunder

Som person är du:
Flexibel
Samarbetsvillig
Noggrann

Det är mediterande om du har tidigare erfarenhet av däckskifte och en god fysik då arbetet är fysisk ansträngande.

Övrig information
Omfattning: Heltid, tidsbegränsad anställning
Placering: Hammarö


Om oss:
Är du redo för nya utmaningar?
Det är vi som är Simplex. Framtidens bemanningsföretag med siktet inställt på utveckling. Det är precis vad vi vill skapa, utveckling för företag och människor. Med rätt person, på rätt plats skapas nytta för alla parter. Idag ser ni våra konsulter köra truck på terminaler, leverera pallar med tunga fordon, leda logistiken på byggarbetsplatser eller packa orders på lager. Men det är bara en liten del av vad vi erbjuder... Hos oss arbetar människor som vill framåt och som driver på logistiken i hela Sverige. Svårare eller enklare behöver det inte vara.
Vi, tillsammans med våra många kollegor jobbar varje dag för att våra kunders verksamhet ska fungera oavsett årstid, volym eller utmaning.


Är du redo för nästa steg i karriären, öppnar vi dörren till nya möjligheter. Vårt mål är att ta vara på varje individs unika kompetens och förädla med erfarenheter. Hos oss på Simplex finns inga gränser, din ambitionsnivå och dina målsättningar präglar vart vi kan nå tillsammans.
Sedan 2014 har vi levt efter samma mantra och idag är vi över 500 medarbetare.


Välkommen till Simplex! Visa mindre

Däckskiftare - Hammarö, Karlstad

Om jobbet Känner du att du är redo för nästa steg i karriären? Vi söker en kille eller tjej som vill jobba som däckskiftare hos vår kund i Hammarö. Har du ett intresse för bilar och vill arbeta som däckskiftare? Just nu söker vi dig som gillar att arbeta fysiskt. Jobbet kommer innebära att du kommer få skifta däcken på ett noggrant och ansvarsfullt sätt. Tvätta samt lagra däcken på kundens däckhotell på ett organiserat sätt. Om du har erfarenhet av att bal... Visa mer
Om jobbet
Känner du att du är redo för nästa steg i karriären? Vi söker en kille eller tjej som vill jobba som däckskiftare hos vår kund i Hammarö.
Har du ett intresse för bilar och vill arbeta som däckskiftare? Just nu söker vi dig som gillar att arbeta fysiskt. Jobbet kommer innebära att du kommer få skifta däcken på ett noggrant och ansvarsfullt sätt. Tvätta samt lagra däcken på kundens däckhotell på ett organiserat sätt. Om du har erfarenhet av att balansera däck så kan även detta ingå i dina uppgifter.
Arbetsuppgifter
Du jobbar i lag tillsammans med en kollega och dina främsta arbetsuppgifter kommer vara att kontrollera, skifta, tvätta, ställa undan och smörja däck.

Vi söker dig som
Vill jobba med kroppen i ett högt tempo under en begränsad tidsperiod.
Innehar B- körkort
Talar svenska flytande, då det används i mötet med kunder

Som person är du:
Flexibel
Samarbetsvillig
Noggrann

Det är mediterande om du har tidigare erfarenhet av däckskifte och en god fysik då arbetet är fysisk ansträngande.

Övrig information
Omfattning: Heltid, tidsbegränsad anställning
Placering: Hammarö


Om oss:
Är du redo för nya utmaningar?
Det är vi som är Simplex. Framtidens bemanningsföretag med siktet inställt på utveckling. Det är precis vad vi vill skapa, utveckling för företag och människor. Med rätt person, på rätt plats skapas nytta för alla parter. Idag ser ni våra konsulter köra truck på terminaler, leverera pallar med tunga fordon, leda logistiken på byggarbetsplatser eller packa orders på lager. Men det är bara en liten del av vad vi erbjuder... Hos oss arbetar människor som vill framåt och som driver på logistiken i hela Sverige. Svårare eller enklare behöver det inte vara.
Vi, tillsammans med våra många kollegor jobbar varje dag för att våra kunders verksamhet ska fungera oavsett årstid, volym eller utmaning.


Är du redo för nästa steg i karriären, öppnar vi dörren till nya möjligheter. Vårt mål är att ta vara på varje individs unika kompetens och förädla med erfarenheter. Hos oss på Simplex finns inga gränser, din ambitionsnivå och dina målsättningar präglar vart vi kan nå tillsammans.
Sedan 2014 har vi levt efter samma mantra och idag är vi över 500 medarbetare.


Välkommen till Simplex! Visa mindre

Semestervikarier produktion, underhåll och labb, Skoghall och Forshaga

Ansök    Nov 16    Stora Enso AB    Processoperatör, papper
Vill du bidra till en mer hållbar värld samtidigt som du får meriterande arbetslivserfarenhet för framtiden? Som semestervikarie har du en betydande roll i vår verksamhet, och vi tror att du för att må bra på arbetet sätter säkerheten främst och får ta eget ansvar samtidigt som du har kul med dina kollegor. Om du tilltalas av detta tycker vi att du ska söka dig till oss för sommaren 2023. Karriär för ett bättre klimat. Varje dag. Vi söker för sommaren 20... Visa mer
Vill du bidra till en mer hållbar värld samtidigt som du får meriterande arbetslivserfarenhet för framtiden? Som semestervikarie har du en betydande roll i vår verksamhet, och vi tror att du för att må bra på arbetet sätter säkerheten främst och får ta eget ansvar samtidigt som du har kul med dina kollegor. Om du tilltalas av detta tycker vi att du ska söka dig till oss för sommaren 2023.
Karriär för ett bättre klimat. Varje dag.
Vi söker för sommaren 2023 flertalet semestervikarier till flera olika roller på Skoghalls bruk och Forshaga buk. De olika tjänsterna med respektive ansvar och uppgifter specificeras längre ner. Din arbetsplats kommer antingen vara Skoghalls bruk eller Forshaga bruk och du kommer arbeta i divisionen Packaging Materials.
Om tjänsterna
För sommaren 2023 söker vi semestervikarier till följande roller och avdelningar på Skoghalls bruk:
Operatör?till avdelning?Kartong?(EB, KM7, KM8)
Arbete på våra kartongmaskiner innebär att du?får arbeta med processövervakning som i huvudsak utförs från manöverrum, men även?rondering?ingår i det dagliga arbetet.?Dina arbetsuppgifter?kan?bla?innefatta?provtagning av kartong.?På avdelningen EB arbetare du med?emballeringen eller utlastningen.
Operatör till?Renseri
Dina arbetsuppgifter innefattar?att?hantera mycket ved och flis till vårt renseri, i huvudsak hanteras dessa material med tunga fordon.
Labb
Arbetet innefattar kvalitetskontroll av vår producerade kartong samt?att?säkerställa att våra instrument är rätt kalibrerade.?Även?kvalitetskontroll av vår process i kartongbruket,?vår massaprocess,?våra utsläpp?och återvinningssystemet.
Förrådsbiträde
Dina arbetsuppgifter innefattar att?vara en?viktig del i det dagliga logistikflödet med in-och utleveranser?till bruket samt?att?arbeta med materialhantering av ca 35?000 artiklar och?att?ge ett operativt stöd?till kollegor som behöver material till sin produktion.
Mekaniker och Automationstekniker till avdelning?Underhåll
Dina arbetsuppgifter innefattar?att som?mekaniker på fiberlinjen,?lut-energi-miljö?eller på kartongmaskin KM8 få arbeta mycket med?övervakning av produktion?och?göra?justeringar som krävs?för att produktionen ska flyta på så bra som möjligt.
Smörjare och FU-tekniker till avdelning?Underhåll
Du kommer att arbeta med att säkerställa tillgängligheten på fabriken och förstå grunderna i det förebyggande underhållet. Detta kan innefatta att utföra vibrationsmätning och analys, jobba med att samla in mätdata samt utreda och rapportera statusen på maskiner.
Fastighetstekniker
Som Fastighetstekniker säkerställer du skötsel och reparationer av tekniska installationer i och runt fastigheter såsom VS, HVAC, sprinkler, brandlarm, kameror, lampbyten osv.
Mixeri/Mava
Huvuduppgiften är att ta processprover och sköta beställning samt mottagande av förbrukningsvaror och kemikalier. Du sköter även om processlokalerna med enklare renhållning.
För sommaren 2023 söker vi semestervikarier till följande roller och avdelningar på Forshagas bruk:
Operatör till PE Beläggning och Efterbearbetning
Som operatör på?PE beläggningen?kommer du?att arbeta?på någon av våra beläggnings- och efterbearbetningsmaskiner. Du arbetar?i ett arbetslag med varierande arbetsuppgifter, alltifrån förberedande av kartongrullar till slutemballering av förpackningsmaterial.
Truckförare till PE Beläggning
Som truckförare på PE beläggningen?kommer du?att?lasta och lossa gods?samt kontrollera yttre produktkvalitet så att vi säkerställer leverans till kund med hög kvalitet och skadefria produkter. I arbetsuppgifterna ingår även att hålla fordon och kringutrustning i ett funktionellt och ordentligt skick.
Vem söker vi?
Du är en engagerad och driven person, som både har viljan att utvecklas och trivs i en föränderlig miljö. Vidare tar du ansvar för att utföra dina arbetsuppgifter i enlighet med våra värderingar och sätter alltid säkerheten främst. Det är också viktigt att du är en person med förmåga att arbeta både på egen hand och i grupp samt att du ställer upp för dina kollegor.
Färdigheter och kvalifikationer som vi tror att du har:
Att du är över 18 år
Att du har önskvärd studiebakgrund. Med detta menas att du har en fullständigt genomförd gymnasial utbildning med godkända betyg från något av följande:Teknikprogrammet, Naturvetarprogrammet, El- och energiprogrammet, Industritekniska programmet eller Fordon- och transportprogrammet alternativt att du har en påbörjad eller fullständigt genomförd utbildning med godkända betyg från något av följande: Processutbildning/ KTC, Driftteknikerutbildning/Folkuniversitetet , Automation/ KTC eller annan för rollen relevant YH-/högskole-/universitetsutbildning
Att du är tillgänglig för arbete semesterperioden maj/juni-aug/sep.
Att du är flytande i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Ytterligare färdigheter och kvalifikationer som är fördelaktiga i denna roll:
Om du har tidigare erfarenhet från arbete i produktionsmiljö, gärna processindustri
Om du har truck- och eller traverskort
Om du har erfarenhet av truckkörning
Om du är i början av dina studier och ser positivt på att återvända som semestervikarie flera somrarHur kan du ansöka till denna tjänst?
Vänligen skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 31 januari 2023. Vi tar endast emot ansökningar som skickas via vårt rekryteringssystem. För den här tjänsten räcker det med att du bifogar CV och svarar på ställda urvalsfrågor.
Beroende av tjänst kan det hända att vi bjuder in dig till vårt videointervjuverktyg och/eller ber dig göra tester. Vår rekryteringsprocess kan också innefatta andra aktiviteter inför anställning, såsom bakgrundkontroll, referenstagning och hälsotest såväl som drogtest. Om du vill veta mer om vår rekryteringsprocess, besök vår karriärsida.
Om du har frågor, tveka inte att höra av dig till Rekryteringsteamet, [email protected]. Vi hjälper gärna till!
Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder. Visa mindre

Är du händig med B-körkort? Då söker vi dig!

Beskrivning Till vår kund söker vi nu dig som är händig, praktiskt lagd och som har körkort B (manuell) till ett spännande och rörligt arbete! Du erbjuds en självständig roll i ett stort, spännande projekt som pågår under flera år, och du erhåller god fast lön, bonus och arbetsbil!  Arbetsuppgifter Vår kund genomför elmätarbyten runt om i landet. Vi söker därav personer som kan och vill arbeta med detta under en längre tid. Du kommer att arbeta självst... Visa mer
Beskrivning
Till vår kund söker vi nu dig som är händig, praktiskt lagd och som har körkort B (manuell) till ett spännande och rörligt arbete! Du erbjuds en självständig roll i ett stort, spännande projekt som pågår under flera år, och du erhåller god fast lön, bonus och arbetsbil! 

Arbetsuppgifter
Vår kund genomför elmätarbyten runt om i landet.

Vi söker därav personer som kan och vill arbeta med detta under en längre tid. Du kommer att arbeta självständigt och erhålla en arbetsbil för att åka runt för att genomföra elmätarbyten enligt tidplan. För uppgiften har du tillgång till handdator där du erhåller och rapporterar arbetsordrar.

Projektet spänner över mellersta samt Västsverige. På sikt kan även arbete på andra orter komma att bli aktuella. Du utgår hemifrån alternativt från boendet som tillhandahålls på arbetsorten. När du arbetar på annan ort står vi för reskostnad, boende och traktamente. Arbetstider är rotation onsdag-onsdag varannan vecka, omfattning heltid; Lön: enligt avtal; Start: beräknas att starta i augusti. Projektet pågår i flera år. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som trivs med ett självständigt arbete, kan ta ansvar och har ett B-körkort för manuell bil. Det är viktigt att du är praktiskt lagd och har verktygsvana. Har du praktisk utbildning är det meriterande. Utbildning eller erfarenhet inom el eller annat teknikområde är meriterande men ej ett krav. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.  

Svenska och Engelska i både tal och skrift är ett krav.

Villkor
Tjänsten är en anställning hos Q och du kommer att arbeta ute på uppdrag hos vår kund. Tjänsterna tillsätts löpande varför vi ser fram mot din ansökan omgående. 

Q har kollektivavtal och är medlem i branschorganisationen Almega samt i Svenskt Näringsliv. Företaget erbjuder interims- och rekryteringslösningar inom branscherna IT, teknik, administration, ekonomi, industri samt lager/logistik med personallösningar inom olika befattningsnivåer. Visa mindre

Operatörer till produktion massa, Stora Enso Skoghalls bruk

Är du intresserad av processteknik, sugen på att jobba skift samt ingå i ett härligt gäng med kollegor? Just nu söker vi operatörer till vår massaproduktion inom blekt och oblekt fiber samt CTMP. I den här rollen ingår du i ett dynamiskt team på Skoghalls bruk och du rapporterar till driftchefen. Karriär för ett bättre klimat. Varje dag. Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och pa... Visa mer
Är du intresserad av processteknik, sugen på att jobba skift samt ingå i ett härligt gäng med kollegor? Just nu söker vi operatörer till vår massaproduktion inom blekt och oblekt fiber samt CTMP.
I den här rollen ingår du i ett dynamiskt team på Skoghalls bruk och du rapporterar till driftchefen.
Karriär för ett bättre klimat. Varje dag.
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Stora Enso är även en av världens största privata skogsägare. Vi är övertygade om att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd i morgon. Hållbarhetsaspekten är djupt förankrad i vår affärsstrategi och våra ansvarsfulla affärsrutiner.
Om tjänsten
Som operatör på sektion Fiber/CTMP är du ansvarig för att den dagliga driften av kokeri, blekeri eller CTMP utförs på ett effektivt och säkert sätt.
I rollen följer och arbetar du för att avdelningen och Skoghalls verksamhetsmål, tillståndsgränser och riktvärden avseende produktion, miljö, och kvalitet uppfylls. Du har tillsammans med dina kollegor ett ansvar för att produktionen utförs på ett optimalt sätt för att uppnå givna mål och att uppstart, nedkörning eller avställning av olika delar inom ansvarsområdet sker på ett säkert sätt.
Här är några av de dagliga arbetsuppgifterna:
Processövervakning som i huvudsak utförs från manöverrum
Kontinuerlig rondering där du utför förebyggande operatörsunderhållsarbete för att identifiera och avhjälpa brister och på så sätt säkerställa effektiv drift
Externa kontakter som består av kunder, leverantörer för utrustning och verktyg samt för formfiberteknik
Aktivt delta i förbättringsarbeten som rör produktionenHos oss är säkerheten A och O, därför är det viktigt att du aktivt värnar om denna både för dig själv och dina kollegor.
Vad vi erbjuder
Vi tror att våra medarbetare är nyckeln till framgång, därför erbjuder vi ett komplett förmånspaket för att engagera och motivera våra medarbetare samt möjliggöra professionell utveckling, karriärsteg och välbefinnande. Som medarbetare, får du också vara med på resan som Stora Enso är på - att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett tillväxtföretag inom förnybara material - en industri med stor potential som drivs av globala megatrender.
Vem söker vi
För att trivas och lyckas i den här rollen är det viktigt att du är en lagspelare som trivs med att samarbeta och du motiveras av och tar dig gärna an utmaningar med ett starkt lösningsfokus.
Som person är du driven och engagerad och du har ett stort tekniskt intresse. Eftersom du kommer att jobba med underhållsarbete så är det meriterande om du har kunskap och erfarenhet av detta samt inom automation. Vi värdesätter även om du har arbetslivserfarenhet som processoperatör.
Då tjänsten innebär skiftgång via kontinuerligt 3-skift är det en förutsättning att du trivs med och har möjlighet att jobba på ett schema som spänner över dygnets alla timmar och årets alla dagar.
Vi söker dig som har teknisk gymnasieexamen eller eftergymnasial utbildning från Yrkeshögskola inom exempelvis processteknik, driftteknik eller annan teknisk utbildning. Du har god datorvana, hanterar svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift.
Övrig information
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chefer Jörgen Olsson på tel. 072 – 455 61 63 eller Anders Waller på tel. 070 – 282 58 07. Facklig kontaktperson på Pappers, Johan Ramström, tel. 072 – 457 46 43.
Sista ansökan är den 28 augusti men urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan nu. Tjänsten kan komma att tillsättas under pågående annonsering. Vi tar endast emot ansökningar som lämnas in genom vårt rekryteringssystem. I din ansökan ska CV, personligt brev och betyg/kursbetyg finnas med.
Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.
Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.


Divisionen Packaging Materials strävar efter att leda utvecklingen av cirkulära förpackningar och tillhandahålla förpackningsmaterial i premiumkvalitet baserade på nyfiber och återvunnen fiber. Med fokus på dagens miljömedvetna konsumenter hjälper Stora Enso kunderna att ersätta fossilbaserade material med förnybara, återvinningsbara och miljövänliga alternativ för deras dryckes-, livsmedels-, läkemedels- och transportförpackningar. Ett brett sortiment av barriärskikt möjliggör designoptimering för mer krävande slutanvändningsområden.
Se vår film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t Visa mindre

Operatör KM8

Ansök    Dec 15    Stora Enso AB    Processoperatör, papper
Vi söker efter 4 operatörer till KM8. Din arbetsplats kommer att vara Skoghalls bruk som ingår i divisionen Packaging Materials. Du kommer att rapportera till personalledare på KM8. Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade ... Visa mer
Vi söker efter 4 operatörer till KM8. Din arbetsplats kommer att vara Skoghalls bruk som ingår i divisionen Packaging Materials. Du kommer att rapportera till personalledare på KM8.
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.
Karriär för ett bättre klimat. Varje dag.
Som operatör på KM8 kommer du att arbeta med processövervakning som utförs i huvudsak från manöverrum, även rondering ingår i det dagliga arbetet. Uppgifter som provtagning, kvalitetskontroll, rullning, förbättringsarbete och traverskörning ingår även i dina arbetsuppgifter.
Vi söker operatörer som, på sikt, kan avhjälpa och förebygga underhållsarbete på ett så effektivt och riktigt sätt som möjligt. Det gäller att hitta eventuella fel snabbt och detta gör du via din tekniska förståelse, er närvaro samt kontinuerlig rondering på maskinerna.
Vad vi erbjuder
Med våra värderingar ”Lead and Do what’s right” strävar vi efter att föregå med gott exempel i alla aspekter av vår egen verksamhet såväl som i hållbarhet. Vi vågar ta initiativet och hela tiden ställa oss frågan vad mer vi kan göra, vad vi kan göra bättre. Detta är ett utmärkt tillfälle för dig att vara en del av resan som Stora Enso är på - att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett tillväxtföretag inom förnybara material - en industri med stor potential som drivs av globala megatrender.
Kvalifikationer
För att lyckas i rollen så måste det finnas en teknisk grundförståelse och/eller intresse. Du kanske har jobbat inom underhållsverksamhet och det är meriterade om du har erfarenhet/intresse av mekaniskt arbete och maskinunderhåll.
Körkort är ett krav. För att klara av jobbet så måste du ha goda IT kunskaper samt behärska både svenska och engelska.
För att vara aktuellt för tjänsten så har du fullständigt genomförd gymnasial utbildning med godkända betyg. Meriterande om du har eftergymnasial utbildning inom Processutbildning/ KTC Driftteknikerutbildning/ Folkuniversitetet Automation/ KTCeller likvärdig YH-/högskoleutbildning.
Du jobbar med stort engagemang, är ansvarstagande, är kommunikativ och besitter god samarbetsförmåga. Du ska ha ett gott säkerhetstänk och aktivt värna om säkerheten för dig och dina kollegor. Är du även initiativrik, engagerad och flexibel att anpassa dig efter olika situationer, förändringar samt utmaningar så kan du gå långt hos oss.
Tjänsten är en visstid med kontinuerligt 3-skift, samt önskad start är omgående.
Vår kultur och vårt arbete mot en mer hållbar framtid baseras på följande teman vilka, vi hoppas, att du också kan identifiera dig med:
Skapa kundvärde; Visar en drivkraft att skapa värde för våra kunder genom att förstå deras behov och vår kapacitet
Främja affärsresultat;?Visar förmåga att omsätta strategi i handling genom att fatta beslut, skapa resultat och proaktivt söka nya affärsmöjligheter.
Gör det rätta; Efterlever och står upp för våra värderingar. Behandlar alla rättvist och respektfullt och agerar med integritet i enlighet med vår uppförandekod.
Inspirera och motivera; Inspirerar och motiverar genom att visa en tydlig riktning mot en attraktiv framtid, med tydlighet och stöd längs vägen
Led och utveckla; Säkerställer utförande och värde samtidigt som prestation, mångfald och inkludering främjasÖvrig information
Vänligen skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2 Januari 2022. Anställande chefer Patric Karlsson, [email protected] Tomas Andersson [email protected] svarar gärna på dina frågor om tjänsten. Andra frågor kan ställas till Rekryteringsspecialist Madeleine Leo, [email protected]
Vi tar endast emot ansökningar som lämnas in genom vårt rekryteringssystem, och vi vill att du bifogar ditt CV och personligt brev samt svarar på de urvalsfrågor som vi ställer i systemet.
Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.
Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.
Divisionen Packaging Materials är världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa, förnybara och återvinningsbara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Med fokus på dagens miljömedvetna konsumenter hjälper vi våra kunder att ersätta fossilbaserade material med förnybara, återvinningsbara och miljövänliga alternativ för deras dryckes-, livsmedels-, läkemedels- och transportförpackningar. Ett brett sortiment av barriärskikt möjliggör designoptimering för mer krävande slutanvändningsområden.
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Företaget har cirka 23 000 medarbetare och försäljning i över 50 länder. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm (STE A, STE R).
Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter som är baserade på begränsade resurser. Vi tror att allt som är gjort på fossilbaserade material idag kan göras av ett träd imorgon.
Se vår film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t Visa mindre

Arbetsledare Hydraulik

Vi söker en Arbetsledare till vårt Hydraulikteam i Skoghall. Du kommer att arbeta i divisionen Packaging Materials och rapportera till Sektionschef Mek. Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. ... Visa mer
Vi söker en Arbetsledare till vårt Hydraulikteam i Skoghall. Du kommer att arbeta i divisionen Packaging Materials och rapportera till Sektionschef Mek.
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.
Karriär för ett bättre klimat. Varje dag.
Som Arbetsledare ansvarar du för att underhållet på hydraulikutrustning bedrivs på ett så effektivt och riktigt sätt som möjligt. Du har personalansvar med planering för ditt team. Du trivs med att arbeta på ett resultatorienterat sätt och du har en god insikt och kan därmed säkerställa rätt kvalité. Genom att leda teamet i att arbeta förebyggande, och avhjälpande vid behov, ökar du tillgängligheten på hela anläggningen. Du arbetar utefter avdelningens rutiner och vidare säkerställer du att övriga lokala föreskrifter följs.
Dina huvudsakliga ansvarsområden i ledarskapet:
- Följa lagar, förordningar och avtal genom att vidta de åtgärder som krävs
- Tillse att systematiskt arbetsmiljöarbete bedrivs inom ansvarsområdet.
- Följa företagets ledningssystem och verka i enlighet med företagets policydokument och attestordning.
- Arbeta enligt uppsatta mål i sektionens handlingsplan och se till att fastlagda aktiviteter genomförs
- Kompetensutveckla egen personal, medarbetarsamtal, arbetsplatsträffar samt övriga personalrelaterade frågor
- Budgetansvar och attesträtt enligt upprättad attestordning
- Driva förändringsarbete och utveckla hydraulikutrustningen på Stora Enso Skoghall
- Kommunicera och samarbeta med övriga befattningshavare inom underhåll och produktion för att genomföra förebyggande och avhjälpande underhåll på ett för verksamheten effektivt sätt.
- Medverka i stopplanering och projektarbeten.
- Samordna extern personal
I dagsläget består teamet av fyra hydraultekniker som tillsammans med dig ansvarar för hydraulikutrustningen på hela Skoghalls Bruk.
Vad vi erbjuder
Med våra värderingar ”Lead and Do what’s right” strävar vi efter att föregå med gott exempel i alla aspekter av vår egen verksamhet såväl som i hållbarhet. Vi vågar ta initiativet och hela tiden ställa oss frågan vad mer vi kan göra, vad vi kan göra bättre. Som Arbetsledare, kommer du ges möjligheten att ingå i ett sammansvetsat team som har en mycket betydande roll för att produktionen på Stora Enso Packaging fungerar störningsfritt.
Kvalifikationer
Är du den vi söker? Vi tror att du har ett tydligt ledarskap med förmåga att motivera, engagera och utveckla dina medarbetare. För att lyckas i denna roll, har du eftergymnasial utbildning minst två år inom teknik/underhåll eller annan utbildning/erfarenhet som kan bedömas likvärdig men goda hydraulikkunskaper är ett krav. Du behärskar svenska och engelska mycket väl i både tal och skrift. Slutligen värdesätter vi att du är en noggrann och säkerhetsmedveten person som är självgående vid behov men som också har en hög social kompetens som samarbetar väl i team tillsammans med andra.
Vår kultur och vårt arbete mot en mer hållbar framtid baseras på följande teman vilka, vi hoppas, att du också kan identifiera dig med:
· Skapa kundvärde; Visar en drivkraft att skapa värde för våra kunder genom att förstå deras behov och vår kapacitet.
· Främja affärsresultat;?Visar förmåga att omsätta strategi i handling genom att fatta beslut, skapa resultat och proaktivt söka nya affärsmöjligheter.
· Gör det rätta; Efterlever och står upp för våra värderingar. Behandlar alla rättvist och respektfullt och agerar med integritet i enlighet med vår uppförandekod.
· Inspirera och motivera; Inspirerar och motiverar genom att visa en tydlig riktning mot en attraktiv framtid, med tydlighet och stöd längs vägen.
· Led och utveckla; Säkerställer utförande och värde samtidigt som prestation, mångfald och inkludering främjas.
· Mångfald; Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande
Övrig information
Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast 6 december 2021. Din ansökan skall innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst.
Rekryterande chef Peter Westman, 070-270 47 58, [email protected] svarar gärna på dina frågor om positionen. Frågor om processen kan ställas till Rekryteringsspecialist Jessica Barse, [email protected] Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.
Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.
Divisionen Packaging Materials är världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa, förnybara och återvinningsbara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Med fokus på dagens miljömedvetna konsumenter hjälper vi våra kunder att ersätta fossilbaserade material med förnybara, återvinningsbara och miljövänliga alternativ för deras dryckes-, livsmedels-, läkemedels- och transportförpackningar. Ett brett sortiment av barriärskikt möjliggör designoptimering för mer krävande slutanvändningsområden.
Se vår film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t Visa mindre

Semestervikarier produktion, Skoghalls bruk

Vi söker för sommaren 2022 flertalet semestervikarier till flera olika roller på Skoghalls bruk. De olika tjänsterna med respektive ansvar och uppgifter specificeras längre ner. Din arbetsplats kommer vara Skoghalls bruk och du kommer arbeta i divisionen Packaging Materials. Karriär för ett bättre klimat. Varje dag. Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fib... Visa mer
Vi söker för sommaren 2022 flertalet semestervikarier till flera olika roller på Skoghalls bruk. De olika tjänsterna med respektive ansvar och uppgifter specificeras längre ner. Din arbetsplats kommer vara Skoghalls bruk och du kommer arbeta i divisionen Packaging Materials.

Karriär för ett bättre klimat. Varje dag.

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.
Om tjänsterna
För sommaren 2022 söker vi semestervikarier till följande roller och avdelningar:
Operatör till avdelning Kartong (EB, KM7, KM8)
Arbete på våra kartongmaskiner innebär att du får arbeta med processövervakning som i huvudsak utförs från manöverrum, men även?rondering?ingår i det dagliga arbetet.?Dina arbetsuppgifter kan bla innefatta provtagning av kartong. På avdelningen EB arbetare du med emballeringen eller utlastningen.
Operatör till Renseri
Dina arbetsuppgifter innefattar att hantera mycket ved och flis till vårt renseri, i huvudsak hanteras dessa material med tunga fordon.
Operatör till Labb
Dina arbetsuppgifter innefattar?kvalitetskontroller på kartong samt instrumentkontroll.
Labbtekniker
Arbetet innefattar kvalitetskontroll av vår producerade kartong samt att säkerställa att våra instrument är rätt kalibrerade. Även kvalitetskontroll av vår process i kartongbruket, vår massaprocess, våra utsläpp och återvinningssystemet.
Förrådsbiträde
Dina arbetsuppgifter innefattar att vara en?viktig del i det dagliga logistikflödet med in-och utleveranser?till bruket samt att arbeta med materialhantering av ca 35?000 artiklar och att ge ett operativt stöd?till kollegor som behöver material till sin produktion. Andra typer av arbetsuppgifter kan vara?att sköta kontinuerlig?inventering och skapa avsändningar?för gods och farligt gods.
Mekaniker och Automationstekniker till avdelning Underhåll
Dina arbetsuppgifter innefattar att som?mekaniker på fiberlinjen,?lut-energi-miljö?eller på kartongmaskin KM8 få arbeta mycket med?övervakning av produktion och göra justeringar som krävs?för att produktionen ska flyta på så bra som möjligt.?I arbetet kommer du även arbeta med mycket underhållsarbete, både avhjälpande, fortlöpande och?förebyggande. Din uppgift är att få produktionen att rulla.
Smörjare och FU-tekniker till avdelning Underhåll
Du kommer att arbeta med att säkerställa tillgängligheten på fabriken och förstå grunderna i det förebyggande underhållet. Detta kan innefatta att utföra vibrationsmätning och analys, jobba med att samla in mätdata samt utreda och rapportera statusen på maskiner. Du kan också arbeta med att säkerställa smörjning och förstå grundläggande tribologi för att optimera driftförhållanden för kritisk utrustning. Du jobbar proaktivt och samarbetar med produktion och övriga intressenter på kartongbruket.
Fastighetstekniker
Som Fastighetstekniker säkerställer du skötsel och reparationer av tekniska installationer i och runt fastigheter såsom VS, HVAC, sprinkler, brandlarm, kameror, lampbyten osv.


Färdigheter och kvalifikationer som krävs i dessa roller:
Att du är över 18 år
Att du har önskvärd studiebakgrund. Med detta menas att du har en fullständigt genomförd gymnasial utbildning med godkända betyg från något av följande:Teknikprogrammet, Naturvetarprogrammet, El- och energiprogrammet, Industritekniska programmet eller Fordon- och transportprogrammet alternativt att du har en påbörjad eller fullständigt genomförd utbildning med godkända betyg från något av följande: Processutbildning/ KTC, Driftteknikerutbildning/Folkuniversitetet , Automation/ KTC eller annan för rollen relevant YH-/högskole-/universitetsutbildning
Att du är tillgänglig och kan arbeta den arbetsperiod och de arbetstider som gäller för den/de tjänster du är intresserad utav.
Att du är flytande i svenska och engelska, både i tal och skrift.


Ytterligare färdigheter och kvalifikationer som är fördelaktiga i dessa roller:
Om du har tidigare erfarenhet från arbete i produktionsmiljö, gärna processindustri
Om du har truck- och eller traverskort
Om du har erfarenhet av truckkörning
Om du är i början av dina studier och ser positivt på att återvända som semestervikarie flera somrar

Du är en engagerad och driven person, som både har viljan att utvecklas och trivs i en föränderlig miljö. Vidare tar du ansvar för att utföra dina arbetsuppgifter i enlighet med våra värderingar och sätter alltid säkerheten främst. Det är också viktigt att du är en person med förmåga att arbeta både på egen hand och i grupp samt att du ställer upp för dina kollegor.
Övrig information
Vänligen skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem senast den 31 januari 2022. Frågor kan ställas till rekryteringsteamet [email protected]. Vi tar endast emot ansökningar som skickas via vårt rekryteringssystem, där du också får svara på våra frågor. Personligt brev behöver ej bifogas till din ansökan.
Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.
Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen. Visa mindre

Arbetsledare Hydraulik

Vi söker en Arbetsledare till vårt Hydraulikteam i Skoghall. Du kommer att arbeta i divisionen Packaging Materials och rapportera till Sektionschef Mek. Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. ... Visa mer
Vi söker en Arbetsledare till vårt Hydraulikteam i Skoghall. Du kommer att arbeta i divisionen Packaging Materials och rapportera till Sektionschef Mek.
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.
Karriär för ett bättre klimat. Varje dag.
Som Arbetsledare ansvarar du för att underhållet på hydraulikutrustning bedrivs på ett så effektivt och riktigt sätt som möjligt. Du har personalansvar med planering för ditt team. Du trivs med att arbeta på ett resultatorienterat sätt och du har en god insikt och kan därmed säkerställa rätt kvalité. Genom att leda teamet i att arbeta förebyggande, och avhjälpande vid behov, ökar du tillgängligheten på hela anläggningen. Du arbetar utefter avdelningens rutiner och vidare säkerställer du att övriga lokala föreskrifter följs.
Dina huvudsakliga ansvarsområden i ledarskapet:
- Följa lagar, förordningar och avtal genom att vidta de åtgärder som krävs
- Tillse att systematiskt arbetsmiljöarbete bedrivs inom ansvarsområdet.
- Följa företagets ledningssystem och verka i enlighet med företagets policydokument och attestordning.
- Arbeta enligt uppsatta mål i sektionens handlingsplan och se till att fastlagda aktiviteter genomförs
- Kompetensutveckla egen personal, medarbetarsamtal, arbetsplatsträffar samt övriga personalrelaterade frågor
- Budgetansvar och attesträtt enligt upprättad attestordning
- Driva förändringsarbete och utveckla hydraulikutrustningen på Stora Enso Skoghall
- Kommunicera och samarbeta med övriga befattningshavare inom underhåll och produktion för att genomföra förebyggande och avhjälpande underhåll på ett för verksamheten effektivt sätt.
- Medverka i stopplanering och projektarbeten.
- Samordna extern personal
I dagsläget består teamet av fyra hydraultekniker som tillsammans med dig ansvarar för hydraulikutrustningen på hela Skoghalls Bruk.
Vad vi erbjuder
Med våra värderingar ”Lead and Do what’s right” strävar vi efter att föregå med gott exempel i alla aspekter av vår egen verksamhet såväl som i hållbarhet. Vi vågar ta initiativet och hela tiden ställa oss frågan vad mer vi kan göra, vad vi kan göra bättre. Som Arbetsledare, kommer du ges möjligheten att ingå i ett sammansvetsat team som har en mycket betydande roll för att produktionen på Stora Enso Packaging fungerar störningsfritt.
Kvalifikationer
Är du den vi söker? Vi tror att du har ett tydligt ledarskap med förmåga att motivera, engagera och utveckla dina medarbetare. För att lyckas i denna roll, har du eftergymnasial utbildning minst två år inom teknik/underhåll eller annan utbildning/erfarenhet som kan bedömas likvärdig men goda hydraulikkunskaper är ett krav. Du behärskar svenska och engelska mycket väl i både tal och skrift. Slutligen värdesätter vi att du är en noggrann och säkerhetsmedveten person som är självgående vid behov men som också har en hög social kompetens som samarbetar väl i team tillsammans med andra.
Vår kultur och vårt arbete mot en mer hållbar framtid baseras på följande teman vilka, vi hoppas, att du också kan identifiera dig med:
· Skapa kundvärde; Visar en drivkraft att skapa värde för våra kunder genom att förstå deras behov och vår kapacitet.
· Främja affärsresultat;?Visar förmåga att omsätta strategi i handling genom att fatta beslut, skapa resultat och proaktivt söka nya affärsmöjligheter.
· Gör det rätta; Efterlever och står upp för våra värderingar. Behandlar alla rättvist och respektfullt och agerar med integritet i enlighet med vår uppförandekod.
· Inspirera och motivera; Inspirerar och motiverar genom att visa en tydlig riktning mot en attraktiv framtid, med tydlighet och stöd längs vägen.
· Led och utveckla; Säkerställer utförande och värde samtidigt som prestation, mångfald och inkludering främjas.
· Mångfald; Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande
Övrig information
Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast 9 januari 2021. Din ansökan skall innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst.
Rekryterande chef Peter Westman, 070-270 47 58, [email protected] svarar gärna på dina frågor om positionen. Frågor om processen kan ställas till Rekryteringsspecialist Jessica Barse, [email protected] Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.
Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.
Divisionen Packaging Materials är världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa, förnybara och återvinningsbara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Med fokus på dagens miljömedvetna konsumenter hjälper vi våra kunder att ersätta fossilbaserade material med förnybara, återvinningsbara och miljövänliga alternativ för deras dryckes-, livsmedels-, läkemedels- och transportförpackningar. Ett brett sortiment av barriärskikt möjliggör designoptimering för mer krävande slutanvändningsområden.
Se vår film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t Visa mindre

Operatör till Fiber blekt, oblekt och CTMP på Skoghalls Bruk

Är du intresserad av processteknik, sugen på att jobba skift samt ingå i ett härligt gäng med kollegor? Just nu söker vi operatörer till Fiber blekt, oblekt och CTMP inom avdelning Produktion Massa på Stora Enso Skoghalls bruk! Karriär för ett bättre klimat. Varje dag. Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara o... Visa mer
Är du intresserad av processteknik, sugen på att jobba skift samt ingå i ett härligt gäng med kollegor? Just nu söker vi operatörer till Fiber blekt, oblekt och CTMP inom avdelning Produktion Massa på Stora Enso Skoghalls bruk!
Karriär för ett bättre klimat. Varje dag.
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.
Om tjänsten
Som operatör på sektion Fiber/CTMP är du ansvarig för att den dagliga driften av Kokeri, Blekeri eller CTMP utförs på ett effektivt och säkert sätt. Arbetsuppgifterna består främst av processövervakning och förbättringsarbete som utförs i huvudsak från manöverrum, men även kontinuerlig rondering ingår i det dagliga arbetet. I ronderingen utför du förebyggande operatörsunderhållsarbete för att identifiera och avhjälpa brister och på så sätt säkerställa effektiv drift. Du ska ha ett gott säkerhetstänk och aktivt värna om säkerheten för dig och dina kollegor.
I rollen följer och arbetar du för att avdelningen och Skoghalls verksamhetsmål, tillståndsgränser och riktvärden avseende produktion, miljö, och kvalitet uppfylls. Du har tillsammans med dina kollegor ett ansvar för att produktionen utförs på ett optimalt sätt för att uppnå givna mål och att uppstart, nedkörning eller avställning av olika delar inom ansvarsområdet sker på ett säkert sätt.
Vad vi erbjuder
Vi tror att våra medarbetare är nyckeln till framgång, därför erbjuder vi ett komplett förmånspaket för att engagera och motivera våra medarbetare samt möjliggöra professionell utveckling, karriärsteg och välbefinnande. Som medarbetare, får du också vara med på resan som Stora Enso är på - att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett tillväxtföretag inom förnybara material - en industri med stor potential som drivs av globala megatrender.
Vem söker vi?
För att lyckas i rollen har du en teknisk utbildning på lägst gymnasienivå och gärna påbyggnad från YH processteknik, driftteknikerutbildning eller annan teknisk utbildning. Då det i operatörsrollen också kommer ingå visst underhållsarbete så är kunskap och erfarenhet inom automation och underhållsarbete meriterande likaså om du har tidigare arbetslivserfarenhet som processoperatör.
Som person är du driven och engagerad och ser utvecklingsmöjligheter inom Stora Enso.
Det är viktigt att du är en bra teamspelare som är flexibel och gillar nya utmaningar. Du är driven och vill utvecklas inom Stora Enso. Då tjänsten innebär skiftgång så är det en förutsättning att du som söker kan jobba obekväm arbetstid och trivs med det.
Tjänsten är en tillsvidareanställning och arbetstiden är förlagd till kontinuerligt 3-skift som pågår dygnet runt, året runt.
Färdigheter och kvalifikationer som krävs i denna roll:
• Du kommunicerar flytande i engelska och svenska
• IT och systemkunskaper
Vår kultur och vårt arbete mot en mer hållbar framtid baseras på följande teman vilka, vi hoppas, att du också kan identifiera dig med:
• Skapa kundvärde; Visar en drivkraft att skapa värde för våra kunder genom att förstå deras behov och vår kapacitet.
• Främja affärsresultat; Visar förmåga att omsätta strategi i handling genom att fatta beslut, skapa resultat och proaktivt söka nya affärsmöjligheter.
• Gör det rätta; Efterlever och står upp för våra värderingar. Behandlar alla rättvist och respektfullt och agerar med integritet i enlighet med vår uppförandekod.
• Inspirera och motivera; Inspirerar och motiverar genom att visa en tydlig riktning mot en attraktiv framtid, med tydlighet och stöd längs vägen.
• Led och utveckla; Säkerställer utförande och värde samtidigt som prestation, mångfald och inkludering främjas.
Övrig information
Vänligen skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 3 december 2021 urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättats innan ansökningstiden gått ut.Frågor kan ställas till Rekryteringsspecialist Madeleine Leo, [email protected].
Facklig kontaktperson på Pappers Johan Ramström +46 724574643.
Vi tar endast emot ansökningar som skickas via vårt rekryteringssystem. I din ansökan ska CV, personliga brevet och betyg/kursbetyg finnas med.
Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.
Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.
Divisionen Packaging Materials är världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa, förnybara och återvinningsbara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Med fokus på dagens miljömedvetna konsumenter hjälper vi våra kunder att ersätta fossilbaserade material med förnybara, återvinningsbara och miljövänliga alternativ för deras dryckes-, livsmedels-, läkemedels- och transportförpackningar. Ett brett sortiment av barriärskikt möjliggör designoptimering för mer krävande slutanvändningsområden.
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Företaget har cirka 23 000 medarbetare och försäljning i över 50 länder. År 2020 uppgick omsättningen till 8,6 miljarder EUR. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm (STE A, STE R).
Se vår film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t Visa mindre

Stora Enso i Skoghall söker Kvalitetsoperatörer till KM8.

Ansök    Sep 13    Stora Enso AB    Processoperatör, papper
Vi söker efter 2 Kvalitetsoperatörer till KM8. Din arbetsplats kommer att vara Skoghalls bruk som ingår i divisionen Packaging Materials. Du kommer att rapportera till personalledare på KM8. Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter ... Visa mer
Vi söker efter 2 Kvalitetsoperatörer till KM8. Din arbetsplats kommer att vara Skoghalls bruk som ingår i divisionen Packaging Materials. Du kommer att rapportera till personalledare på KM8.
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.
Karriär för ett bättre klimat. Varje dag.
Som Kvalitetsoperatör på KM8 kommer du att arbeta med processövervakning som utförs i huvudsak från manöverrum, även rondering ingår i det dagliga arbetet. Uppgifter som provtagning, kvalitetskontroll, rullning, förbättringsarbete och traverskörning ingår även i dina arbetsuppgifter.
Vi söker Kvalitetsoperatörer som, på sikt, kan avhjälpa och förebygga underhållsarbete på ett så effektivt och riktigt sätt som möjligt. Det gäller att hitta eventuella fel snabbt och detta gör du via din tekniska förståelse, er närvaro samt kontinuerlig rondering på maskinerna.
Vad vi erbjuder
Med våra värderingar ”Lead and Do what’s right” strävar vi efter att föregå med gott exempel i alla aspekter av vår egen verksamhet såväl som i hållbarhet. Vi vågar ta initiativet och hela tiden ställa oss frågan vad mer vi kan göra, vad vi kan göra bättre. Detta är ett utmärkt tillfälle för dig att vara en del av resan som Stora Enso är på - att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett tillväxtföretag inom förnybara material - en industri med stor potential som drivs av globala megatrender.
Kvalifikationer
För att lyckas i rollen så måste det finnas en teknisk grundförståelse och/eller intresse. Du kanske har jobbat inom underhållsverksamhet och det är meriterade om du har erfarenhet/intresse av mekaniskt arbete och maskinunderhåll.
Körkort är ett krav. För att klara av jobbet så måste du ha goda IT kunskaper samt behärska både svenska och engelska.
För att vara aktuellt för tjänsten så har du fullständigt genomförd gymnasial utbildning med godkända betyg i något av följande program, Teknikprogrammet, Naturvetarprogrammet, El- och energiprogrammet Industritekniska programmet Fordon- och transportprogrammet eller annan utbildning som anses vara likvärdig. Meriterande eftergymnasial utbildning: Processutbildning/ KTC Driftteknikerutbildning/ Folkuniversitetet Automation/ KTC eller likvärdig YH-/högskoleutbildning.
Du jobbar med stort engagemang, är ansvarstagande, är kommunikativ och besitter god samarbetsförmåga. Du ska ha ett gott säkerhetstänk och aktivt värna om säkerheten för dig och dina kollegor. Är du även initiativrik, engagerad och flexibel att anpassa dig efter olika situationer, förändringar samt utmaningar så kan du gå långt hos oss.
Tjänsten är en tillsvidare tjänst med kontinuerligt 3-skift, samt önskad start är omgående.
Vår kultur och vårt arbete mot en mer hållbar framtid baseras på följande teman vilka, vi hoppas, att du också kan identifiera dig med:
Skapa kundvärde; Visar en drivkraft att skapa värde för våra kunder genom att förstå deras behov och vår kapacitet
Främja affärsresultat;?Visar förmåga att omsätta strategi i handling genom att fatta beslut, skapa resultat och proaktivt söka nya affärsmöjligheter.
Gör det rätta; Efterlever och står upp för våra värderingar. Behandlar alla rättvist och respektfullt och agerar med integritet i enlighet med vår uppförandekod.
Inspirera och motivera; Inspirerar och motiverar genom att visa en tydlig riktning mot en attraktiv framtid, med tydlighet och stöd längs vägen
Led och utveckla; Säkerställer utförande och värde samtidigt som prestation, mångfald och inkludering främjas


Övrig information
Vänligen skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 26 september 2021. Anställande chefer Patric Karlsson, [email protected] Tomas Andersson [email protected] svarar gärna på dina frågor om tjänsten. Andra frågor kan ställas till Rekryteringsspecialist Madeleine Leo, [email protected]
Vi tar endast emot ansökningar som lämnas in genom vårt rekryteringssystem, och vi vill att du bifogar ditt CV och personligt brev samt svarar på de urvalsfrågor som vi ställer i systemet.
Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.
Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.
Divisionen Packaging Materials är världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa, förnybara och återvinningsbara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Med fokus på dagens miljömedvetna konsumenter hjälper vi våra kunder att ersätta fossilbaserade material med förnybara, återvinningsbara och miljövänliga alternativ för deras dryckes-, livsmedels-, läkemedels- och transportförpackningar. Ett brett sortiment av barriärskikt möjliggör designoptimering för mer krävande slutanvändningsområden.
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Företaget har cirka 23 000 medarbetare och försäljning i över 50 länder. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm (STE A, STE R).
Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter som är baserade på begränsade resurser. Vi tror att allt som är gjort på fossilbaserade material idag kan göras av ett träd imorgon.
Se vår film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t=6s
_________________________________________________________________________________________________________________________ Visa mindre

Maskinoperatör

Tetra Paks vision är att göra livsmedel säkra och tillgängliga överallt. Vårt motto PROTECTS WHAT´S GOOD definierar vilka vi är och genomsyrar hela vår verksamhet. Det betyder att vi skyddar livsmedel, människor och framtiden. Tetra Pak Packaging Material Sunne AB tillverkar förpackningsmaterial för Tetra Rex, en förpackning för flytande livsmedel. Vår produktion består av att konvertera plastbelagd papperskartong till förpackningar genom tre operationss... Visa mer
Tetra Paks vision är att göra livsmedel säkra och tillgängliga överallt. Vårt motto PROTECTS WHAT´S GOOD definierar vilka vi är och genomsyrar hela vår verksamhet. Det betyder att vi skyddar livsmedel, människor och framtiden.


Tetra Pak Packaging Material Sunne AB tillverkar förpackningsmaterial för Tetra Rex, en förpackning för flytande livsmedel. Vår produktion består av att konvertera plastbelagd papperskartong till förpackningar genom tre operationssteg; laminering, tryckning/stansning och kantförsegling. Vi är ca 290 anställda varav 40 personer arbetar på vår enhet i Skoghall. Vi prioriterar säkerheten först och jobbar hela tiden med ständiga förbättringar inom hela verksamheten i enlighet med WCM – World Class Manufacturing.


Vill du arbeta på vår fabrik i Skoghall? Vi söker en operatör till produktionen.

Vad kommer du att arbeta med?
Du kommer att arbeta som maskinoperatör på vår Laminator. Arbetet innebär att köra produktionsutrustningen och säkerställa att förpackningsmaterialet produceras enligt gällande specifikationer. En annan viktig del av arbetet är att arbeta med förbättringsarbete enligt WCM metodiken.
Vem är du?
Du bör ha minst gymnasial utbildning och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete på en Laminator. Du behöver vara en van datoranvändare samt ha goda kunskaper i såväl svenska som engelska språket. Du får även gärna ha erfarenhet av WCM, Lean och 5S.
För att lyckas i rollen behöver du vara engagerad, initiativrik och ha lätt för att samarbeta. Du är kreativ och har god förmåga att lösa problem och en vilja att jobba med ständiga förbättringar. Vidare är du noggrann och systematisk.
Som operatör hos oss ansvarar du och teamet själva för kvalitén på det arbete som utförs. Vi värdesätter flexibilitet och nyfikenhet inför att arbeta med olika delmoment inom avdelningen.

Villkor
Anställningen är en tillsvidareanställning. Du arbetar varierande dag-, natt-, förmiddags- och eftermiddagspass, på vardagar eller helger. Arbetspassen är normalt 12 timmar långa. Fast månadslön samt skiftersättning enligt kollektivavtal med GS-facket.
Vi erbjuder dig
Många spännande utmaningar med goda möjligheter till utveckling och utbildning i en global miljö En kultur med banbrytande innovationsanda där vårt tekniska kunnande driver synligt resultat
Ett företag som främjar lika möjligheter och värderar mångfald
Marknadsmässig konkurrenskraftig ersättning och förmåner

Ansök nu!
Om du är intresserad av att dela vårt ansvar att skydda såväl livsmedel som vår planet, ansök via vår hemsida https://jobs.tetrapak.com/.
Urval sker löpande så ansök redan idag men senast 2021-09-07
För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Andreas Norlén +46 46 36 62 75.


Har du frågor kring din ansökan kan du kontakta Cecilia Åberg +46 46 36 50 74


För facklig information kan du kontakta GS, Mattias Lund +46 46 36 62 71 Visa mindre

Produktionspersonal Skoghall

Tetra Paks vision är att göra livsmedel säkra och tillgängliga överallt. Vårt motto PROTECTS WHAT´S GOOD definierar vilka vi är och genomsyrar hela vår verksamhet. Det betyder att vi skyddar livsmedel, människor och framtiden. Tetra Pak Packaging Material Sunne AB tillverkar förpackningsmaterial för Tetra Rex, en förpackning för flytande livsmedel. Vår produktion består av att konvertera plastbelagd papperskartong till förpackningar genom tre operationss... Visa mer
Tetra Paks vision är att göra livsmedel säkra och tillgängliga överallt. Vårt motto PROTECTS WHAT´S GOOD definierar vilka vi är och genomsyrar hela vår verksamhet. Det betyder att vi skyddar livsmedel, människor och framtiden.

Tetra Pak Packaging Material Sunne AB tillverkar förpackningsmaterial för Tetra Rex, en förpackning för flytande livsmedel. Vår produktion består av att konvertera plastbelagd papperskartong till förpackningar genom tre operationssteg; laminering, tryckning/stansning och kantförsegling. Vi är ca 290 anställda varav 40 personer arbetar på vår enhet i Skoghall. Vi prioriterar säkerheten först och jobbar hela tiden med ständiga förbättringar inom hela verksamheten i enlighet med WCM – World Class Manufacturing.
Vill du arbeta på vår fabrik i Skoghall? Vi söker en operatör till produktionen.


Vad kommer du att arbeta med?
Du kommer att arbeta som maskinoperatör på vår Laminator. Arbetet innebär att köra produktionsutrustningen och säkerställa att förpackningsmaterialet produceras enligt gällande specifikationer. En annan viktig del av arbetet är att arbeta med förbättringsarbete enligt WCM metodiken.


Vem är du?
Du bör ha minst gymnasial utbildning och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete på en Laminator. Du behöver vara en van datoranvändare samt ha goda kunskaper i såväl svenska som engelska språket. Du får även gärna ha erfarenhet av WCM, Lean och 5S.
För att lyckas i rollen behöver du vara engagerad, initiativrik och ha lätt för att samarbeta. Du är kreativ och har god förmåga att lösa problem och en vilja att jobba med ständiga förbättringar. Vidare är du noggrann och systematisk.
Som operatör hos oss ansvarar du och teamet själva för kvalitén på det arbete som utförs. Vi värdesätter flexibilitet och nyfikenhet inför att arbeta med olika delmoment inom avdelningen.


Villkor
Anställningen är en tillsvidareanställning. Du arbetar varierande dag-, natt-, förmiddags- och eftermiddagspass, på vardagar eller helger. Arbetspassen är normalt 12 timmar långa. Fast månadslön samt skiftersättning enligt kollektivavtal med GS-facket.


Intresserad av att ansöka?
Vänligen skicka in ditt CV och personliga brev senast 2020-12-09 genom jobs.tetrapak.com
Urval sker löpande så ansök redan idag.
För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Andreas Norlén +46 46 36 62 75.
Har du frågor kring din ansökan kan du kontakta Cecilia Åberg +46 46 36 50 74
För facklig information kan du kontakta GS, Mattias Lund +46 46 36 62 71 Visa mindre

Operatör till Sodapanna sektionen Lut, Energi och Miljö på Skoghalls Bruk

Har du ett stort tekniskt intresse, är du en flexibel och positiv person som gärna jobbar i team? Vill du jobba i en välskött organisation med tydliga mål och högt säkerhetstänk? Då kan detta vara jobbet för dig! Vi söker nu en Operatör till Sodapannan sektionen Lut, Energi och Miljö på Skoghalls Bruk. Du kommer att arbeta i Packaging Materials Division och du kommer att rapportera till Driftschef SP5/ Indunstning. Stora Enso Skoghall AB med enheter i Skog... Visa mer
Har du ett stort tekniskt intresse, är du en flexibel och positiv person som gärna jobbar i team? Vill du jobba i en välskött organisation med tydliga mål och högt säkerhetstänk? Då kan detta vara jobbet för dig! Vi söker nu en Operatör till Sodapannan sektionen Lut, Energi och Miljö på Skoghalls Bruk. Du kommer att arbeta i Packaging Materials Division och du kommer att rapportera till Driftschef SP5/ Indunstning.
Stora Enso Skoghall AB med enheter i Skoghall och Forshaga är en av världens största tillverkare av konsumentkartong, där enheten i Forshaga PE-belägger kartong. Våra kunder använder kartongen framförallt till livsmedelsförpackningar. De två enheterna har ca 800 anställda.
Som en del i bioekonomin är Stora Enso en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Bland våra kunder finns förpackningstillverkare, varumärkesägare, pappers- och kartongtillverkare, förlag och tidningar, detaljhandlare, tryckerier, konverteringsföretag, snickerier och byggföretag. Come grow a renewable world. And you will grow too.
Arbetsuppgifter
På Lut, Energi och Miljö har operatörer ansvar för att se till den dagliga driften av de fyra sektioner: Sodapannan, Indunstning, Mava/mixeriet och Mottryckskraftpannor utförs på ett effektivt och säkert sätt. Arbetsuppgifterna består främst av processövervakning över Sodapannan och dess förbättringsarbete som utförs i huvudsak från manöverrum, men även rondering ingår i det dagliga arbetet. Det gäller att hitta eventuella fel snabbt, avhjälpa och utföra förebyggande underhållsarbete. Du ska ha ett gott säkerhetstänk och aktivt värna om säkerheten för dig och dina kollegor. I rollen följer och arbetar du för att avdelningen och Skoghalls verksamhetsmål, tillståndgränser och riktvärden avseende produktion, miljö och kvalitet uppfylls. Du har tillsammans med dina kollegor ett ansvar för att produktionen utförs på ett optimalt sätt för att uppnå givna mål och att uppstart, nedkörning eller avställning av olika delar inom ansvarsområdet sker på ett säkert sätt.
Låter det spännande? Läs vidare och se om det är just dig vi söker!
Kvalifikationer
Vem är du? Som person har du stort intresse för teknik och är van att jobba i likande processer med repetitivt arbete och högt säkerhetsfokus. Lämplig utbildningsbakgrund är YH-utbildning med inriktning mot drifteknik eller processteknik. Arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter under några år är meriterande. För att klara av jobbet måste du dessutom ha goda IT-kunskaper samt behärska både svenska och engelska, i tal och skrift.
Det är viktig att du är en bra teamspelare som är flexibel och gillar nya utmaningar. Du är driven och vill utvecklas inom Stora Enso. Då tjänsten innebär skiftgång så är det en förutsättning att du som söker kan jobba obekväm arbetstid. Tjänsten är en tillsvidareanställning och arbetstiden är förlagd till kontinuerligt 3-skift som pågår hela året. Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.
Övrig information
Vill du ha ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Mikael Malm, [email protected]. För mer information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringsspecialist Madeleine Leo, [email protected].
Facklig kontaktperson – Sulfaten/massa – Bertil Ramström - [email protected]
Välkommen med din ansökan via Stora Ensos online-system, https://www.storaenso.com/en/careers! Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast den 7 mars 2021. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem. Vi genomför även drogtester.
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Divisionen Packaging Materials har ambitionen att vara världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa förnybara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Genom att tillgodose behov hos dagens miljömedvetna konsumenter, hjälper vi kunder och varumärkesägare att hitta det bästa förpackningsmaterialet och ersätta fossilbaserade material med förnybara och återvinningsbara alternativ med lågt klimatavtryck. Vårt breda urval av barriärbeläggningar möjliggör design och optimering av förpackningar för olika krävande användningsområden inom konsumentprodukter och industriella förpackningar.
See our film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t=6s Visa mindre

Semestervikarier till Skoghalls Bruk

Vi söker för sommaren 2021 flertalet semestervikarier till flera olika tjänster inom produktionen på Skoghalls Bruk. De olika tjänsterna med respektive ansvar och uppgifter specificeras längre ner. Din arbetsplatsplats kommer vara Skoghalls Bruk och du kommer att arbeta i divisionen Packaging Materials. Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Skoghalls bruk har produ... Visa mer
Vi söker för sommaren 2021 flertalet semestervikarier till flera olika tjänster inom produktionen på Skoghalls Bruk. De olika tjänsterna med respektive ansvar och uppgifter specificeras längre ner. Din arbetsplatsplats kommer vara Skoghalls Bruk och du kommer att arbeta i divisionen Packaging Materials.
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper.
Skoghalls bruk har produktion 365 dagar om året samt dygnet runt, vilket gör att om du jobbar 3-skift så kommer du jobba på rullande schema med förmiddag, eftermiddag samt natt.
För sommaren 2021 söker vi semestervikarier till följande roller och avdelningar:
Operatör till avdelning Kartong (EB, KM7, KM8) (24 tjänster)
Arbete på våra kartongmaskiner innebär att du får arbeta med processövervakning som i huvudsak utförs från manöverrum, men även rondering ingår i det dagliga arbetet. Dina arbetsuppgifter kan bla innefatta provtagning av kartong. På avdelningen EB arbetare du med emballeringen, utlastningen eller omrullningen.
Arbetstider: 3-skift eller dagtid
Semestervik startar någon gång mellan: 5/4 - 10/5
Semestervik slutar någon gång mellan: 29/8 – 3/10

Operatör till Renseri (5 tjänster)
Dina arbetsuppgifter innefattar att hantera mycket ved och flis till vårt renseri, i huvudsak hanteras dessa material med tunga fordon.
Arbetstid: 3-skift
Semestervik startar: 29/3
Semestervik slutar: 12/9
Krav att du har Truckkort B och körvana av tunga fordon
Meriterande är om du har Truckkort A, C2 och C3b

Operatör till Lab (4 tjänster)
Dina arbetsuppgifter innefattar kvalitetskontroller på kartong och massa eller analyser på andra laboratorier, t.ex. sulfatlabb, där det rör sig om miljöanalyser och/eller process- och kvalitetskontroller i massafabriken. Du kan även få arbeta med analytisk kemi på laboratoriet.
Arbetstid: Skift eller kontinuerlig dagtid
Semestervik startar någon gång mellan: 17/5 – 31/5
Semestervik slutar någon gång mellan: 29/8 – 12/9

Förrådsbiträde (2 tjänster)
Dina arbetsuppgifter innefattar att vara en viktig del i det dagliga logistikflödet med in-och utleveranser till bruket samt att arbeta med materialhantering av ca 35?000 artiklar och att ge ett operativt stöd till kollegor som behöver material till sin produktion. Andra typer av arbetsuppgifter kan vara att sköta kontinuerlig inventering och skapa avsändningar för gods och farligt gods.
Arbetstid: dagtid 7 - 16
Semestervik startar: 7/6
Semestervik slutar: 15/8

Mekaniker och Automationstekniker till avdelning Underhåll (5 tjänster)
Dina arbetsuppgifter innefattar att som mekaniker på fiberlinjen, lut-energi-miljö eller på kartongmaskin KM8 få arbeta mycket med övervakning av produktion och göra justeringar som krävs för att produktionen ska flyta på så bra som möjligt. I arbetet kommer du även arbeta med mycket underhållsarbete, både avhjälpande, fortlöpande och förebyggande. Din uppgift är att få produktionen att rulla.
Arbetstid: dagtid 7 - 16
Semestervik startar någon gång mellan: 31/5 – 28/6
Semestervik slutar någon gång mellan: 9/8 – 31/8

Smörjare och FU-tekniker till avdelning Underhåll (4 tjänster)
Dina arbetsuppgifter innefattar att arbeta med fastighetstjänster inom el, ventilation, brand och sprinklersystem. Din uppgift är att se till att våra fastigheter håller hög klass för att minimera driftstörningar. Detta innefattar bl.a. att identifiera olika typer av slitage samt att arbeta för att motverka slitage, utföra vibrationsmätning och analys, jobba med att samla in mätdata samt utreda och rapportera statusen på maskiner. Du jobbar proaktivt för att minimera driftstörningar orsakade av fel eller försämring av utrustning och samarbetar med produktion och övriga intressenter på kartongbruket.
Arbetstid: dagtid 7 - 16
Semestervik startar: 14/6
Semestervik slutar: 22/8
Krav är att du innehar B-körkort

Vad vi erbjuder
Med våra värderingar ”Lead and Do what’s right” strävar vi efter att föregå med gott exempel i alla aspekter av vår egen verksamhet såväl som i hållbarhet. Vi vågar ta initiativet och hela tiden ställa oss frågan vad mer vi kan göra, vad vi kan göra bättre. Detta är ett utmärkt tillfälle för dig att vara en del av resan som Stora Enso är på - att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett tillväxtföretag inom förnybara material - en industri med stor potential som drivs av globala megatrender.
Som semestervikarie på Stora Enso får du chansen att vara med och bidra till en förnybar framtid och ett hållbart klimat, samtidigt som du får värdefull erfarenhet och en inblick i hur det är att arbeta hos oss. Du skapar inte bara goda möjligheter för din egen framtid på Stora Enso, du arbetar också för en hållbar framtid på vår planet.
Kvalifikationer
Är du den vi söker? För att arbeta hos oss på Skoghalls Bruk har vi krav på att du;
Är över 18 år
Har önskvärd studiebakgrund. Med detta menas att du har en fullständigt genomförd gymnasial utbildning med godkända betyg från något av följande:
Teknikprogrammet
Naturvetarprogrammet
El- och energiprogrammet
Industritekniska programmet
Fordon- och transportprogrammet

eller
att du har en påbörjad eller fullständigt genomförd utbildning med godkända betyg från något av följande:
Processutbildning/ KTC
Driftteknikerutbildning/Folkuniversitetet
Automation/ KTC
eller annan för rollen relevant YH-/högskole-/universitetsutbildning
Att du är tillgänglig och kan arbeta den arbetsperiod och de arbetstider som gäller för den/de tjänster du är intresserad utav.
Att du är flytande i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Tidigare erfarenhet från arbete i produktionsmiljö, gärna processindustri, samt om du har truck- och traverskort är meriterande.
Du är en engagerad och driven person, som både har viljan att utvecklas och trivs i en föränderlig miljö. Vidare tar du ansvar för att utföra dina arbetsuppgifter i enlighet med våra värderingar och sätter alltid säkerheten främst. Det är också viktigt att du är en person med förmåga att arbeta både på egen hand och i grupp samt att du ställer upp för dina kollegor.
Övrig information
Vänligen skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem senast den 31 januari 2021. Rekryteringsspecialist Sarah Söder, [email protected] svarar gärna på dina frågor gällande processen. Vi vill att du bifogar ditt CV samt svarar på de urvalsfrågor som vi ställer i systemet. Visa mindre

Servicepersonal till APH

Vill du bli en del i vår växande framtidskommun? Hammarö växer och är en attraktiv boendekommun. Det ställer krav på oss som jobbar här, något som återspeglas i vårt sätt att jobba och det finns en tydlig framåtanda. Kommunen har drygt 16 000 invånare, är 54 kvadratkilometer stor och huvudorten är Skoghall. Vi är bra på mycket! Vi är bland annat Värmlands snabbast växande kommun sett till storlek, Sveriges tryggaste kommun, Sveriges 4:e bästa skolkommun... Visa mer
Vill du bli en del i vår växande framtidskommun?

Hammarö växer och är en attraktiv boendekommun. Det ställer krav på oss som jobbar här, något som återspeglas i vårt sätt att jobba och det finns en tydlig framåtanda. Kommunen har drygt 16 000 invånare, är 54 kvadratkilometer stor och huvudorten är Skoghall.

Vi är bra på mycket! Vi är bland annat Värmlands snabbast växande kommun sett till storlek, Sveriges tryggaste kommun, Sveriges 4:e bästa skolkommun och utsågs också till årets e-hälsokommun 2019.

Här väntar vi inte på att framtiden ska komma, vi är där och skapar den varje dag!

På Hammarö är du alltid nära. Nära vattnet, skogen, staden och naturen. Vi är även nära varandra. Det innebär också att du som medarbetare har närhet till besluten och möjlighet att påverka ditt jobb.

Vi ser medarbetarna som vår viktigaste resurs. Med en gemensam värdegrund och medarbetarpolicy är arbetsglädjen hos oss stor och våra medarbetare tycker att de har ett meningsfullt och viktigt arbete.

Socialförvaltningen ansvarar bland annat för äldre- och handikappomsorg, hälso- och sjukvård, psykiatri samt individ- och familjeomsorg. Förvaltningen har cirka 500 medarbetare och omsätter cirka 250 miljoner kronor.

Socialförvaltningen på Hammarö har de senaste åren jobbat intensivt med digitalisering och välfärdsteknik. I syfte att förbättra patientsäkerhet, öka brukarens självständighet och att använda förvaltningens personella resurser på bästa sätt. Detta har lett till att förvaltningen utnämndes till årets e-hälsokommun 2019 och fick motta det nyinstiftade priset Tunstall Award i oktober 2019.

Stöd, trygghet, kvalitet och brukarperspektiv är några av nyckelorden i vår breda verksamhet. Här finns resurser för att stödja den enskilde att med egen kraft skapa ett bra liv. Vår verksamhet styrs bland annat av
Socialtjänstlagen (SoL), Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrande (LSS) samt Hälso- och Sjukvårdslagen (HSL). Vi gör skillnad varje dag för Hammaröborna.
ARBETSUPPGIFTER
Arbetsplats Hammarö är Hammarö kommuns arbetsmarknadsenhet, med ansvar för arbetsmarknadsfrågor i kommunen. Enheten är uppdelad i en operativ del och en administrativ del. De operativa delarna arbetar med transporter, matdistribution, parkarbete, tvättstuga, snöröjning och liknande arbete.

Till ett av arbetslagen söker vi nu en medarbetare som blir en del av Hammarö hemservice.
I det aktuella arbetslaget utförs en stor mängd arbetsuppgifter, såsom persontransporter, transport av materiel, inköp av dagligvaror till äldre, transporter och hantering av matlådor till äldre, samt arbete i tvättstuga. Arbetstiderna är i första hand dagtid, måndag till fredag.

För att trivas i arbetet tror vi att du är en person som kan växla mellan arbetsuppgifter på jobbet, inte är rädd för att ta i där det behövs och har ett servicefokus mot brukare. Handledning av praktikanter kan förekomma.

Tjänsten är en provanställning i 6 mån, därefter möjlighet till tillsvidare anställning.

Tillträde snarast enligt överenskommelse.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en avslutad gymnasieutbildning. Du är noggrann och flexibel samt är mån om att ge god service till de vi är till för. Visst fysiskt arbete förekommer.

Du kommer ingå i en arbetsgrupp bestående av ca 6 individer där förmåga att samarbeta och fördela arbetsuppgifter är ett måste. Det är meriterande om du har förmågan att möta människor på deras egna förutsättningar.

Arbetet kräver att du har körkort för personbil med manuell växellåda och har du lokalkännedom på Hammarö är det ett plus.ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hammarö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Hammarö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Operatör KM7

Divisionen Packaging Materials har ambitionen att vara världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa förnybara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Genom att tillgodose behov hos dagens miljömedvetna konsumenter, hjälper vi kunder och varumärkesägare att hitta det bästa förpackningsmaterialet och ersätta fossilbaserade material med förnybara och återvinningsbara alternativ med lågt klimatavtryck. Vårt breda urva... Visa mer
Divisionen Packaging Materials har ambitionen att vara världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa förnybara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Genom att tillgodose behov hos dagens miljömedvetna konsumenter, hjälper vi kunder och varumärkesägare att hitta det bästa förpackningsmaterialet och ersätta fossilbaserade material med förnybara och återvinningsbara alternativ med lågt klimatavtryck. Vårt breda urval av barriärbeläggningar möjliggör design och optimering av förpackningar för olika krävande användningsområden inom konsumentprodukter och industriella förpackningar.
Är du intresserad av processteknik, sugen på att jobba skift samt ingå i ett härligt gäng med kollegor? Då kan detta vara jobbet för dig!
Just nu söker vi operatör till KM7 på Stora Enso Skoghalls bruk!


Arbetsbeskrivning
Arbetsuppgifterna består främst av processövervakning som utförs i huvudsak från manöverrum, men även rondering ingår i det dagliga arbetet. Andra uppgifter är provtagning, kvalitetskontroll, rullning, förbättringsarbete och traverskörning.
Vi söker nu operatörer som, på sikt, kan avhjälpa och förebygga underhållsarbete på ett så effektivt och riktigt sätt som möjligt. Det gäller att hitta eventuella fel snabbt och detta gör du via din tekniska förståelse, er närvaro samt kontinuerlig rondering på maskinerna.


Kvalifikationer
För att lyckas i rollen så måste det finnas en teknisk grundförståelse och/eller intresse. Du kanske har jobbat inom underhållsverksamhet och det är meriterade om du har erfarenhet/intresse av mekaniskt arbete och maskinunderhåll.
Meriterande för tjänsten är att du har traverskort och truckkort. Körkort är ett krav. För att klara av jobbet så måste du ha goda IT-kunskaper samt behärska både svenska och engelska.
För att vara aktuellt för tjänsten så har du fullständigt genomförd gymnasial utbildning med godkända betyg i något av följande program:
• Teknikprogrammet
• Naturvetarprogrammet,
• El- och energiprogrammet
• Industritekniska programmet
• Fordon- och transportprogrammet
• eller annan utbildning som anses vara likvärdig.
Meriterande eftergymnasial utbildning:
• Processutbildning/ KTC
• Driftteknikerutbildning/ Folkuniversitetet
• Automation/ KTC
• eller annan för rollen relevant YH-/högskoleutbildning.
Du jobbar med stort engagemang, är ansvarstagande, är kommunikativ och besitter god samarbetsförmåga. Du ska ha ett gott säkerhetstänk och aktivt värna om säkerheten för dig och dina kollegor. Är du även initiativrik, engagerad och flexibel att anpassa dig efter olika situationer, förändringar samt utmaningar så kan du gå långt hos oss.
Vi vill att just Du söker!
Tjänsten är en tillsvidare tjänst med kontinuerligt 3-skift, samt önskad start är omgående.


Övrig information
Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast den 29 november 2020. Din ansökan skall innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.
Vill du ha ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Fredrik Willman, [email protected], +46 72 183 14 98. Gällande rekryteringsprocessen kontakta rekryteringsspecialist Madeleine Leo, [email protected].
Facklig representant: Pappers– Henrik Qvarnlöf - [email protected]
Välkommen med din ansökan via Stora Ensos online-system, https://www.storaenso.com/en/careers
Mer om Stora Enso
https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs
Stora Enso film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t=6s
Meet the people at Stora Enso in
Instagram @storaensoworld
Facebook www.facebook.com/storaenso/
LinkedIn www.linkedin.com/company/stora-enso/


You are the opportunity. Join us.
www.storaenso.com/careers


På Stora Enso värdesätter vi att spegla samhället och anser att kvalitéer som jämn könsfördelning och mångfald är en tillgång för verksamheten. Därför ser vi gärna sökande som bidrar till detta.
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Vi har cirka 25 000 medarbetare i över 30 länder och våra aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm (STE A, STE R).
Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon. Visa mindre

Vikarierande operatör

Divisionen Packaging Materials har ambitionen att vara världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa förnybara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Genom att tillgodose behov hos dagens miljömedvetna konsumenter, hjälper vi kunder och varumärkesägare att hitta det bästa förpackningsmaterialet och ersätta fossilbaserade material med förnybara och återvinningsbara alternativ med lågt klimatavtryck. Vårt breda urva... Visa mer
Divisionen Packaging Materials har ambitionen att vara världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa förnybara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Genom att tillgodose behov hos dagens miljömedvetna konsumenter, hjälper vi kunder och varumärkesägare att hitta det bästa förpackningsmaterialet och ersätta fossilbaserade material med förnybara och återvinningsbara alternativ med lågt klimatavtryck. Vårt breda urval av barriärbeläggningar möjliggör design och optimering av förpackningar för olika krävande användningsområden inom konsumentprodukter och industriella förpackningar.
Är du intresserad av processteknik, sugen på att jobba skift samt ingå i ett härligt gäng med kollegor? Då kan detta vara jobbet för dig! Just nu söker vi vikarierande operatörer till flera av våra avdelningar på Stora Enso Skoghalls bruk!
Arbetsbeskrivning
Arbetsuppgifterna består främst av processövervakning som utförs i huvudsak från manöverrum, men även rondering ingår i det dagliga arbetet. Andra uppgifter är provtagning, kvalitetskontroll, rullning, förbättringsarbete och traverskörning.
Vi söker nu operatörer som, på sikt, kan avhjälpa och förebygga underhållsarbete på ett så effektivt och riktigt sätt som möjligt. Det gäller att hitta eventuella fel snabbt och detta gör du via din tekniska förståelse, er närvaro samt kontinuerlig rondering på maskinerna.
Kvalifikationer
För att lyckas i rollen så måste det finnas en teknisk grundförståelse och/eller intresse. Du kanske har jobbat inom underhållsverksamhet och det är meriterade om du har erfarenhet/intresse av mekaniskt arbete och maskinunderhåll.
Du jobbar med stort engagemang, är ansvarstagande, är kommunikativ och besitter god samarbetsförmåga. Du ska ha ett gott säkerhetstänk och aktivt värna om säkerheten för dig och dina kollegor. Är du även initiativrik, engagerad och flexibel att anpassa dig efter olika situationer, förändringar samt utmaningar så kan du gå långt hos oss. Vi vill att just Du söker!
Meriterande för tjänsten är att du har traverskort samt körkort och det är meriterande om du även har truckkort. För att klara av jobbet så måste du ha goda IT kunskaper samt behärska både svenska och engelska.
Tjänsten är ett vikariat på 3 månader till en början med möjlighet till förlängning. Tjänsten är kontinuerligt 3-skift, samt önskad start är under hösten 2020 alt våren 2021.
Utbildning
För att vara aktuell för tjänsten så ska du ha genomfört någon av följande utbildningar med godkända betyg, bifoga betygskopior i din ansökan.
Gymnasial utbildning • Teknikprogrammet • Naturvetarprogrammet • El- och energiprogrammet • Industritekniska programmet • Fordon- och transportprogrammet
eller
Eftergymnasial utbildning – Fullständigt genomförd med godkända betyg/examensbevis
• Processutbildning/ KTC • Driftteknikerutbildning/ Folkuniversitetet • Automation/ KTC • eller annan för rollen relevant YH-/högskoleutbildning
Övrig information
Vill du ha ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta HR-Specialist Kristina Tranberg, [email protected]. Övriga frågor ställs till rekryteringsspecialist Jessica Barse, [email protected].
Fackliga representanter: Henrik Qvarnlöf, [email protected]
Välkommen med din ansökan via Stora Ensos online-system, https://www.storaenso.com/en/careers!
Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande och tjänsten kan kommas att tillsättas innan ansökningstiden gått ut, så ansök så snart som möjligt, dock senast den 25 september 2020. Din ansökan skall innehålla CV, ett personligt brev samt betygskopior. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.
Mer om Stora Enso
https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs
Stora Enso film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t=6s
Meet the people at Stora Enso in
Instagram @storaensoworld
Facebook www.facebook.com/storaenso/
LinkedIn www.linkedin.com/company/stora-enso/
You are the opportunity. Join us.
www.storaenso.com/careers
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Vi har cirka 25 000 medarbetare i över 30 länder och våra aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm (STE A, STE R).
Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon. Visa mindre

Sommarvikariat som operatör till Skoghall

På Stora Enso bidrar du till en förnybar framtid! Vår inställning är att allt som idag tillverkas av fossila material kan tillverkas av träd imorgon. Vi är en världsledande leverantör av förnybara lösningar, biomaterial, paketering, papper och träprodukter. Våra ledord är ”ta ledning ”och “gör det rätta” och de är vår vägledning i allt. Våra medarbetare ska ha en bra balans mellan arbete och fritid. Säkerhet och hälsa är våra viktigaste framgångsfaktorer, ... Visa mer
På Stora Enso bidrar du till en förnybar framtid! Vår inställning är att allt som idag tillverkas av fossila material kan tillverkas av träd imorgon. Vi är en världsledande leverantör av förnybara lösningar, biomaterial, paketering, papper och träprodukter.
Våra ledord är ”ta ledning ”och “gör det rätta” och de är vår vägledning i allt. Våra medarbetare ska ha en bra balans mellan arbete och fritid. Säkerhet och hälsa är våra viktigaste framgångsfaktorer, vilket betyder att du ska må bra på jobbet och komma hem säkert varje dag!
Vi är övertygade om att framtiden är träbaserad och förnybar. Var med och skapa en förnybar framtid och ett hållbart klimat.
Vi hoppas att du tillsammans med oss vill jobba för en fossilfri värld!
Vi söker nu efter operatörer till flera av våra områden till sommaren på Skoghalls bruk.
Vi erbjuder dig ett spännande och varierande arbete som operatör där du tillsammans med mycket erfarna och kompetenta kollegor kommer vara med i det dagliga arbetet på bruket.
Som operatör på Stora Enso kommer du ansvara för olika områden beroende på var någonstans du blir tilldelad arbete. Dina arbetsuppgifter kan exempelvis vara provtagning, beställning av kemikalier samt uppföljning av intrimning av processen på Mava/Mixeriet eller arbeta mot olika avdelningar på efterbearbetningen, bland annat emballeringen, utlastningen eller omrullningen. Du kan även bli tilldelad arbete på någon av våra kartongmaskiner där du kan få arbeta med processövervakning som i huvudsak utförs från manöverrum, men även rondering ingår i det dagliga arbetet. Som renserioperatör hanterar du å andra sidan mycket ved och flis till vårt renseri, i huvudsak hanteras dessa material med tunga fordon.


Vad kan Stora Enso erbjuda dig?
Som operatör jobbar du ofta från våra kontrollrum där du övervakar och styr tillverkningsprocessen med hjälp av vårt processövervakningssystem. I många av våra tjänster ingår stimulerande truckförarjobb där du kommer samarbeta inom det egna skiftlaget men du ges också möjlighet till självständigt arbete. I dit dagliga arbete ingår att ansvara för att produktionen sker snabbt och effektivt och alltid med hög kvalitet. En viktig del av arbetet handlar om att lösa problem och akuta störningar i produktionen.
Som operatör hos oss får du lära dig att arbeta säkert och effektivt på en stor industri.


Kvalifikationer
Är du den vi söker? För att lyckas i den här rollen har du en utbildning mot processteknik, mekanik eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Erfarenhet inom processindustri är meriterande. För att passa i den här rollen har du B-körkort. Förarbevis för truck A och B är meriterande. Vi ser även att du kan hantera olika styrsystem.
För att passa in i den här rollen ser vi även att du har ett tekniskt intresse, ett stort säkerhetstänk i ditt arbete och är flexibel. Vi ser även att du är en teamspelare som även klarar av att arbeta självständigt.


Övrig information
Vill du göra vår planet till en bättre plats? Vänligen skicka in din ansökan via vårt rekryteringsverktyg senast den 15 februari 2020. Våra rekryterande chefer svarar gladeligen på frågor gällande tjänsterna.
Efterbearbetning: Fredrik Karlson 070–6054250, [email protected] och Jonas Andersson 070–3144504, [email protected]
Mava/Mixeriet: Kari Kilpinen 076–8224578, [email protected]
KM7: Mattias Kågeland 072–5255451, [email protected]
Renseri: Anna Malgerud 070–6124149, [email protected]  
Andra frågor kan ställas till rekryteringsspecielist Sofia Kyrk som du når på [email protected]
Samtliga potentiella medarbetare kommer drogtestas i en undersökning före anställning.
Som en del i bioekonomin är Stora Enso en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Bland våra kunder finns förpackningstillverkare, varumärkesägare, pappers- och kartongtillverkare, förlag och tidningar, detaljhandlare, tryckerier, konverteringsföretag, snickerier och byggföretag. Våra fiberbaserade material är förnybara och återvinningsbara. Våra produkter erbjuder miljövänliga alternativ till fossilbaserade produkter och andra ej förnybara material. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material idag kan tillverkas av träd imorgon.
Vi gör vårt yttersta för att använda hela trädet till våra produkter samt bioenergi. Vi arbetar för koldioxidneutralitet i vår produktion i så stor utsträckning som det är tekniskt och kommersiellt möjligt. Vi förespråkar och praktiserar ett hållbart skogsbruk och arbetar för att säkerställa att fler träd planteras än vad som avverkas.
Stora Enso har cirka 26 000 medarbetare i över 30 länder. Omsättningen uppgick år 2018 till 10,5 miljarder EUR och det operativa rörelseresultatet till 1,3 miljarder EUR. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki Oy (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm AB (STE A, STE R).                                                          
Vi har ett stort fokus på hälsa, säkerhet och miljö. Vi arbetar aktivt för att öka jämställdheten och den etniska mångfalden på arbetsplatsen och därför ser vi gärna sökanden som bidrar till detta. Visa mindre

Sommarvikariat som tekniker till Skoghall

På Stora Enso bidrar du till en förnybar framtid! Vår inställning är att allt som idag tillverkas av fossila material kan tillverkas av träd imorgon. Vi är en världsledande leverantör av förnybara lösningar, biomaterial, paketering, papper och träprodukter. Våra ledord är ”ta ledning ”och “gör det rätta” och de är vår vägledning i allt. Våra medarbetare ska ha en bra balans mellan arbete och fritid. Säkerhet och hälsa är våra viktigaste framgångsfaktorer, ... Visa mer
På Stora Enso bidrar du till en förnybar framtid! Vår inställning är att allt som idag tillverkas av fossila material kan tillverkas av träd imorgon. Vi är en världsledande leverantör av förnybara lösningar, biomaterial, paketering, papper och träprodukter.
Våra ledord är ”ta ledning ”och “gör det rätta” och de är vår vägledning i allt. Våra medarbetare ska ha en bra balans mellan arbete och fritid. Säkerhet och hälsa är våra viktigaste framgångsfaktorer, vilket betyder att du ska må bra på jobbet och komma hem säkert varje dag!
Vi är övertygade om att framtiden är träbaserad och förnybar. Var med och skapa en förnybar framtid och ett hållbart klimat.
Vi hoppas att du tillsammans med oss vill jobba för en fossilfri värld!
Vi söker nu efter smörjtekniker och fastighetstekniker till Skoghalls bruk.
Som tekniker på Stora Enso kommer du få arbeta mycket med fastighetstjänster inom el, ventilation, brand och sprinklersystem. Din uppgift är att se till att våra fastigheter håller hög klass.
Du kan också som tekniker hos oss få arbeta med förebyggande underhåll med inriktning mot smörjning där du ska kunna identifiera olika typer av slitage samt känna till motmedel mot slitage. Du kan även komma att arbeta proaktivt för att minimera driftstörningar orsakade av fel eller försämring av utrustning.


Vad kan Stora Enso erbjuda dig?
Som tekniker hos oss på Stora Enso erbjuds du ett utvecklande och självständigt arbete där du bland annat får arbeta förebyggande på ett av Europas största kartongbruk med placering Skoghall. Du kommer få arbeta i trivsamma miljöer där säkerheten är i fokus.


Kvalifikationer
Är du den vi söker? För att lyckas i den här rollen är du en problemlösare, du är en god initiativtagare och samarbetar gärna med andra kollegor. Vi vill även att du är positiv och teknikintresserad.
För rollen som smörjmekaniker bör du även ha studerat eller studerar industriteknik på gymnasienivå med inriktning driftsäkerhet och underhåll. För den här tjänsten har du ven B-körkort, god datavana och kunskaper inom olika verksamhetssystem.


Övrig information
Vill du göra vår planet till en bättre plats? Vänligen skicka in din ansökan via vårt rekryteringsverktyg senast den 15 februari 2020. Våra rekryterande chefer Niclas Nilsson
070–3184762, [email protected] och Fredrik Rådman 072-5764802, [email protected] svarar gladeligen på frågor gällande tjänsterna. Andra frågor kan ställas till rekryteringsspecielist Sofia Kyrk som du når på [email protected]
Samtliga potentiella medarbetare kommer drogtestas i en undersökning före anställning.


Om Stora Enso
Som en del i bioekonomin är Stora Enso en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Bland våra kunder finns förpackningstillverkare, varumärkesägare, pappers- och kartongtillverkare, förlag och tidningar, detaljhandlare, tryckerier, konverteringsföretag, snickerier och byggföretag. Våra fiberbaserade material är förnybara och återvinningsbara. Våra produkter erbjuder miljövänliga alternativ till fossilbaserade produkter och andra ej förnybara material. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material idag kan tillverkas av träd imorgon.
Vi gör vårt yttersta för att använda hela trädet till våra produkter samt bioenergi. Vi arbetar för koldioxidneutralitet i vår produktion i så stor utsträckning som det är tekniskt och kommersiellt möjligt. Vi förespråkar och praktiserar ett hållbart skogsbruk och arbetar för att säkerställa att fler träd planteras än vad som avverkas.
Stora Enso har cirka 26 000 medarbetare i över 30 länder. Omsättningen uppgick år 2018 till 10,5 miljarder EUR och det operativa rörelseresultatet till 1,3 miljarder EUR. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki Oy (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm AB (STE A, STE R).                                                          
Vi har ett stort fokus på hälsa, säkerhet och miljö. Vi arbetar aktivt för att öka jämställdheten och den etniska mångfalden på arbetsplatsen och därför ser vi gärna sökanden som bidrar till detta. Visa mindre

Vikarie till kartongmaskin i Skoghall

Är du intresserad av processteknik, sugen på att jobba skift samt ingå i ett härligt gäng med kollegor? Då kan detta vara jobbet för dig! Just nu söker vi vikarierande operatörer till KM8 på Stora Enso Skoghalls bruk! Arbetsbeskrivning Arbetsuppgifterna består främst av processövervakning som utförs i huvudsak från manöverrum, men även rondering ingår i det dagliga arbetet. Andra uppgifter är provtagning, kvalitetskontroll, rullning, förbättringsarbete och... Visa mer
Är du intresserad av processteknik, sugen på att jobba skift samt ingå i ett härligt gäng med kollegor? Då kan detta vara jobbet för dig! Just nu söker vi vikarierande operatörer till KM8 på Stora Enso Skoghalls bruk!
Arbetsbeskrivning
Arbetsuppgifterna består främst av processövervakning som utförs i huvudsak från manöverrum, men även rondering ingår i det dagliga arbetet. Andra uppgifter är provtagning, kvalitetskontroll, rullning, förbättringsarbete och traverskörning.
Vi söker nu operatörer som, på sikt, kan avhjälpa och förebygga underhållsarbete på ett så effektivt och riktigt sätt som möjligt. Det gäller att hitta eventuella fel snabbt och detta gör du via din tekniska förståelse, er närvaro samt kontinuerlig rondering på maskinerna.
Kvalifikationer
För att lyckas i rollen måste du ha en teknisk grundförståelse och/eller intresse för teknik. Du kanske har jobbat inom underhållsverksamhet och det är meriterade om du har erfarenhet eller intresse av mekaniskt arbete och maskinunderhåll och processtyrning. I grunden har du en utbildning inom processteknik, mekanik eller el. arbetserfarenhet inom området kan ses som likvärdig. Krav för tjänsten är att du har traverskort samt körkort och det är meriterande om du även har truckkort. För att klara av jobbet så måste du ha goda IT kunskaper samt behärska både svenska och engelska i tal och skrift.
Vi ser att du som får jobbet arbetar med stort engagemang, är ansvarstagande och kommunikativ samt har samarbetsförmåga. Du ska ha ett gott säkerhetstänk och värnar aktivt om säkerheten för dig och dina kollegor. Är du även initiativrik, engagerad och flexibel att anpassa dig efter olika situationer, förändringar samt utmaningar så kan du gå långt hos oss.
Tjänsten är ett vikariat på 3 månader med möjlighet till förlängning. Tjänsten är kontinuerligt 3-skift och vi önskar start är omgående.
Sista ansökningsdag är den 2 februari 2020.
Rekryterande chef Patrick Karlsson nås för frågor kring tjänsten på [email protected] eller på 072-532 32 41.
HR-specialist Kristina Tranberg [email protected]
Rekryteringsspecialist Sofia Kyrk [email protected]
Facklig representant är i detta fall Henrik Qvarnlöf.
Mer om Stora Enso
https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs
You are the opportunity. Join us. https://storaenso.com/en/careers
Som en del i bioekonomin är Stora Enso en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Bland våra kunder finns förpackningstillverkare, varumärkesägare, pappers- och kartongtillverkare, förlag och tidningar, detaljhandlare, tryckerier, konverteringsföretag, snickerier och byggföretag.
Våra fiberbaserade material är förnybara och återvinningsbara. Våra produkter erbjuder miljövänliga alternativ till fossilbaserade produkter och andra ej förnybara material. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material idag kan tillverkas av träd imorgon.
Vi gör vårt yttersta för att använda hela trädet till våra produkter samt bioenergi. Vi arbetar för koldioxidneutralitet i vår produktion i så stor utsträckning som det är tekniskt och kommersiellt möjligt. Vi förespråkar och praktiserar ett hållbart skogsbruk och arbetar för att säkerställa att fler träd planteras än vad som avverkas.
Stora Enso har cirka 26 000 medarbetare i över 30 länder. Omsättningen uppgick år 2018 till 10,5 miljarder EUR och det operativa rörelseresultatet till 1,3 miljarder EUR. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki Oy (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm AB (STE A, STE R).
Vi har ett stort fokus på hälsa, säkerhet och miljö. Vi arbetar aktivt för att öka jämställdheten och den etniska mångfalden på arbetsplatsen och därför ser vi gärna sökanden som bidrar till detta. Visa mindre

Operatör till Fiber blekt och oblekt på Skoghalls Bruk

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Vårt mål är att ersätta icke förnybara material genom att skapa och utveckla nya produkter och tjänster som bygger på trä och andra förnybara material. Företaget har cirka 27 000 medarbetare i över 35 länder och vår omsättning 2015 uppgick till 10,2 miljarder EUR. Stora Enso med enheter i Skoghall och Forshaga är en av världens störst... Visa mer
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Vårt mål är att ersätta icke förnybara material genom att skapa och utveckla nya produkter och tjänster som bygger på trä och andra förnybara material. Företaget har cirka 27 000 medarbetare i över 35 länder och vår omsättning 2015 uppgick till 10,2 miljarder EUR.
Stora Enso med enheter i Skoghall och Forshaga är en av världens största tillverkare av konsumentkartong, där enheten i Forshaga PE-belägger kartong. Våra kunder använder kartongen framförallt till livsmedelsförpackningar. De två enheterna har ca 800 anställda.
Är du intresserad av processteknik, sugen på att jobba skift samt ingå i ett härligt gäng med kollegor? Just nu söker vi operatörer till Fiber blekt och oblekt inom avdelning Produktion Massa på Stora Enso Skoghalls bruk.


Vad erbjuder vi dig?
På Fiber blekt och oblekt är du som operatör ansvarig för att den dagliga driften av kokeri, sileri och blekeri, utförs på ett effektivt och säkert sätt. Arbetsuppgifterna består främst av processövervakning och förbättringsarbete som utförs i huvudsak från manöverrum, men även kontinuerlig rondering ingår i det dagliga arbetet. Det gäller att hitta eventuella fel snabbt, avhjälpa och förebygga underhållsarbete. Du ska ha ett gott säkerhetstänk och aktivt värna om säkerheten för dig och dina kollegor.
I rollen följer och arbetar du för att avdelningen och Skoghalls verksamhetsmål, tillståndsgränser och riktvärden avseende produktion, miljö, och kvalitet uppfylls. Du har tillsammans med dina kollegor ett ansvar för att produktionen utförs på ett optimalt sätt för att uppnå givna mål och att uppstart, nedkörning eller avställning av olika delar inom ansvarsområdet sker på ett säkert sätt.Vem är du?
För att lyckas i rollen har du en teknisk gymnasieutbildning, KY processteknik, annan teknisk utbildning. Arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter under några år är meriterande liksom kunskap inom automation. Dessutom ser vi att du har goda IT-kunskaper samt behärskar både svenska och engelska, i tal och skrift. Som person är du driven och engagerad och ser utvecklingsmöjligheter inom Stora Enso.
Det är viktigt att du är en bra teamspelare som är flexibel och gillar nya utmaningar. Du är driven och vill utvecklas inom Stora Enso. Då tjänsten innebär skiftgång så är det en förutsättning att du som söker kan jobba obekväm arbetstid och trivs med det. Låter det som om vi beskrivit dig och ditt nästa jobb? Så roligt, välkommen att skicka in din ansökan!


Övrig information
Vill du ha ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Manager Ann Lundqvist, [email protected]. Övriga frågor ställs till HR-Specialist Kristina Tranberg, [email protected].
Fackliga representanter: Pappers – Bertil Ramström, +46 1046 54999.
Välkommen med din ansökan via Stora Ensos online-system, https://www.storaenso.com/en/careers!
Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast den 27 november 2019. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.


Mer om Stora Enso
https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs
 
You are the opportunity. Join us. https://storaenso.com/en/careers
Som en del i bioekonomin är Stora Enso en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Bland våra kunder finns förpackningstillverkare, varumärkesägare, pappers- och kartongtillverkare, förlag och tidningar, detaljhandlare, tryckerier, konverteringsföretag, snickerier och byggföretag.
Våra fiberbaserade material är förnybara och återvinningsbara. Våra produkter erbjuder miljövänliga alternativ till fossilbaserade produkter och andra ej förnybara material. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material idag kan tillverkas av träd imorgon.
Vi gör vårt yttersta för att använda hela trädet till våra produkter samt bioenergi. Vi arbetar för koldioxidneutralitet i vår produktion i så stor utsträckning som det är tekniskt och kommersiellt möjligt. Vi förespråkar och praktiserar ett hållbart skogsbruk och arbetar för att säkerställa att fler träd planteras än vad som avverkas.
Stora Enso har cirka 26 000 medarbetare i över 30 länder. Omsättningen uppgick år 2018 till 10,5 miljarder EUR och det operativa rörelseresultatet till 1,3 miljarder EUR. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki Oy (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm AB (STE A, STE R).
Vi har ett stort fokus på hälsa, säkerhet och miljö. Vi arbetar aktivt för att öka jämställdheten och den etniska mångfalden på arbetsplatsen och därför ser vi gärna sökanden som bidrar till detta. Visa mindre

Processoperatör till Sodapanna 5 på Skoghalls Bruk

Är du en flexibel och positiv person med ett stort tekniskt intresse som gärna jobbar i team? Vill du jobba i en välskött organisation med tydliga mål, högt säkerhetstänk och stort fokus på hållbarhet? Då kan detta jobb på avdelning Produktion Massa vara något för dig!Stora Enso Skoghall AB med enheter i Skoghall och Forshaga är en av världens största tillverkare av konsumentkartong, där enheten i Forshaga PE-belägger kartong. Våra kunder använder kartonge... Visa mer
Är du en flexibel och positiv person med ett stort tekniskt intresse som gärna jobbar i team? Vill du jobba i en välskött organisation med tydliga mål, högt säkerhetstänk och stort fokus på hållbarhet? Då kan detta jobb på avdelning Produktion Massa vara något för dig!Stora Enso Skoghall AB med enheter i Skoghall och Forshaga är en av världens största tillverkare av konsumentkartong, där enheten i Forshaga PE-belägger kartong. Våra kunder använder kartongen framför allt till livsmedelsförpackningar. De två enheterna har ca 850 anställda.ArbetsuppgifterSodapanna tillhör kemikalieåtervinningsprocessen. Här bränns brännlut från Indunstnings anläggningen. I sodapannan bildas grönlut som sedan används för tillverkning av vitlut för kokeriprocessen. I förbränningsprocessen producerar pannan ånga som används i andra sektioner av fabriken.Som processoperatör på sodapannan är du ansvarig för att den dagliga driften av anläggningen, sodapannan och gaspannan utförs på ett effektivt och säkert sätt. Arbetsuppgifterna består främst av processövervakning och förbättringsarbete som utförs i huvudsak från manöverrum, men även rondering ingår i det dagliga arbetet. Det är viktigt att du är en bra lagspelare, flexibel och gillar nya utmaningar samt är intresserad av tekniska processer och kan hantera olika styrsystem. Du ska ha ett gott säkerhetstänk och aktivt värna om säkerheten för dig och dina kollegor. KvalifikationerSom person har du stort intresse för teknik och är van att jobba i liknande processer med repetitivt arbete och högt säkerhetsfokus. Du är driven, har fokus på hållbarhet och vill utvecklas inom Stora Enso. Då tjänsten innebär skiftgång så är det en förutsättning att du som söker kan jobba på obekväma arbetstider. Lämplig utbildningsbakgrund är teknisk utbildning från exempelvis industriprogrammet eller KY-utbildning med inriktning mot processteknik. Arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter under några år är meriterande.För att klara av jobbet måste du ha goda IT kunskaper samt behärska både svenska och engelska, i tal och skrift. Tjänsten är en tillsvidareanställning och arbetstiden är förlagd till kontinuerligt 3-skift som pågår hela året. Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse. Låter det spännande? Läs vidare och se om det är just dig vi söker! Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.Kontaktperson Vill du ha ytterligare information om tjänsten kan du kontakta Sodapanna tekniker, Leif Lövgren på 073 093 41 45 eller sektionschef, Michelle Nylander på 073 157 20 16. Övriga frågor ställs till rekryteringsspecialist Ulrica Berg Persson, 072 186 26 17, [email protected] .  Fackliga kontaktpersoner:Pappers, Bertil Ramström nås på 010 46 54 999Välkommen med din ansökan via Stora Ensos online-system! Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast den 11 augusti 2019. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.You are the opportunity. Join us. https://www.storaenso.com/en/careers Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Vårt mål är att ersätta icke förnybara material genom att skapa och utveckla nya produkter och tjänster som bygger på trä och andra förnybara material. Företaget har cirka 26 000 medarbetare i över 35 länder och vår omsättning 2018 uppgick till 10 miljarder EUR.Vi har ett stort fokus på hälsa, säkerhet och miljö och som en del i anställningen så kommer du, tillsammans med övriga på företaget, att jobba aktivt med miljö och säkerhetsfrågor. Vi arbetar aktivt för att öka jämställdheten och den etniska mångfalden på arbetsplatsen och därför ser vi gärna sökanden som bidrar till detta. Visa mindre

Montagekontrollant / Montageledare Mek

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Vårt mål är att ersätta icke förnybara material genom att skapa och utveckla nya produkter och tjänster som bygger på trä och andra förnybara material. Företaget har cirka 26 000 medarbetare i över 30 länder och vår försäljning 2018 uppgick till 10,5 miljarder EUR Stora Enso Skoghall AB med enheter i Skoghall och Forshaga är en av vär... Visa mer
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Vårt mål är att ersätta icke förnybara material genom att skapa och utveckla nya produkter och tjänster som bygger på trä och andra förnybara material. Företaget har cirka 26 000 medarbetare i över 30 länder och vår försäljning 2018 uppgick till 10,5 miljarder EUR Stora Enso Skoghall AB med enheter i Skoghall och Forshaga är en av världens största tillverkare av konsumentkartong, där enheten i Forshaga plastbelägger kartong. Våra kunder använder kartongen framför allt till livsmedelsförpackningar. De två enheterna har ca 850 anställda varav ca 110 i ForshagaArbetsbeskrivningVi söker nu en montageledare/montagekontrollant med ansvar för mekaniska installationer inom vår projektverksamhet i Skoghall.Vi arbetar tillsammans i projektgrupper i nära samarbete med drift och underhåll. I detta arbete kommer du vara en viktig länk för projektledarna genom att samordna montageaktiviteter ute i fabriken. Du deltar i hela kedjan från tidsplanering, budgetering, kontakt med underleverantörer, samordning, uppföljning och kontroll. Projekten varierar i storlek och berör både ombyggnader och nyinstallationer. Du kommer även arbeta med större reparationer i befintliga anläggningar.För oss är säkerhet en självklarhet, ett strukturerar arbetssätt och rätt attityd är därför en viktig egenskap.Arbetet är utåtriktat och innehåller mycket externa och interna kontakter och du behöver därför kunna kommunicera flytande på svenska och engelska. Vem är du?Vi söker dig med bakgrund inom industrin som har ett stort intresse av teknik och mekanik! I grunden är du gymnasieingenjör eller har annan utbildning som tillsammans med erfarenhet kan anses likvärdig. Du har goda kunskaper och flerårig erfarenhet av montagearbete i samband med projekt. Du ska kunna hantera Officepaketet och goda kunskaper i SAP är önskvärt.Som person är du social, engagerad och vill framåt. Du är en duktig organisatör som vill arbeta säkert, inom givna ramar och avsluta uppgifter med kvalitet.Känner du att denna beskrivning passar in på dig, tveka inte att söka!Kontaktperson Skicka in din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 20 september 2019. För mer information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Ida Henriksson tel: 076 853 93 50 eller via mail [email protected]. Frågor om tjänsten och dess innehåll kan ställas till sektionschef, Mikael Forseryd på 070 304 4182Fackliga kontaktperson:Ledarna: Rickard Frost, +46 70-642 41 05Unionen: Minus Jonsson, +46 70-281 25 66Känner du att du är rätt person till jobbet? Varmt välkommen med er ansökan! Vänligen notera att vi endast tar emot ansökningar på Stora Ensos karriärssidor.För mer information om Stora Enso: http://www.storaenso.comYou are the opportunity. Join us. https://storaenso.com/en/careersSom en del i bioekonomin är Stora Enso en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Bland våra kunder finns förpackningstillverkare, varumärkesägare, pappers- och kartongtillverkare, förlag och tidningar, detaljhandlare, tryckerier, konverteringsföretag, snickerier och byggföretag. Våra fiberbaserade material är förnybara och återvinningsbara. Våra produkter erbjuder miljövänliga alternativ till fossilbaserade produkter och andra ej förnybara material. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material idag kan tillverkas av träd imorgon.Vi gör vårt yttersta för att använda hela trädet till våra produkter samt bioenergi. Vi arbetar för koldioxidneutralitet i vår produktion i så stor utsträckning som det är tekniskt och kommersiellt möjligt. Vi förespråkar och praktiserar ett hållbart skogsbruk och arbetar för att säkerställa att fler träd planteras än vad som avverkas.Stora Enso har cirka 26 000 medarbetare i över 30 länder. Omsättningen uppgick år 2018 till 10,5 miljarder EUR och det operativa rörelseresultatet till 1,3 miljarder EUR. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki Oy (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm AB (STE A, STE R).Vi har ett stort fokus på hälsa, säkerhet och miljö. Vi arbetar aktivt för att öka jämställdheten och den etniska mångfalden på arbetsplatsen och därför ser vi gärna sökanden som bidrar till detta. Visa mindre

2 st Operatörer till anläggningen för Mixeri / Mava på Skoghalls Bruk

Är du en flexibel och positiv person med ett stort tekniskt intresse som gärna jobbar i team? Vill du jobba i en välskött organisation med tydliga mål, högt säkerhetstänk och stort fokus på hållbarhet? Då kan detta jobb på avdelning Produktion Massa vara något för dig!Stora Enso Skoghall AB med enheter i Skoghall och Forshaga är en av världens största tillverkare av konsumentkartong, där enheten i Forshaga PE-belägger kartong. Våra kunder använder kartonge... Visa mer
Är du en flexibel och positiv person med ett stort tekniskt intresse som gärna jobbar i team? Vill du jobba i en välskött organisation med tydliga mål, högt säkerhetstänk och stort fokus på hållbarhet? Då kan detta jobb på avdelning Produktion Massa vara något för dig!Stora Enso Skoghall AB med enheter i Skoghall och Forshaga är en av världens största tillverkare av konsumentkartong, där enheten i Forshaga PE-belägger kartong. Våra kunder använder kartongen framför allt till livsmedelsförpackningar. De två enheterna har ca 850 anställda.ArbetsuppgifterMixeriet tillhör kemikalieåtervinningsprocessen. Här tillverkas vitlut från grönlut och kalk. Vitlut används i kokeriet för tillverkning av massa från ved. En biprodukt från vitlutstillverkningen är mesa som förbränns i mesaugnen till kalk. I matarvattenprocessen hanteras vatten av olika slag som behövs i fabriken. Det kan vara processvatten till olika processavsnitt i massatillverkningen och kartongbruket. Miljösektionen hanterar rening av alla avloppsströmmar från fabriken och säkerställer att alla miljökrav efterföljs.Som operatör ansvarar du för att driften av mixeri, vattenhantering och miljö utförs på ett effektivt och säkert sätt. Arbetsuppgifterna består främst av processövervakning och förbättringsarbete som utförs i huvudsak från manöverrum, men även rondering ingår i det dagliga arbetet. KvalifikationerDet är viktigt att du är en bra lagspelare, flexibel och gillar nya utmaningar samt är intresserad av tekniska processer och kan hantera olika styrsystem. Du ska ha ett gott säkerhetstänk och aktivt värna om säkerheten för dig och dina kollegor. Då tjänsten innebär skiftgång så är det en förutsättning att du som söker kan jobba på obekväma arbetstider. Lämplig utbildningsbakgrund är teknisk utbildning från exempelvis industriprogrammet eller KY-utbildning med inriktning mot processteknik. Arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter under några år är meriterande För att klara av jobbet måste du ha goda IT kunskaper samt behärska både svenska och engelska, i tal och skrift. Tjänsten är en tillsvidareanställning och arbetstiden är förlagd till kontinuerligt 3-skift som pågår hela året. Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse. Låter det spännande? Läs vidare och se om det är just dig vi söker! Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.Kontaktperson Vill du ha ytterligare information om tjänsten kan du kontakta Indunstning tekniker, Kari Kilpinen på 076 822 45 78 eller sektionschef, Michelle Nylander på 073 157 2016. Övriga frågor ställs till rekryteringsspecialist Ulrica Berg Persson, +46 72 186 26 17, [email protected] .  Fackliga kontaktpersoner:Pappers, Bertil Ramström nås på +46 1046 54 999Välkommen med din ansökan via Stora Ensos online-system! Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast den 11 augusti 2019. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.You are the opportunity. Join us. https://www.storaenso.com/en/careers Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Vårt mål är att ersätta icke förnybara material genom att skapa och utveckla nya produkter och tjänster som bygger på trä och andra förnybara material. Företaget har cirka 26 000 medarbetare i över 35 länder och vår omsättning 2018 uppgick till 10 miljarder EUR.Vi har ett stort fokus på hälsa, säkerhet och miljö och som en del i anställningen så kommer du, tillsammans med övriga på företaget, att jobba aktivt med miljö och säkerhetsfrågor. Vi arbetar aktivt för att öka jämställdheten och den etniska mångfalden på arbetsplatsen och därför ser vi gärna sökanden som bidrar till detta. Visa mindre

2 st processoperatör till Indunstningen på Skoghalls Bruk

Är du en flexibel och positiv person med ett stort tekniskt intresse som gärna jobbar i team? Vill du jobba i en välskött organisation med tydliga mål, högt säkerhetstänk och stort fokus på hållbarhet? Då kan detta jobb på avdelning Produktion Massa vara något för dig!Stora Enso Skoghall AB med enheter i Skoghall och Forshaga är en av världens största tillverkare av konsumentkartong, där enheten i Forshaga PE-belägger kartong. Våra kunder använder kartonge... Visa mer
Är du en flexibel och positiv person med ett stort tekniskt intresse som gärna jobbar i team? Vill du jobba i en välskött organisation med tydliga mål, högt säkerhetstänk och stort fokus på hållbarhet? Då kan detta jobb på avdelning Produktion Massa vara något för dig!Stora Enso Skoghall AB med enheter i Skoghall och Forshaga är en av världens största tillverkare av konsumentkartong, där enheten i Forshaga PE-belägger kartong. Våra kunder använder kartongen framför allt till livsmedelsförpackningar. De två enheterna har ca 850 anställda.ArbetsuppgifterIndunstningen tillhör kemikalieåtervinningsprocessen. Här tillverkas brännlut till sodapannan från svartlut som kommer från massatillverkningen. I sodapannan bildas grönlut som sedan används för tillverkning av vitlut för kokeriprocessen. Tallolja tillverkas av såpa från svartlut och är en värdefull biprodukt som bland annat kan användas som förnybart bränsle i bilar.Som processoperatör på indunstningen är du ansvarig för att den dagliga driften av anläggningen, cisternparken och talloljekokeriet utförs på ett effektivt och säkert sätt. Arbetsuppgifterna består främst av processövervakning och förbättringsarbete som utförs i huvudsak från manöverrum, men även rondering ingår i det dagliga arbetet. Det är viktigt att du är en bra lagspelare, flexibel och gillar nya utmaningar samt är intresserad av tekniska processer och kan hantera olika styrsystem. Du ska ha ett gott säkerhetstänk och aktivt värna om säkerheten för dig och dina kollegor. KvalifikationerSom person har du stort intresse för teknik och är van att jobba i likande processer med repetitivt arbete och högt säkerhetsfokus. Du är driven och vill utvecklas inom Stora Enso. Då tjänsten innebär skiftgång så är det en förutsättning att du som söker kan jobba på obekväma arbetstider.Lämplig utbildningsbakgrund är teknisk utbildning från exempelvis industriprogrammet eller KY-utbildning med inriktning mot processteknik. Arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter under några år är meriterande.För att klara av jobbet måste du ha goda IT kunskaper samt behärska både svenska och engelska, i tal och skrift. Tjänsten är en tillsvidareanställning och arbetstiden är förlagd till kontinuerligt 3-skift som pågår hela året. Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse. Låter det spännande? Läs vidare och se om det är just dig vi söker! Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.Kontaktperson Vill du ha ytterligare information om tjänsten kan du kontakta Indunstning tekniker, Kari Kilpinen på 076 822 45 78 eller sektionschef, Michelle Nylander på 073 157 2016. Övriga frågor ställs till rekryteringsspecialist Ulrica Berg Persson, +46 72 186 26 17, [email protected] .  Fackliga kontaktpersoner:Pappers, Bertil Ramström nås på +46 1046 54 999Välkommen med din ansökan via Stora Ensos online-system! Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast den 11 augusti 2019. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.You are the opportunity. Join us. https://www.storaenso.com/en/careers Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Vårt mål är att ersätta icke förnybara material genom att skapa och utveckla nya produkter och tjänster som bygger på trä och andra förnybara material. Företaget har cirka 26 000 medarbetare i över 35 länder och vår omsättning 2018 uppgick till 10 miljarder EUR.Vi har ett stort fokus på hälsa, säkerhet och miljö och som en del i anställningen så kommer du, tillsammans med övriga på företaget, att jobba aktivt med miljö och säkerhetsfrågor. Vi arbetar aktivt för att öka jämställdheten och den etniska mångfalden på arbetsplatsen och därför ser vi gärna sökanden som bidrar till detta. Visa mindre

Industrirörsmontör / mekaniker

Ansök    Jun 25    Stora Enso AB    Montör, träprodukter
Som industrirörsmontör/mekaniker ansvarar du för att utförandet av det mekaniska underhållet bedrivs på ett effektivt och säkert sätt. Du kommer tillsammans med övrig personal ge service till driftorganisationen och arbeta med underhåll av produktionsutrustningen inom det mekaniska området, med fokus på rörsvetsning. Arbetsuppgifterna kommer att bestå av både förebyggande och avhjälpande underhåll samt att medverka i olika typer av förbättringsgrupper. Oav... Visa mer
Som industrirörsmontör/mekaniker ansvarar du för att utförandet av det mekaniska underhållet bedrivs på ett effektivt och säkert sätt. Du kommer tillsammans med övrig personal ge service till driftorganisationen och arbeta med underhåll av produktionsutrustningen inom det mekaniska området, med fokus på rörsvetsning. Arbetsuppgifterna kommer att bestå av både förebyggande och avhjälpande underhåll samt att medverka i olika typer av förbättringsgrupper. Oavsett arbetsuppgift så ligger ditt fokus alltid på ansvar och säkerhet, både när det gäller arbetsmiljö samt hantering av våra produkter.KvalifikationerVi ser att du har en KY/YH utbildning som industrimontör eller annan utbildning/erfarenhet som kan bedömas likvärdig. Krav för tjänsten är att du har godkänd svetslicens MMA – 111 svart och tunnväggigt rostfritt. Meriterande är svetslicens på TIG 141 och vi ser gärna att du har kunskap inom rörbockning.Vi ser även att du har en bred kunskap inom pappersindustrin med flerårig arbetslivserfarenhet inom rörmontage/rörservice. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta inom underhållsverksamhet och har en god process och teknikkunskap. För tjänsten krävs det att du har licens för SSG, heta arbeten och mobila arbetsplatsformar, samt ett giltigt B-körkort. Du har god datorvana och det är meriterande om du tidigare har arbetat i SAP. Som person är du utåtriktad med goda kommunikationskunskaper i svenska och engelska. Vi ser också att du är ansvarstagande och självgående med ett stort engagemang, där du kan fatta snabba beslut men alltid med säkerheten i fokus.                                     AnsökanSista ansökningsdagen är 11 augusti, vänligen ansök så snart som möjligt då urval sker löpande. Notera att vi endast tar emot ansökningar via Stora Ensos karriärsidor.Facklig representant:Mats-Ola Persson [email protected]. 076-149 84 73 Visa mindre

Kontinuerlig dagoperatör

Ansök    Jun 17    Stora Enso AB    Processoperatör, papper
Kontinuerlig dagoperatör till anläggningen för Mixeri/Mava på Skoghalls BrukÄr du en flexibel och positiv person med ett stort tekniskt intresse som gärna jobbar i team? Vill du jobba i en välskött organisation med tydliga mål, högt säkerhetstänk och stort fokus på hållbarhet? Då kan detta jobb på avdelning Produktion Massa vara något för dig!Stora Enso Skoghall AB med enheter i Skoghall och Forshaga är en av världens största tillverkare av konsumentkarton... Visa mer
Kontinuerlig dagoperatör till anläggningen för Mixeri/Mava på Skoghalls BrukÄr du en flexibel och positiv person med ett stort tekniskt intresse som gärna jobbar i team? Vill du jobba i en välskött organisation med tydliga mål, högt säkerhetstänk och stort fokus på hållbarhet? Då kan detta jobb på avdelning Produktion Massa vara något för dig!Stora Enso Skoghall AB med enheter i Skoghall och Forshaga är en av världens största tillverkare av konsumentkartong, där enheten i Forshaga PE-belägger kartong. Våra kunder använder kartongen framför allt till livsmedelsförpackningar. De två enheterna har ca 850 anställda.ArbetsuppgifterBefattningen Kont. dagoperatör arbetar bl.a. med kemikaliehantering i mixieri/mava anläggningen. Detta sker genom provtagning, beställning av kemikalier samt uppföljning och intrimning av processen och bemanning av sektionen. Arbetet är förlagt till kontinuerlig dag vilket innebär att du kommer arbeta dagtid förlagt både på vardag och helg. Under semesterperioden arbetar du 3-skift som processoperatör och kör anläggningen.Mixeriet tillhör kemikalieåtervinningsprocessen. Här tillverkas vitlut från grönlut och kalk. Vitlut användas i kokeriet i sin tur för tillverkning av massa från ved. En biprodukt från vitlutstillverkningen är mesa. Mesan filtreras ut från vitlut och bränns i mesaugnen till kalk. I sektion mava hanteras vatten av olika slag som behövs i fabriken. Det kan vara processvatten till olika processavsnitt i massatillverkningen och kartongbruket. Miljösektionen hanterar rening av alla avloppsströmmar från fabriken och säkerställer att alla miljökrav efterföljs.Som operatör ansvarar du för att driften av mixeri, vattenhantering och miljö utförs på ett effektivt och säkert sätt. Arbetsuppgifterna består främst av processövervakning och förbättringsarbete som utförs i huvudsak från manöverrum, men även rondering ingår i det dagliga arbetet.KvalifikationerDet är viktigt att du är en bra teamspelare, flexibel och gillar nya utmaningar samt är intresserad av tekniska processer och an hantera olika styrsystem. Du ska ha ett gott säkerhetstänk och aktivt värna om säkerheten för dig och dina kollegor. Då tjänsten innebär dagtidsarbete men också skiftgång med nattarbete på sommaren så är det en förutsättning att du som söker kan jobba obekväm arbetstid. Lämplig utbildningsbakgrund är teknisk utbildning från exempelvis industriprogrammet eller KY-utbildning med inriktning mot processteknik. Arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter under några år är meriterande För att klara av jobbet måste du ha goda IT kunskaper samt behärska både svenska och engelska, i tal och skrift. Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse. Låter det spännande? Läs vidare och se om det är just dig vi söker! Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.KontaktpersonerVill du ha ytterligare information om tjänsten kan du kontakta Indunstning tekniker, Kari Kilpinen på 076 822 45 78 eller sektionschef, Michelle Nylander på 073 157 2016. Övriga frågor ställs till rekryteringsspecialist Ulrica Berg Persson, +46 72 186 26 17, [email protected] . Fackliga kontaktpersoner:Pappers, Bertil Ramström nås på +46 1046 54552Välkommen med din ansökan via Stora Ensos online-system! Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast den 11 augusti 2019. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.You are the opportunity. Join us. https://www.storaenso.com/en/careers Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Vårt mål är att ersätta icke förnybara material genom att skapa och utveckla nya produkter och tjänster som bygger på trä och andra förnybara material. Företaget har cirka 26 000 medarbetare i över 35 länder och vår omsättning 2017 uppgick till 10 miljarder EUR.Vi har ett stort fokus på hälsa, säkerhet och miljö och som en del i anställningen så kommer du, tillsammans med övriga på företaget, att jobba aktivt med miljö och säkerhetsfrågor. Vi arbetar aktivt för att öka jämställdheten och den etniska mångfalden på arbetsplatsen och därför ser vi gärna sökanden som bidrar till detta. Visa mindre

Bilmekaniker sökes omgående

Ansök    Mar 27    MECA Sverige    Fordonsmontör
Vi söker nu en driven och nyfiken mekaniker till vår verkstad. Vi tror att du som söker är tekniskt kunnig, kommunikativ och du är självfallet stolt i ditt yrkesutövande. När du arbetar som bilmekaniker hos oss ska du ha ett gott sinne för affärer och förstå vikten av att sätta kunden och service i första rummet. Du kommer att jobba nära kunden och behöver därför ha förmågan att skapa långsiktiga kundrelationer. Tjänsten innebär service, reparationer och f... Visa mer
Vi söker nu en driven och nyfiken mekaniker till vår verkstad. Vi tror att du som söker är tekniskt kunnig, kommunikativ och du är självfallet stolt i ditt yrkesutövande. När du arbetar som bilmekaniker hos oss ska du ha ett gott sinne för affärer och förstå vikten av att sätta kunden och service i första rummet. Du kommer att jobba nära kunden och behöver därför ha förmågan att skapa långsiktiga kundrelationer. Tjänsten innebär service, reparationer och felsökningar på personbilar, lätta lastbilar av de flesta märkena.

För att vara aktuell för rollen ser vi att du har:

• Ett brinnande teknik- och fordonsmekaniskt intresse
• Dokumenterad relevant utbildning
• Dokumenterad erfarenhet av arbete som fordonsmekaniker
• God administrativ förmåga och datorvana
• Goda kommunikativa egenskaper
• Ett gott kundbemötande

Du är flexibel och strukturerad i ditt arbete samtidigt som du är ansvarsfull och ser utmaningar som ett naturligt steg i karriären. Du är socialt utåtriktad, har samarbetsförmåga och kan även arbeta under tidspress. Du har lätt för att ta till dig nya instruktioner och vi ser det som en självklarhet att du har ett starkt bilintresse och har känsla för service. Minst B körkort är ett krav.

Tjänsten är en heltidstjänst. Vi tillämpar sex månaders provanställning och därefter tillsvidareanställning samt individuell lönesättning. Urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Personlighet är viktigt för oss! Därför ber vi alla som söker jobb hos oss att svara på ett kort personlighetstest. Det ger oss möjlighet att få en mer objektiv bild av dig som person och kommer att användas som en del av beslutsunderlaget i urvalet. Länken till testet skickas ut i ett separat mail dagen efter att du skickat in din ansökan och vi vill be dig svara på testet så snart du kan.

Personuppgiftshantering
Promeister Solutions AB org. nr. 559034-6929 är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter i samband med denna rekrytering. Läs vår policy om hur vi behandlar dina personuppgifter: https://www.mekonomen.com/site/uploads/2018/07/Integritetspolicy-rekrytering.pdf

MECA-koncernen är en ledande aktör på eftermarknaden för bilreservdelar, verktyg och verkstadsutrustning. Vår verksamhet vilar på en effektiv distribution av reservdelar och verktyg via våra avdelningar till professionella bilverkstäder. Allt vi gör syftar till en sak – ett enklare och mer kostnadseffektivt bilägande med högsta kvalitet och service. MECA ingår i Mekonomen Group. Visa mindre

CNC - operatör

BemannaMera i Värmland AB söker 2-3 CNC-operatörer för kunds räkning i Karlstads kommun. Du kommer att bli anställd direkt hos kunden men rekryteringen sköts av oss.Tjänsterna är tillsvidare tjänster med 6 månaders prövotid.Vi söker i första hand CNC-operatörer med bra erfarenhet men vi ser gärna sökande med någon form av erfarenhet från liknande jobb/utbildning som kan lära sig på plats, meriterande om du även kan hantera svarv och fräs och kan med progra... Visa mer
BemannaMera i Värmland AB söker 2-3 CNC-operatörer för kunds räkning i Karlstads kommun. Du kommer att bli anställd direkt hos kunden men rekryteringen sköts av oss.Tjänsterna är tillsvidare tjänster med 6 månaders prövotid.Vi söker i första hand CNC-operatörer med bra erfarenhet men vi ser gärna sökande med någon form av erfarenhet från liknande jobb/utbildning som kan lära sig på plats, meriterande om du även kan hantera svarv och fräs och kan med programmet Heidenhaim. Tjänsterna kommer att tillsättas löpande under ansökningstidens gång så tveka inte med att skicka in din ansökan. Kontakta oss gärna om du har frågor om tjänsten. Visa mindre